Zöld felső, piros Király – NB I, 25. forduló
Magyar foci

Zöld felső, piros Király – NB I, 25. forduló

A vártnál jóval kevesebb, mindössze tizenhárom gól született az NB I 25. fordulójában. Miután a második félidőben fordított a Puskás Akadémia, a Feczkó Tamást váltó Lucsánszky Tamás vereséggel mutatkozott be az MTK kispadján. Király Gábor ugyan büntetőt védett a második helyezett előtt továbbra is nyolc ponttal vezető Ferencváros otthonában, de a kapus piros lapot, míg a Haladás két gólt kapott a Groupama Arénában. Érdekesség, hogy három bajnokin is csak egy találat született, mindannyiszor hazai részről, így a Debrecen, az Újpest és a Mol Vidi drukkerei és játékosai örülhettek.

Korai öröm: PUSKÁS AKADÉMIA–MTK 3–2 • Bátor edző: hiába került sor Felcsúton a vendég kék-fehérek új mesterének és stábjának bajnoki bemutatkozására, Lucsánszky Tamás nem csupán korábbi interjúalanyunknak, Torghelle Sándornak, hanem Lencse Lászlónak is a kezdőben szavazott bizalmat. Nem emiatt, de a házigazda már a harmadik percben előnybe került a szemfüles Varga József találatával – maradjunk annyiban, ezt a gólt az MTK hátsó alakzata hozta össze, leginkább Artem Kicsak kapussal az élen. A látogató azonban nem roppant össze, mi több, egyértelmű mezőnyfölényben futballozott, ami gólokban is megmutatkozott. Bognár István szöglete után az elmúlt hetekben gyengébb produkcióval kirukkoló balhátvéd, Jevgen Szelin kozmetikázott a teljesítményén, amikor a volt MTK-s Poór Patrik mellől a fővárosiaknál ugyancsak hosszú ideig védő Hegedűs Lajos hálójába bólintott. Változatos volt az összecsapás, mert az első félórát követően Josip Knezevic került nagy helyzetbe, ám a PAFC csatárát semmi más nem zavarta, csak a labda, így odalett a lehetőség, amihez megint kellett Artem Kicsak kapus bizonytalankodása. Odaát Torghelle Sándor nem tétovázott, a szerencsével elé kerülő labdát a tizenhatoson belül érkezve a jobb sarokba fejelt, avagy fordított az MTK. A második felvonás elején az eddig – mármint nem ezen a bajnokin… – megbízhatónak tűnő Kicsak ügyetlenkedése következtében 2–2-re módosult az eredmény, a gólszerző Nagy Zsolt volt. Radó András és Josip Knezevic is helyzetbe került, így érett az újabb PAFC-gól, ami meg is érkezett, éspedig lélektanilag a házigazda szempontjából a legjobbkor: a 90. percben a Kicsak kapus által a bal kapufára tolt távoli lövés után Tamás Nándor termett a számára legideálisabb helyen, akinek már nem volt nehéz dolga. Nem úgy Lucsánszky Tamásnak és újdonsült stábjának…

Hiánytalanok és Királytalanok: FERENCVÁROS–HALADÁS 2–0 • Erről a meccsről még sokáig beszélnek majd. Lesz mit felidézni, lesz mit megvitatni, kielemezni, értékelni és átértékelni. A Fradi voltaképpen már az első félidőben vezethetett volna, hiszen ha nem is ziccerei, de nagy lehetőségei voltak az FTC-nek – Varga Roland a 27. minutumban büntetőt hibázott, avagy Király Gábor túljárt az eszén –, ráadásul Davide Lanzafame a felvonás ráadásában betalált, ám a gólt lesállás előzte meg, de csak Karakó Ferenc játékvezető szerint, ugyanis a visszajátszásból egyértelműen kiderült, hogy az olasz támadó szabályos körülmények között bizonyult eredményesnek. A folytatásban Fernando Gorriarán kapáslövését bravúrral, míg Varga Roland szabadrúgását könnyedén védte az egykori 108-szoros válogatott Király Gábor, és a vasiak kapusának a későbbiekben is főszerep jutott. A 70. percben a hetek óta válogatott formában futballozó Lovrencsics Gergő megpattanó lövésével szerzett vezetést a fővárosi alakulat, ám a találatot követően Király Gábor reklamált, amiért két sárga lapot is összegyűjtött rövid időn belül, így idő előtt mehetett zuhanyozni. Az Ofosut váltó Rózsát viszont nem hagyták „virágozni”, mivel a 78. minutumban a kisebb sérüléséből felépülő Sigér Dávid közelről bevette a Hali cserecerberusa, Rózsa Dániel hálóját. Az egy meccs erejéig ismét az Üllői úton futballozó portugál Rui Pedro lövését különösebb gond nélkül hárította Dibusz Dénes, és bár a lefújás előtt nem sokkal az emberhátrányban is küzdő szombathelyiek belső védője, Tamás László fejjel a kapufát találta el, az eredmény már nem változott. Ám ki tudja, mi a vége, ha a vendégek kapuslegendája nem jut a kiállítás sorsára, csakhogy a „ha” és a „volna” ezúttal sem kapott játéklehetőséget.

