Új év, új pack, új cipő a Nike-nál
Sporttudomány

Új év, új pack, új cipő a Nike-nál

Bár a „Black Lux” piacra dobásával már találkozhattunk új Nike cipőkkel 2019-ben, azonban a „Game Over”-re keresztelt pack tagjait láthatjuk majd először a profikon is. A kollekció legnagyobb érdekessége természetesen a vadiúj Phantom Venom, amelyről részletesen egy korábbi cikkemben olvashattok.

Ahogy azt már megszokhattuk, a pack ezúttal is mind a négy zászlóvivő Nike focicipő szériát magába foglalja. Így tehát megtaláljuk benne a Mercurial sorozat két tagját, a magasszárú Superfly VI-t és az alacsonyszárú Vapor XII-t, a Tiempot, a Phantom Visiont és a Hypervenomot váltó Phantom Venomot.

A kollekció fő színei pedig a piros és a sötétszürke lettek. Azonban a két fő szín ezúttal nem keveredik a cipőkön, hanem megkülönbözteti azokat. A Phantom szériák kapták a piros színt, a két Mercurial és a Tiempo pedig sötétszürkében pompázik. Az előbbieket a fekete és az ezüst szín egészíti ki, amíg az utóbbit egy sárgás-zöldes árnyalat tesz színesebbé.

Ahogy azt már a bevezetőben említettem, egy sima kollekcióról beszélünk, így aki figyelt, az már február első hétvégéjén láthatta a csukákat akcióban a profi bajnokságokban.

Lássuk hát a cipőket!

Mercurial

Az Adidas Predator szériákkal egyetemben, a Mercurial joggal mondható a legmeghatározóbb sorozatnak a focicipők világában. Ennek megfelelően a legendás cipők mindig nagyobb figyelmet kapnak, mint márkatársaik, azonban most talán egy a megszokottnál kicsit visszafogottabb színkombinációval állt elő az amerikai sportszergyártóóriás.

A Vapor és a Superfly is főként sötétszürke, sárga kiegészítésekkel. Nekem kifejezetten tetszik a csíkozás is a cipők oldalán, és összességében szerintem jó kis cipőt kapunk.

Tiempo

A Tiempo sem áll távol a legendás státusztól. Az immár hetedik generációját élő cipő a Mercurialokhoz hasonlóan sötétszürke alapra sárgás-zöldes kiegészítést kapott, a kettő ötvözését szerintem itt is nagyon eltalálták a dizájnerek.

Phantom Venom

A Phantom Venomnél egyértelműen az volt a cél, hogy feltűnést keltő legyen a legelső színváltozat, s ezt sikerült is megvalósítani. A piros-fekete cipő szerintem jó kezdés, de ennél a jövőben azért többet várnak majd szerintem a rajongók.

Phantom Vision

A testvérszéria szintén a piros színt kapta alapul, ám nála inkább az ezüst játssza a kiegészítő szerepét. Ha eltekintek attól, hogy a Vision dizájnja általánosságban nem szokott tetszeni, egész jó cipőről beszélünk. A színek jól illenek egymáshoz, de azért láttunk már szebb változatot, a „Black Lux”-ban például.

Összességében talán kicsit visszafogottabb Nike kollekcióról beszélünk a „Game Over” pack esetében, de szerintem nincs ezzel baj; örülök, hogy változatosak maradnak az amerikai gyártó cipőjei is.

Gábor

Hajdu Gábor vagyok, harmadéves anglisztika hallgató az ELTE-n. Több, mint tíz éve szenvedélyem a futball, mind aktív hobbi-játékosként, mind pedig elkötelezett szurkolóként. Ezen felül mindig is különösen nagy érdeklődést mutattam foci termékek és azon belül is a focicipők iránt. Manapság aktívan követem a nagyobb és kisebb sportszergyártók legújabb termékeinek megjelenését.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.