Vida Kristopher: egy csapatként dolgoztunk az utolsó percig!
Interjú

Vida Kristopher: egy csapatként dolgoztunk az utolsó percig!

Sorozatban másodszor szenvedett vereséget a dunaszerdahelyi MOL Arénában a címvédő pozsonyi Slovan. Mindkét rangadón a DAC magyar támadója Vida Kristopher is betalált. Az 5-2-es Slovan elleni győzelmet követően Vida Kristopher a Football Factor Blognak is nyilatkozott.

 

Az új szezont két győzelemmel kezdte a csapat, majd jött egy negatív széria. Hogyan sikerült átvészelni ezt a nehéz időszakot?

Nehéz időszak volt, nem így terveztük a rajtot, szerettünk volna tovább menetelni Európában is és több pontot szerezni az első 5 forduló alatt.

 

Ugye Görögországban közel volt a továbbjutás, de végül az esélyesebb csapat jutott tovább. Hogyan értékelnéd a csapat nemzetközi szereplését a tavalyihoz képest?

Több volt benne idén, meglehetett volna a továbbjutás. Sajnos ez most így alakult, igyekeznünk kell, hogy jövőre több kört tudjunk menetelni.

 

Már három éve erősíted a DAC csapatát, hétvégén talán edidigi dunaszerdahelyi karriered legnagyobb győzelmével a nagy rivális Slovant páholtátok el közel teltház előtt. Egyetértesz ezzel a kijelentéssel?

Nem minden nap verik meg a Slovant 5:2-re, egyértelműen a legnagyobb győzelmünk volt mióta én itt vagyok.

 

Slovan végül egy ötössel távozott a MOL Arénából, góllal és gólpasszal és remek játékkal járultál hozzá a fantasztikus győzelemhez. Ennek köszönhetően a 7.forduló legjobb játékosának is megválasztottak. Hogyan élted meg a rangadót és azt követő pillanatokat?

Ahogy említettem talán a legjobb mérkőzést játszottuk, főleg egy ilyen nehéz szituációban amiben voltunk. Lehetett érezni a csapaton hogy nagyon éhezik a sikerre. Mindent megtettünk, egy csapatként dolgoztunk az utolsó percig. Remek teljesítmény volt mindenkitől.

Kép: Lelkes Ernő

A csapat kulcsembere a csapatkapitány Kalmár Zsolti hiány mennyire érződött meg az elmúlt hetekben?

Fontos láncszeme a csapatnak, mindig hiányoznak a remek megoldásai. Úgy érzem sikerült megoldani a hiányát az utóbbi meccseken. De azért várjuk, hogy újra a sorainkba tudhassuk.

 

Bajnokverés után pedig a bajnoki címről kezdtek el sokan beszélni. A DAC továbbra is a Fortuna Liga legfiatalabb átlagéletkorú csapata. Úgy tűnik idén a Slovan sebezhető, főleg hogy a háromfronton is versenyben lesznek és csütörtök-vasárnap ütemben fognak mérkőzéseket játszani. Mit gondolsz idén közelebb kerülhet a DAC-hoz a bajnoki serleg?

Mi igyekszünk mindent megtenni annak érdekében hogy ez a serleg  Dunaszerdahelyre kerüljön. Hosszú még a szezon, fontos volt ez a győzelem, hogy versenyben maradjunk.

 

Most egy pár hetes szünet következik a válogatott szünet miatt, hétfőn igazi sorsdöntő magyar-szlovák rangadót. Mit vársz a találkozótól, mi lehet a magyar csapat esélye?

A helyszín mindenképpen nekünk kedvez, azt tapasztalni lehetett, hogy a magyar válogatott otthon nagyon erős. Biztos vagyok benne, hogy Rossi mester rendesen felkészíti a srácokat a szlovákokból.

 

A Football Factor egy sportruházattal foglalkozó cég, azon belül is kiemelt jelentőségűek a focicipők. Te milyenben futballozol most?  

Én jelenleg is a Football Factorban beszerzett cipőben játszom, Nike Mercurial superfly360, narancssárga. Már jó ideje járok az Andrássy úti üzletbe az új kollekciókért.

Ondik Gábor

Ondik Gábor vagyok felvidéki futballszerető blogger és közgazdász. 10 éves korom óta "fertőzött" meg a futball közege, azóta is részese vagyok ennek a csodának. Kezdetben aktívan üztem a sportot, ezt követően sem hagytam fel a focival. 18 éve vagyok az angol foci és a Liverpool szerelmese, de felvidéki magyarként a DAC is a szívem csücske. Főként ezekben a témákban várhatóak írások tőlem a blogon.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.