Szoboszlai a világ 10 legértékesebb tehetsége között!
Hírek, pletykák, igazolások

Szoboszlai a világ 10 legértékesebb tehetsége között!

A magyar válogatott és a Red Bull Salzburg magyar tehetsége Szoboszlai Dominik elképesztő karrier előtt áll. A több topcsapat által is csábított magyar válogatott futballista ugyan még csak 18 esztendős, de már is olyan listára került ahol a jövő csillagai szerepelnek, mint például a Real Madrid brazil tehetsége Vinícius Júnior.

A főként futball átigazolásokkal foglalkozó mértékadó transfermarkt portál idén is összeállította a világ tíz legértékesebb 18 éven aluli labdarúgóját. Külön öröm, hogy magyar vonatkozása is van az összeállított listának, ugyanis bekerült a 10 legértékesebb 18 éven aluli labdarúgó közé Szoboszlai Dominik is aki a holtversenyben a hetedik helyen áll 12 millió eurós piaci értékével. A Salzburg fiatal tehetsége iránt több topgárda köztük az Arsenal és a Barcelona, Bayern München, Dortmund, Lipcse, Juventus is érdeklődést mutatott az elmúlt hetekben.

A transfermarkt listáján a Real Madrid brazil tehetésge Vinícius Júnior áll az első helyen a maga 70 milliós piaci értékével, őt követi a rangsorgban a minden bizonnyal szintén Real Madridba igazoló Rodrygo 40 millióval. A dobogó legalsó fokára a Chelsea fiatal üdvöskéje Hudson-Odoi került 35 milliós értékével.

A listán Szoboszlai Dominik holtversenyben a hetedik helyet foglalja el a francia Saint-Étienne fiatal tehetségével William Salibával holtversenyben, mindkét tehetség piaci értéke a transfermarkt becsélései szerint 12 millió euró.

Szoboszlai az elmúlt szezonban robbant be a Salzburg kezdőjébe, ahol 16 tétmeccsen lépett pályára és ezalatt három gólt és négy gólpasszt jegyzett ráadásul Marco Rossi a magyar válogatott szövetségi kapitánya is behívta a válogatottba, ahol a felnőttek között is bemutatkozhatott.

A transfermartk becslései szerint Szoboszlai Dominik az osztrák Bundesliga második legértékesebb játékosa lett az elmúlt időszakban, mindössze csapattársa a védekező középpályás Diadie Samassékou előzi meg 20 millió eurós piaci értékével. Szoboszlai a magyar labdarúgás jelenleg második legértékesebb labdarúgójának számít Willi Orban mögött, összeségében pedig a világ 745. legértékesebb futballistája a transfermarkt szerint.

Nézd meg Webshopunkat is!

SZURKOLÓI FELSZERELÉSEK

LEGÚJABB FOCICIPŐK

KLUBCSAPAT RUHÁZAT

PUSKÁS KOLLEKCIÓ

Ondik Gábor

Ondik Gábor vagyok felvidéki futballszerető blogger és közgazdász. 10 éves korom óta "fertőzött" meg a futball közege, azóta is részese vagyok ennek a csodának. Kezdetben aktívan üztem a sportot, ezt követően sem hagytam fel a focival. 18 éve vagyok az angol foci és a Liverpool szerelmese, de felvidéki magyarként a DAC is a szívem csücske. Főként ezekben a témákban várhatóak írások tőlem a blogon.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.