Atomváros darabokban: BUDAPEST HONVÉD–PAKS 3–0 • Mérföldkőhöz érkezett, mert huszonnégy évesen a százötvenedik bajnoki pestiesen szólva nem semmi. A fővárosiak tizenegyeséről, Holender Filipről van szó, aki ezúttal valóban büntető volt. A meglehetősen visszafogottan kezdő vendégek a 27. percben nézhettek leginkább maguk mögé, ugyanis az ünnepelt kapura tört, és úgy fejezte be a ziccert, ahogy kell: Gévay Zsolt asszisztálása mellett a jobb sarokba lőtt. A sokkból próbált éledezni a több egykori Honvéd-játékossal érkező látogató – Csertői Aurál vezetőedző futballozott kispesti színekben, ahogy az ezúttal csereként bevetett védő, Bobál Dávid is –, mi több, Könyves Norbert előtt rövid időn belül két lehetőség is adódott, de mindezekre góllal, újabb Holender-találattal válaszolt a házigazda, a támadó a változatosság kedvéért ezúttal fejjel vette be a paksiak kapuját. A fordulás után hamar eldőlt a három pont sorsa, miután gyors, korszerű támadás végén David N’Gog vette be Nagy Gergely hálóját. Bár a Honvéd ezt követően érezhetően visszavett, a PFC mit sem ért a labdabirtoklással, ami még akkor is igaz, ha Papp Kristóf, Kecskés Tamás és Simon András is közel járt a szépítéshez. Megérdemelt Honvéd-diadal született, duplán is emlékezetes Holender Filip-duplával.

Kilencvenes, tizenegyes: ÚJPEST–KISVÁRDA 1–0 • Mi lesz veled, Újpest? Amilyen váratlanul az egyik legjobb NB I-es magyar csatár, Nowothny Soma a dél-koreai másodosztályba igazolt a napokban, olyan meglepetésnek számított, hogy a nemrég szerződtetett Lacina Traoré 90-es mezszámmal a lila-fehérek kezdőjébe került. A napokban a Football Factornak interjút adó Dajka László által felkészített Kisvárda az első felvonás közepén hátrányba került az új fiú által kiharcolt és magabiztosan értékesített tizenegyesének köszönhetően, miután a jobbra mozduló Luiz Felipe kapust becsapva a bal alsóba lőtt. Mindez ébresztőként hatott a látogatóra, hiszen Vári Barnabás, majd Horváth Zoltán is a kapufát találta el, ám mindez csak fellángolásnak bizonyult, mivel a vendéglátó egyre-másra vezette a gólveszélyt magában rejtő akciókat. A Haladástól a legutóbbi átigazolási szezonban megszerzett Rácz Barnabás csak közel járt a gólhoz újpesti részről, Zsótér Donát viszont be is talált, ám a szépségdíjas lövést annulálta a játékvezetői csapat, arra hivatkozva, hogy a beadást megelőzően elhagyta a játékteret a labda. Bárhonnan is nézzük, kapufák ide vagy oda, a IV. kerületiek nem érdemtelenül tartották otthon mindhárom pontot még akkor is, ha különösen a második félidő második fele laposabb volt, mint a defektet kapó autó „sérülést szenvedő” kereke.

Apró lépések után Futács: MOL VIDI–MEZŐKÖVESD 1–0 • Amint az várható volt a hétközi Magyar Kupa-siker után – mint ismeretes, a székesfehérváriak 2–1-es sikert arattak a Ferencváros otthonában, visszavágó jelen állás szerint április 3-án –, jól kezdett a házigazda, több lehetősége is volt, ám csak nem sikerült megszereznie a vezetést, pedig adódott helyzet Georgi Milanov és Marko Scsepovics előtt is. Az más kérdés, hogy a matyóföldiek sem vereségért utaztak, Kuttor Attila masszív alakulatából a felépülő Sztefan Drazsics és Molnár Gábor is okozhatott volna meglepetést. Meghökkenés helyett azonban Futács Márkó érkezett, aki az első félidő hajrájában a védők gyűrűjéből (!) talált viszonylag valamirevaló gond nélkül korábbi interjúalanyunk, Szappanos Péter hálójába. A folytatásban nem adódik raklapnyi ziccer, ám hazai részről Paulo Vinicius fejese, illetve Futács Márkó és Kovács István kapufája feltétlenül említést érdemel, ahogy Molnár Gábor próbálkozásai is, de mivel több találat nem született, megállapítható, hogy a Mol Vidi minimális különbségű sikere megérdemeltnek mondható még akkor is, ha a lefújást követően, no meg a hazaúton a látogatók okkal lehettek bosszúsak.

Szécsi – csak egy tánc volt: DEBRECEN–DIÓSGYŐR 1–0 • Bár az első tíz percet követően a télen igazolt Prosser Dániel révén előnybe kerülhetett volna a látogató, ám nem tette. Innentől kezdve leginkább az történt a pályán, amit a Loki akart, különösen, miután Szécsi Márk Ferenczi János balról betett labdáját a középső védők asszisztálása mellett közelről a hálóba vágta. Jóllehet, próbálkozott a DVTK, de Herczeg András alakulata kontroll alatt tartotta a találkozót. A bokasérülése után immár közel százszázalékos állapotnak örvendő Bódi Ádám igyekezett többször próbára tenni Antal Botondot, a vendégek kapusát, ám nem járt sikerrel. A szünetet követően, ha unalomba nem is fulladt a találkozó, de sok volt az üresjárat. Ferenczi János egy-egy lövését érdemes megjegyezni, mást nem. Illetve mégis: a Magyar Kupa-találkozót is figyelembe véve a Debreceni VSC nyolc napon belül háromszor győzött 1–0-ra hazai pályán – kétszer a Mezőkövesd ellen –, márpedig amelyik alakulat ennyire nyer, arra azt mondják a nagy öregek, hogy az bizony jó csapat.

Nézz szét Webshopunkon!

MAGYAR VÁLOGATOTT felszerelések

NIKE focicipők

ADIDAS focicipők

FOOTBALL kiegészítők

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

slot server jepang