OTP Bank Liga – 31. forduló
Magyar foci

OTP Bank Liga – 31. forduló

Két fordulóval a bajnokság vége előtt még nem beszélhetünk biztos kiesőkről, viszont beszélhetünk biztos dobogósokról! Gálázott a Ferencváros, folytatta jó szériáját a Fehérvár és gödörbe került a Honvéd! Football Factor, OTP Bank Liga összefoglaló!

Mezőkövesd – Debreceni VSC

Ugyan véresen komoly félnivalója egyik csapatnak sincs a kiesés miatt, azért az óvatos hátra tekintgetésekből egyik csapatnak sem származhatott baja. A Mezőkövesd viszonylag jó formában várta a találkozót megnyugtató pontelőnnyel, a Debrecen pedig abban bízhatott, hogy két vereséget követően talán pontot, vagy pontokat gyűjt be és nem mellesleg visszavág a két vereségért, amit a szezonban elszenvedett aktuális ellenfelétől. Nos, az első félidőben jó irammal és színvonallal szolgálták ki a publikumot a csapatok, felváltva forogtak veszélyben a kapuk, és amikor már úgy tűnt gól nélküli döntetlennel vonulnak szünetre a felek, akkor Sós Bence beadását Pávkovics váltotta gólra.

A második félidőt nagy elánnal kezdte a Mezőkövesd és ezt érzékelve át is adta a területet a Loki, miközben a hangsúlyt a stabil védekezésre és a kontratámadásokra helyezte. Összességében véve jól állt a lábán a debreceni védelem, ám Jurina egy alkalommal azért így is igen közel került a gólszerzéshez. Ezt az esetet leszámítva azonban nem fenyegette komoly veszély a vendégek kapuját, taktikus futballal mindvégig sikerült megőrizni az egygólos előnyt. Fontos győzelmet aratott a Debrecen, amely ezzel a három ponttal maximálisan megnyugodhat a hátralevő fordulókban.

MOL Fehérvár FC – Honvéd FC

Kellemetlen helyzetbe hozta magát a Honvéd, ugyanis a Fehérvár elleni vereség és a Debrecen kora délutáni győzelme azt jelentette, hogy a kispesti gárda került egészen elérhető közelségbe a kiesés elől menekülő csapatok (MTK, Gyirmót) számára. A Fehérvár újabb győzelme pedig azt jelentette, hogy a szezon legmélyebb gödréből kikászálódó csapat jó eséllyel pályázhat a negyedik helyre. Pedig nem indult rosszul a találkozó a vendégek szemszögéből, Traoré és Jónsson is komoly helyzetbe került a félidő első felében, gólt azonban mégis a Vidi szerzett, méghozzá Dárdai révén. A bekapott találat ellenére igyekezte tovább szövögetni támadásait a Honvéd, ám a szünet előtti utolsó pillanatok egyikében Kodro demoralizálta újabb góllal a fővárosiakat.

A szünet után a Fehérvár kényelmesen, félgőzzel futballozott, a vendégek pedig sokszor keserűen, kissé hitehagyottan mentek az eredmény után. Batik Bence ugyan közel járt a szépítéshez és ezzel együtt csapata felzárkóztatáshoz, ám ami a Vidinek könnyen összejött elöl, az a Honvédnak nem, így hiába érdemelt volna többet, kiábrándító vereséggel távozott a MOL Arénából Nebojsa Vignjevic csapata.

Gyirmót – Paks

Sokszor hangozhatott már el idén a Gyirmót háza táján a mondat, miszerint: „belekapaszkodni az utolsó szalmaszálba”, ám a Honvéd botladozása és a tény, hogy a Paks talán visszafogottan lép fel a közelgő kupadöntő miatt, tényleges utolsó esélyt kínált Csertői Aurél csapatának. Igyekezett is élni vele a házigazda, ugyanis rendesen nekiesett ellenfelének, Klimovic révén pár perc után nagy helyzete is volt és egészen a félidő derekáig uralta a játékot. Az utolsó negyedórás etapra aztán megrázta magát a Paks, olyannyira, hogy Medgyes révén a vezetést is megszerezte, majd pár perccel később megduplázta azt Ádám Martin jóvoltából.

A fordulást követően a leendő gólkirály – Ádám Martin – mindössze öt perc játék után ismét betalált, ekkor pedig úgy tűnt, hogy a Gyirmót végleg padlóra kerül és nem csak a meccset illetően, hanem az egész szezont figyelembe véve. A vendégcsapat azonban látványosan elkényelmesedett a háromgólos előny birtokában és bár az 56. percben még megúszta Csörgő Viktor gólját a vendégcsapat lesállás miatt, a 70. percben először Varga Barnabás, majd kisvártatva Kovács Dominik kozmetikázta az eredményt. A nagy feltámadás lendületet adott a győri csapatnak és a hosszabbítás első percében Denis Ventura góljával sikerült kiharcolni a döntetlent, ami ha másra nem is, arra egyelőre még elég, hogy legalább matematikai esélye legyen a bentmaradásra Csertői Aurél csapatának.

MTK Budapest – Puskás Akadémia

Hatalmas nyomás mellett lépett pályára az MTK is, hiszen botlás már nem férhet bele a kék-fehérek szezonjába, ami elég nehezen értelmezhető kijelentés, tekintettel arra, hogy a fővárosiak az egész szezont végig botladozták. Ellentétben a Gyirmóttal, az MTK nem esett neki ellenfelének, sőt inkább visszahúzódva várta mit akar kihozni a meccsből a Puskás Akadémia. Nos, mint az első félidőben kiderült nem sokat, a felcsúti gárda ugyanis kifejezetten lagymatag volt és bár kapura többet próbálkozott, a gólhoz szükséges átütőerő közelébe sem került a vendégcsapat.

