OTP Bank Liga – 5. forduló
Magyar foci

OTP Bank Liga – 5. forduló

Fővárosi rangadót nyerve ünnepelte EL csoportkörbe jutását a Ferencváros, miután simán verte odahaza a Honvédot, a Kisvárda pedig a vártnál könnyebben győzedelmeskedett a Fehérvár ellen. Továbbra is robog a Kecskemét, továbbra is győzelem nélkül a Vasas, Újpest duó! Football Factor, OTP Bank Liga összefoglaló!

Újpest – Paks

Kísértetiesen idézi az előző szezon pocsék kezdetét az Újpest, ezúttal hazai pályán mutatott be hektikus produktumot, a Paks ellen. Rendkívül dekoncentráltan kezdte a mérkőzést a lila-fehér együttes, hiszen pár perc leforgása alatt kétszer is veszélyeztetett a Paks, főleg a második helyzet ígért gólt, ám Sajbán Máté nem tudott nagy helyzetből a kapuba találni. A 7. percben aztán már nagy helyzet sem kellett, szögletből volt eredményes az ex-újpesti Windecker József. Messze elkerülhető góllal került hátrányba a vendéglátó és kellett vagy negyedóra játék mire magához tért, a kreativitás azonban hiányzott a támadóharmadbeli játékból, így jobbára csak a távoli kísérletekben volt veszély, Csongvai és Antonov szabadrúgása is épp csak nem lett gól.

Noha az első félidő második részét már vállalható játékkal futballozta le az Újpest, a fordulás után – ismét – olyannyira az öltözőben ragadt Kruscic csapata, hogy a Paks bő tíz perc alatt el is döntötte a találkozót. Az 51. percben Varga Barnabás volt eredményes tizenegyesből, öt perccel később pedig Papp Kristóf használt ki egy borzalmas újpesti felszabadítást. A nagy előny aztán szépen elaltatta a vendégcsapatot, Diaby ugyanis a 66. percben szépített, Gouré a 75. percben pedig visszahozta a meccsbe a hazaiakat. Így izgalmas végjáték alakult ki, amely ideje alatt az Újpest időszakosan a kapuja elé szorította a Paksot, a 93. percben Gouré a kapufát is eltalálta, de a későn indított hajrá és az odaajándékozott gólok a lilák vesztét jelentették végül.

Mezőkövesd – Vasas

Kereste első győzelmét a bajnokságban a Vasas és annak megtalálása érdekében némileg többet is tett az első félidőben, mint a Mezőkövesd. A kezdeti iramra nem lehetett különösebb panasz, ám a passzok pontosságára, vagy a technikai megoldásokra már annál inkább, épp ezért a játékrész derekáig nagy eseményt nem is lehetett feljegyezni, mígnem a 24. percben Holender kapott jó ütemű kiugratást, melynek nyomán vezetett a vendégcsapat. A találatot követően a hazaiak nem tudták felpörgetni az eseményeket, a Vasas pedig partner volt abban, hogy szép lassan teljesen leüljön a találkozó. Ezt később bánhatták, mert a nagy semmi közepette sikerült is belealudni egy hazai szögletbe, melyből Pillár egyenlített közvetlenül a szünet előtt.

A második félidőt ismét az angyalföldiek kezdték aktívabban, azonban ez a félidő még az elsőben látottaknál is több hibát hozott, így a találkozó végképp eseménytelenségbe fulladt. A Mezőkövesd nem szándékozott, vagy épp nem tudott emelni a fordulatszámon, a Vasas pedig idővel ráült az eredményre, így leszámítva Schmeidl ziccerét a meccs hajrájában – melyet Dombó védett – nem történt semmi érdemleges. A fővárosiak továbbra is nyeretlenül kullognak a tabella hátsó részén.

Kecskeméti TE – Zalaegerszeg

Annak ellenére, hogy meglepően jól kezdte a szezont az újonc Kecskemét, a ZTE nem tanúsított semmiféle megrettenést és bátran támadta le már saját térfelén ellenfelét az első percektől fogva. Az agilis kezdés pedig hamar ki is fizetődött, a 12. percben ugyanis Bedi Bence góljával már vezetett a vendégcsapat. A folytatásban továbbra is nyomás alatt maradt a KTE és ha a játékrész hajrájában nem érkezik a nem várt fordulat, akkor nem is igen jött volna bele a meccsbe a vendéglátó. A 40. percben azonban Huszti András nemcsak második sárgalapját szedte össze, de egyúttal a tizenhatoson belül szabálytalankodott, így emberelőnybe és tizenegyeshez jutott Szabó István csapata, melyet Banó-Szabó értékesített is.

A szünet után, létszámfölényben értelemszerűen a Kecskemét támadta le saját térfelén a zalai csapatot és nem is kellett sokat várni a vendégek hibájára, az 55. percben ismét tizenegyeshez jutott a KTE, a csereként beálló Szabó Levente pedig átvette a vezetést a hazaiak számára, sőt néhány perccel a vezető találat után már a megnyugtató előnyt jelentő harmadikat is megszerezte. A folytatásban mindent beleadott a ZTE, de a legnagyobb erőfeszítések is csak arra voltak elegendők, hogy mezőnyben partiban legyenek, a hazaiak pedig magabiztosan őrizték előnyüket egészen a lefújás pillanatáig.

