OTP Bank Liga – 4. forduló
Magyar foci

OTP Bank Liga – 4. forduló

Csonka fordulót rendeztek hétvégén az első osztályú labdarúgó bajnokságban, a Ferencváros és a Fehérvár mérkőzéseit ugyanis a nemzetközi kupaszereplések miatt elhalasztották. A lejátszott mérkőzések után azonban továbbra is veretlen maradt a Kecskemét, értékes három pontot szerzett a Kisvárda, Mezőkövesd duó és fővárosi rangadón zsebelte be első idei győzelmét a Honvéd! Football Factor, OTP Bank Liga összefoglaló!

Puskás Akadémia – Kecskeméti TE

Vihar miatt csúszott háromnegyedórát a nyitómérkőzés kezdése, ám a ”Lesz meccs? Nem lesz meccs?” mizéria egy cseppet sem zavarta meg a vendégeket, főleg nem Szuhodovszki Somát, aki már a harmadik percben bombagóllal jelentkezett, így hamar átrajzolódtak a hazaiak elképzelései a találkozót illetően. Bár a folytatásban kiegyenlítődött a játék, a felcsútiak jóval körülményesebben futballoztak, mint a Kecskemét, így Corbu átlövésén kívül nem is nagyon tudott felmutatni semmit a vendéglátó.

A második félidőben igyekezett emelni a tempón a Puskás Akadémia, időszakosan le is tudott tanyázni ellenfele térfelén, ám a kecskeméti védelem legfeljebb távoli kísérleteket engedett meg Hornyák Zsolt csapatának, azok pedig igen kevés veszélyt jelentettek. Ráadásul a gyors ellentámadásokból még közelebb is állt az újabb gólhoz a vendégcsapat, Katona Máté emelése például lécet ért. A 79. percben aztán nagy lehetőség hullott a hazaiak ölébe, Zeke Márió második sárgalapját összeszedve a kiállítás sorsára jutott, így emberelőnyben újabb rohamokat vezethetett a Puskás Akadémia az egyenlítésért. A nyomás pedig perceken belül góllá is érett, a 87. percben ugyanis Szabó Alex ért bele szerencsétlenül Skribek beadásába, így némi szerencsével, de nem érdemtelenül pontot tudott menteni a hazai gárda.

Zalaegerszeg – Kisvárda

Nem illedelmeskedett sokat a Kisvárda vendégként, Makowski és Asani révén már bő öt perc játék után két góllal vezethetett volna a vendégcsapat, csakhogy Demjén Patrik mindkét esetben a helyén volt és védett. Az erős kisvárdai beköszönést aztán felváltotta a kiegyenlített játék, sőt a félidő derekán Tajti Mátyás értékesített egy kezezésért járó tizenegyest. A gólt követően azonban szinte azonnal büntetőhöz jutott a Kisvárda is, Camaj pedig nem hibázott. Az etap hajráját a ZTE nyomta meg inkább, Huszti András a kapufát is eltalálta és bizony többször is szükség volt Hindrich Ottóra ahhoz, hogy ne kerüljön hátrányba a vendégcsapat.

A fordulást követően felpörgette játékát a Kisvárda, sok labdát szerzett a félpályánál, melyből gyors támadásokat vezetve komoly gondokat okozott a zalai hátsó alakzatnak. Szűk negyedóra elteltével Melnik megszerezte a vezetést a vendégeknek, ez pedig lépéskényszerbe hozta a vendéglátót. Noha cseréinek köszönhetően valamivel nyomatékosabbá vált a ZTE futballja, igazi átütőerő nem érkezett a csapatba, ráadásul a hajrában újabb tizenegyest ajándékozott ellenfelének, Melnik pedig némi szerencsével, de végül gólt ért el a pontrúgásból, bebiztosítva a győzelmet csapatának.

Vasas – Honvéd FC

Jó iramban, de rengeteg technikai hibával tarkítva esett egymásnak a Vasas és a Honvéd a fővárosi rangadón. A kiegyenlített első perceket Szappanos Péter ritkán látható hibája törte meg, miután Hidi beadását ütötte saját kapujába. A vezető találat felélénkítette a Vasast és bátor támadófutballal irányította a találkozót, több lehetőséget is kidolgozva. Egészen a 33. percig, amikor a hazai kapuba bekerülő Dombó is bemutatta a kapitális kapushibát, Ennin pedig kiegyenlített a Honvédnak.

