Scepovic, Nego és Pátkai a Chelsea-meccsről és a Vidi egész csoportkörös szerepléséről – interjúk
Interjú

Scepovic, Nego és Pátkai a Chelsea-meccsről és a Vidi egész csoportkörös szerepléséről – interjúk

A Vidi FC bravúrosnak mondható 2-2-es döntetlent játszott a világ egyik legjobb csapatának mondható Chelsea ellen, az Európa-liga csoportkörének utolsó fordulójában. Ugyan a fehérváriak búcsúztak a sorozattól, de maga az egész szereplésük is várakozáson felüli volt – végül, mint ismeretes, a harmadik helyen végeztek.

A mérkőzést követően a vegyes zónában sikerült néhány hazai játékost mikrofonvégre kapnom, lássuk, ők hogyan látták a pályán történteket, és összességében magát a csoportkört.

Marko Scepovic:

Szomorú vagy a döntetlen miatt?

Szomorúak vagyunk, mert ezzel nem mehetünk tovább. A másik meccsen más eredményt vártunk. De ez egy kemény meccs volt, egy nagy ellenfél ellen, büszkék lehetünk.

Mi a véleményed a Vidi egész csoportkörös szerepléséről?

A BATE ellen elszalasztottuk az esélyt, hogy továbbjussunk. Az ellenük lévő két meccsen szerezhettünk volna pontokat, és szerintem a végén ez döntött.

Ki volt a legjobb Chelsea játékos a pályán, aki ellen a legnehezebb volt játszani?

Összességében volt nehéz, én azt mondanám, tele vannak jó játékosokkal. Ma talán Willian volt a legjobb, meg Giroud, és Hazard ráadásul még nem is játszott. Szóval sok jó játékosuk van, az egyik legjobb csapat a világon a Chelsea.

Elégedett vagy a játékoddal?

Igen. Nehéz játszani a Chelsea ellen, és végül mindenki boldog lehet, mert a 2-2 egy nagyon jó eredmény.

Mit gondolsz, a játék melyik elemében lehetettek volna jobbak?

Nehéz megmondani. Ha a Chelsea ellen játszol, küzdened kell egy gólért is, de a legnagyobb részben védekeznünk kellett. Számunkra most a legfontosabb, hogy holnaptól már a következő meccsre készüljünk.

A csapat igen nagy tempóval játszott, és vasárnap a Ferencváros ellen játszotok. Nem vagytok fáradtak?

Inkább mentálisan vagyunk fáradtak, nem fizikálisan. Végülis elégedettek lehetünk, mert nem sérült meg senki – már öt hónapja -, pedig sok meccsünk volt. Utolsó meccsünk jön idén, mindent bele kell adni, aztán kell nekünk majd pár hét pihenő.

Loic Nego:

Mit hoz a jövő? Vannak ajánlataid, vagy maradsz a Vidinél?

Nem tudom még. Én boldog vagyok itt. Majd meglátjuk, maradok-e a Vidinél végül.

A Chelsea-játékosok kifogásolták a gyepet. Tényleg olyan rossz volt?

Nem, nehéz volt ugyan ilyen talajon játszani, de ez igaz mindkét csapatra.

2-1-nél elhittétek, hogy megnyerhetitek a meccset?

Igen, természetesen. De voltak problémáink, nekik pedig nagyon erős csapatuk van, ilyen játékosokkal, akik így tudják rúgni a szabadrúgásokat. A csapat elégedett lehet a 2-2-vel is, szép munka volt.

Ha valaki azt mondja, hogy 7 pontotok lesz a csoportkör végén, aláírtad volna?

Továbbjuthattunk volna. Sok jó dolgot mutattunk, de a BATE ellen nem szereztünk egyetlen pontot sem, és a Chelsea ellen is csak egyet. Emiatt nem lehetek teljesen elégedett. A mai eredménynek viszont örülünk.

Pátkai Máté:

Sikeresnek mondható ez a szereplés összességében?

Ahogyan a mai iksz, úgy az egész európai kupaszereplésünk sikeresnek mondható. Nem sokan gondolták volna, hogy a Vidi egyáltalán be tud jutni bármelyik csoportkörbe, amikor elkezdtük a Bajnokok Ligája-selejtezőt. Ez nagy eredmény a Vidinek, nagy eredmény a magyar labdarúgásnak, remélem, hogy hitet tudtunk adni az embereknek.

Elhittétek, hogy tovább tudtok jutni?

Azt hiszem, ez az egész meccsen látszott, hogy mindenki hitt ebben a sikerben, és bíztunk abban, hogy a másik mérkőzésen számunkra kedvezően alakulnak az eredmények. Én nem éreztem a csapaton, hogy hitehagyott lett volna.

Melyik Chelsea játékos ellen volt a legnehezebb játszani?

Én viszonylag kevés időt töltöttem a pályán, de kívülről, ahogy figyeltem, Fabregas nem véletlenül a világ egyik legjobb játékosa.

 

Nézd meg Webshopunkat is!

FOOTBALL kiegészítők

MAGYAR VÁLOGATOTT felszerelések

LEGÚJABB FOCILABDÁK

ADIDAS FOCICIPŐK

NIKE FOCICIPŐK

KAPUSKESZTYŰK

RUHÁZAT

Kovács Gergő

Kovács Gergő Péternek hívnak, 18 éves vagyok, jelenleg a BME-n tanulok villamosmérnöknek. Nagyjából 4 éve kezdtem el blogírással foglalkozni, az általam létrehozott Magyar Foci Blogot is azóta szerkesztem. Cikkeimet a Football Factor Blogon főként szakmai témákban írom, de célközönségemnek az egész magyar futballtársadalmat tekintem: írásaim között a szakemberek mellett a szurkolók is megtalálhatják a számukra hasznos tartalmakat.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.