Vida Máté: A célom az, hogy az első bajnokira százszázalékos állapotban legyek
Interjú

Vida Máté: A célom az, hogy az első bajnokira százszázalékos állapotban legyek

A DAC 22 nap elteltével megkezdte a felkészülést a tavaszi idényre. Hosszas sérülése után a DAC magyar válogatott középpályása Vida Máté is ott volt a csapat első edzésén, és megkezdte a felkészülést a csapattal a tavaszi szezonra. 

Hét hónappal a műtéte után újra a csapattal készülhet a DAC magyar válogatott középpályása Vida Máté. A tavaszi felkészülés kezdete előtt a 24 esztendős futballista is nyilatkozott.

Tényleg jól érzem a lábamat, most az a terv, hogy az első két hétben óvatosan edzek a csapattal, ahogy már egy hónappal ezelőtt is, utána pedig százszázalékosan mindent. Az a célom, hogy az első bajnokira én is százszázalékosan hadra fogható lehessek. Igazából két napja kaptam az injekciót, amit minden keresztszalagos megkap, szóval az elején óvatosan kell edzeni, továbbá még ütközésem sem volt, tehát ezeknél az elején jobban oda kell figyelni, de egyébként a doktor, a gyógytornászom és minden rehabos megerősített abban, hogy jó a lábam, úgyhogy bátran belevághatok a felkészülésbe. Nyilván az elején még ésszel, de ezt így szépen lépésrőllépésre fel kell építeni– kezdte Vida Máté, aki ismét együtt készülhet a csapattal.

A magyar futballista egyértelmű célja, hogy pár hét múlva meccseket játsszon és ugyanúgy edzen, mint bármelyik csapattársa.

Minden doki azt mondta ne siessem el, nyilván ez nagyon nehéz, úgyhogy megpróbálok a kettő között lenni, hogy ne siessem el, de azért minél hamarabb térjek vissza. Most kezdődik a hetedik hónap a műtéttől számítva, az a célom, hogy ilyen 3-4 hét múlva már tényleg ugyanúgy edzek és játszak meccset, mint bárki más– folytatta a magyar válogatott futballista.

Fotó: dac1904.sk, Hosszú sérülése után lassan Vida Máté is edzésbe állhat a DAC-nál…

A sérülése előtt a DAC alapemberének számító futballista már nagy várja a visszatértést, de orvosai tanácsára nem szeretne semmit elsietni.

Már nagyon, ma még pont nem mehettek ki a csapattal az injekció miatt, mert egy két nap óvatosabb ilyenkor. Most, hogy nem mehetek ki futni, már ez is nehéz, úgyhogy már várom nagyon, hogy újra játékba legyek. Most, hogy szünet volt addig volt egy más programom, de max gyógytornászhoz megyek el, kéthetente egyszer, de egyébként ugyanazt csinálom, mint a csapat – mondta Vida, arra a kérdésre, hogy mennyire várja a visszatérést.

Mint minden sportolót Vidát is megviselte sérülése és elmondása szerint több holtponton kellet átlendülnie, de most már a célegyenesben van.

A legmélyebb gödörből mindenhova, tényleg volt vagy 4-5 olyan komoly holtpontom, amit szerintem mindenki átélt egy ilyen sérülésnél. Elég sok mindenről lemaradtam ebben a félévben, úgyhogy emiatt nehéz volt, de most, hogy itt vagyok a célegyenesben, így már sokkal könnyebb – nyilatkozta Vida Máté, hogy mentálisan mit élt át és hova jutott a sérülése alatt.

Forrás: dac1904.sk/ FC DAC 1904 sajtóosztálya

Nézd meg Webshopunkat is!

MAGYAR VÁLOGATOTT felszerelések

FERENCVÁROS felszerelések

LEGÚJABB FOCILABDÁK

UTCAI CIPŐK

EXKLUZÍV FOCICIPŐK

KAPUSKESZTYŰK

FOOTBALL KIEGÉSZÍTŐK

 

Gábor

Gábor vagyok a Football Factor csapatának tagja. 10 éves korom óta "fertőzött" meg a futball közege, azóta is részese vagyok ennek a csodának. Kezdetben aktívan üztem a sportot, ezt követően sem hagytam fel a focival. 23 éve vagyok az angol foci és a Liverpool szerelmese, de felvidéki magyarként a DAC is a szívem csücske. Főként ezekben a témákban várhatóak írások tőlem a blogon.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.