Debreceni VSC – Puskás Akadémia

A tempóra nem lehetett panasz Debrecenben, elsősorban a hazai csapatnak köszönhetően, ez pedig a Mezőkövesd elleni sima vereség után szinte kötelezően elvárt volt. A Loki elsősorban Horváth Krisztofer, Dzsudzsák Balázs és Bárány Donát révén teremtett veszélyt a felcsúti kapu előtt, de a túloldalon is volt lehetőség a gólszerzésre. A félidő derekán aztán kezezés miatt megítélt büntetőből, jutott vezetéshez a Debrecen, Dzsudzsák magabiztos ítélet végrehajtása nyomán. Kellett vagy fél óra játék, mire a Puskás Akadémia kijött a hazaiak szorításából, ekkor Colley jelezte hatalmas kapufával, hogy pontra, pontokra is igényt tartana a vendégcsapat.

A fordulást követően emelt a sebességen és az agresszivitáson is a Puskás Akadémia, ennek eredményeképp pedig védekezni kényszerült a Debrecen, azonban sokáig nem találta meg a hazai védelem feltörésének módját Hornyák Zsolt csapata, ha pedig mégis akkor les miatt érvénytelenítve lett a megszerzett gól (Colley). Ez azonban nem vette el a vendégcsapat lelkesedését és rendületlenül ment előre az egyenlítésért. Jól is tette, mert a mérkőzés végére fejben és fizikálisan is elfáradó debreceni csapat nem bírta ki végzetes hiba nélkül, a 88. percben Zahedi kiénekelte a győzelmet a vendéglátó szájából, az összekép alapján teljesen megérdemelten.

Kisvárda – MOL Fehérvár FC

Sokáig eseménytelenül, tapogatódzó játékkal csordogált az ötödik forduló vidéki rangadója, ebből az élményből pedig csak a félidő közepe felé vezették ki a felek a publikumot, ennek a nézők nagyobb hányada örült is, ugyanis Asani és Kravchenko helyzetei épp csak Kovács Dániel bravúrjai miatt nem jelentettek gólt. Mindenesetre a játékrész azt mutatta meg, hogy a Kisvárda tudja inkább érvényesíteni akaratát a Fehérvár fölött.

Ennek pedig nyomatékot is adott, igaz meg kellett várni a szünet végét, ekkor azonban elindult a hazai henger. Az 51. percben Camaj váltotta gólra Mesanovic passzát, majd öt perc múlva Makowski használt ki egy vendég védelmi hibát fejjel. Újabb négy perc elteltével pedig az első gólt szerző páros dolgozott össze ismét, ám ezúttal fordított leosztásban. Háromgólos hátrányban a Vidi minden kockázatot felvállalva támadott, egy büntető kiharcolásáig – melyet Kodro értékesített – el is jutott, azonban a hajrában a Kisvárda növelhette volna tovább előnyét Vida és Ilievski révén. Több gól azonban már nem esett, ez azonban nem gátolta meg a hazai csapatot abban, hogy újabb három ponttal legyen gazdagabb.

Ferencvárosi TC – Honvéd FC

A forduló fővárosi rangadóján a várakozásnak megfelelően a Ferencváros kezdett dominánsabban, mégis a túloldalon Tamás Krisztián lecsúszott beadása emelte meg először a pulzusszámot, labdája ugyanis a lécen csattanva hagyta el a játékteret. A kapufa jelzésértékkel bírt a hazaiak számára, ugyanis egyre emelkedő fordulatszám mellett Mercier került helyzetbe, majd Boli két próbálkozását kellett védenie Szappanosnak. A lefújás előtti percekben aztán megrogyott a kispesti védelem Traoré lövését nem sikerült már blokkolni, így megérdemelt előnnyel ment szünetre a vendéglátó.

A pihenő után aztán hamar el is dőlt a találkozó, ugyanis Traoré szűk tíz perc leforgása alatt még kétszer mattolta a vendég védelmet és Szappanost. Érkeztek is a Honvéd frissítései, de már későn, a Fradi magabiztosan tartotta az előnyt, ráadásul a piros-feketék sem tudták legalább a saját jobbik minőségű játékát felmutatni, így végképp egyoldalúvá vált a találkozó. A mérkőzés hajrájában tizenegyeshez jutott a vendégcsapat, ám Zsótér nem tudott élni a tálcán kínált lehetőséggel, azonban a kispestieknek nem kellett végül lemondani a szépítő gólról, Heidi Prenga ugyanis a hosszabbítás hatodik percében betalált. A Fradi teljesen megérdemelten nyert egy olyan mérkőzésen, ahol akár jóval nagyobbra is nyílhatott volna az olló.

Eredmények

ÚjpestPaks2 : 3
MezőkövesdVasas1 : 1
Kecskeméti TEZalaegerszeg3 : 1
Debreceni VSCPuskás Akadémia1 : 1
KisvárdaMOL Fehérvár FC3 : 1
Ferencvárosi TCHonvéd FC3 : 1

 

 

Nézd meg Webshopunkat is!

MAGYAR VÁLOGATOTT felszerelések

FERENCVÁROS felszerelések

LEGÚJABB FOCILABDÁK

LEGÚJABB FOCICIPŐK

EXKLUZÍV FOCICIPŐK

KAPUSKESZTYŰK

FOOTBALL KIEGÉSZÍTŐK

Pásztor Zsolt

Pásztor Zsolt vagyok, diplomámat a BGF Kommunikáció és médiatudomány szakán szereztem. A labdarúgást édesapámnak köszönhetően szerettem meg és most már évtizedes távlatokban beszélhetünk erről a kapcsolatról. Egybekötve a tanulmányaim során, az írásról szerzett tapasztalataimat és a foci szeretetét, született meg anno az elhatározás, hogy blog formájában igyekszem majd néhány gondolatot átadni. Elsősorban a spanyol és a magyar foci követője vagyok, tehát a bejegyzéseim főként ezekben a témakörökben lesznek közzé téve.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

slot server jepang