A szünet után továbbra is a Puskás Akadémia mutatott arra utaló jeleket, hogy nem elégszik meg a döntetlennel, azonban a kapu előtti megoldásokba rendre hiba csúszott, vagy ha épp nem, akkor Mijatovic védett. A félidő derekán hármas cserével kavarta fel az állóvizet a hazaiak mestere, de mégsem az ekkor pályára lépők egyike, hanem a szünetben beállt Kovácsréti Márk válhatott volna főhőssé, ám két helyzetéből mindkettőt védte Markek Tamás. A hajrá perceiben felváltva forogtak veszélyben a kapuk, ám a háló ezen a napon nem rezzent, a Puskás Akadémia fontos két pontot veszített, az MTK pedig szintén csak a matematikában bízhat már…

Ferencvárosi TC – Zalaegerszeg

Bajnoki cím ide, tét nélküliség oda, a Ferencváros nem akart szégyenben maradni, mint ”újdonsült” bajnok és persze a közönségét sem akarta cserben hagyni. Ehhez valószínűleg még hozzáadódott a tehermentes, felszabadult játék, így az egyenlőségjel végén háromgólos zöld-fehér vezetés díszelgett, sorrendben Bedi (öngól), Tokmac és Botka találatait követően. A zalaiak ugyan a kiütés szélére kerültek mindössze szűk félóra játékot követően, ám úgy tűnt mentálisan nem roppannak meg, legalábbis egy kapufával végződő vendégakció ezt sejtette.

A fordulást követően aztán Tajti Mátyás (53.p) kozmetikázott az eredményen és ez bizony lendületbe hozta a zalaiakat, ugyanis a Ferencváros többször is zavarba jött a lendületes vendég letámadások során, a 66. percben pedig már újra nyílttá vált a találkozó, miután Zsóri Dániel zárkóztatta csapatát tizenegyesből. Nem rogyott meg azonban a Fradi sem, Boli gólja a 78. percben újfent két egységnyi távolságra nyitotta az ollót és bár Zsóri három perccel a meccs vége előtt újra betalált, a hazaiaknak erre is volt válaszuk, Marin a 94. percben állította be az 5-3-as végeredményt.

Kisvárda – Újpest

Nagy volt a tét és ezzel együtt a motiváció is a hazai oldalon, a Kisvárda egy esetleges győzelemmel ugyanis nemcsak kihasználta volna a Puskás Akadémia botlását és jött volna fel a második helyre, de az is biztossá vált volna, hogy dobogón végez az együttes és így kijut jövőre a nemzetközi porondra. Bumba 4. percben szerzett gólja rányomta a hitelesítő pecsétet a fenti célra, az Újpestet pedig arra kényszerítette, hogy talán idő előtt nyíltabb futballt vállaljon fel, mint ahogy azt Krusic mester tervezte. A fővárosiak közül leginkább Zivzivadze élt a pályán, ám a nagy igyekezet az egészségébe került, egy akciót követően ugyanis hordágyon vitték le a pályáról az újpesti támadót. A fájó veszteség okozta problémákat csak tetézte Asani 30. percben szerzett gólja, ám mivel Diaby még a szünet előtt szépített, nyílt esélyekkel veselkedhettek egymásnak a felek a második félidőben.

A második felvonásban felváltva forogtak veszélyben a kapuk, eleinte az Újpest, egészen pontosan Beridze és Croizet veszélyeztették a kisvárdai kaput, ám Dombó különösebb bravúrok nélkül hárította a próbálkozásokat. A félidő második felére már a Kisvárda vált veszélyesebbé, ám Asani két lehetőségből sem tudott betalálni, míg Navrátil azután maradt gólképtelen, hogy már kicselezte a kapujából kimozduló Pajovicot. Jó iramú és jó színvonalú mérkőzésen gyűjtötte be megérdemelten a három pontot a Kisvárda, így a történelmi cél teljesült, nyáron irány Európa!

Eredmények

MezőkövesdDebreceni VSC0 : 1
MOL Fehérvár FCHonvéd FC2 : 0
GyirmótPaks3 : 3
MTK BudapestPuskás Akadémia0 : 0
Ferencvárosi TCZalaegerszeg5 : 3
KisvárdaÚjpest2 : 1

 

Nézd meg Webshopunkat is!

MAGYAR VÁLOGATOTT felszerelések

FERENCVÁROS felszerelések

LEGÚJABB FOCILABDÁK

LEGÚJABB FOCICIPŐK

EXKLUZÍV FOCICIPŐK

KAPUSKESZTYŰK

FOOTBALL KIEGÉSZÍTŐK

Pásztor Zsolt

Pásztor Zsolt vagyok, diplomámat a BGF Kommunikáció és médiatudomány szakán szereztem. A labdarúgást édesapámnak köszönhetően szerettem meg és most már évtizedes távlatokban beszélhetünk erről a kapcsolatról. Egybekötve a tanulmányaim során, az írásról szerzett tapasztalataimat és a foci szeretetét, született meg anno az elhatározás, hogy blog formájában igyekszem majd néhány gondolatot átadni. Elsősorban a spanyol és a magyar foci követője vagyok, tehát a bejegyzéseim főként ezekben a témakörökben lesznek közzé téve.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.