A szünet után a kispestiek kezdtek aktívabban és ez – mint később kiderült – nem csak átmeneti fellángolás volt, mert a Honvéd sokáig kontroll alatt tartotta mérkőzést. A fölény pedig nemcsak mezőnyben, hanem végül gólban is megmutatkozott, köszönhetően Nenad Lukic nagyszerű egyéni megmozdulásának. Az előny birtokában magabiztosan játszott a vendégcsapat, a hazai pedig cseréktől felfrissítve támadott becsülettel (de helyenként ötlettelenül), ami azonban önmagában kevés volt az egyenlítő találathoz, így bár – az összképet tekintve – rászolgált volna az egy pontra a Vasas, ezúttal a keserű vereség jutott csak Angyalföldre.

Mezőkövesd – Debreceni VSC

Jól kezdett Mezőkövesden a Debrecen, mondhatni ötletesen futballozott Janeiro csapata az első percekben, ráadásul Dzsudzsák szabadrúgásból veszélyes volt, Szécsi Márk pedig eredményes. A vendégek öröme azonban nem tartott sokáig, bő negyedóra játékot követően percek alatt fordított a hazai gárda, először Madarász egyenlített, majd Besirovic talált be. A gyors fordítás megnyugtatta a Mezőkövesdet és alaposan szétszedte a Debrecent, míg előbbi higgadtan építette támadásait és birtokolta a labdát, addig utóbbi nem tudta mit kezdjen a játékszerrel. A 34. percben újabb gólt ért el a vendéglátó Drazic egyéni akciója nyomán, ami a látottak alapján több mint megnyugtató előnyt jelentett a kövesdiek számára.

A szünetben több cserével igyekezte felrázni csapatát a vendégek mestere, többek között pályára lépett Bárány Donát is, aki alig két perc játékot követően máris gólt ünnepelhetett. Ekkor úgy tűnt visszajöhet a meccsbe a Loki, ám a talán túlságosan is nyíltsisakos játék, mely az egyenlítés reményében zajlott, végül a vesztét okozta a vendégcsapatnak. A hátul kinyíló debreceni védelem mellett ugyanis egyre több veszélyes kontrát futottak meg a hazaiak és bár végül nem egy ilyen támadásból, hanem tizenegyesből (Besirovic), de lezárta a mérkőzést a vendéglátó. Az eredményen pedig már az sem tudott változtatni, hogy a találkozó hajrájában Cseke Benjamin a kiállítás sorsára jutott.

Eredmények

Puskás AkadémiaKecskeméti TE1 : 1
ZalaegerszegKisvárda1 : 3
VasasHonvéd FC1 : 2
MezőkövesdDebreceni VSC4 : 2
MOL Fehérvár FCÚjpestelhalasztva
PaksFerencvárosi TCelhalasztva

 

Nézd meg Webshopunkat is!

MAGYAR VÁLOGATOTT felszerelések

FERENCVÁROS felszerelések

LEGÚJABB FOCILABDÁK

LEGÚJABB FOCICIPŐK

EXKLUZÍV FOCICIPŐK

KAPUSKESZTYŰK

FOOTBALL KIEGÉSZÍTŐK

Pásztor Zsolt

Pásztor Zsolt vagyok, diplomámat a BGF Kommunikáció és médiatudomány szakán szereztem. A labdarúgást édesapámnak köszönhetően szerettem meg és most már évtizedes távlatokban beszélhetünk erről a kapcsolatról. Egybekötve a tanulmányaim során, az írásról szerzett tapasztalataimat és a foci szeretetét, született meg anno az elhatározás, hogy blog formájában igyekszem majd néhány gondolatot átadni. Elsősorban a spanyol és a magyar foci követője vagyok, tehát a bejegyzéseim főként ezekben a témakörökben lesznek közzé téve.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

slot server jepang