OTP Bank Liga – 16. forduló
Magyar foci

OTP Bank Liga – 16. forduló

Az Óév utolsó előtti fordulójában az már nem okozott különösebb meglepetést, hogy a Kisvárda győzött, az viszont igen, hogy az élre állt a Ferencváros vereségének köszönhetően. Gólparádéval nyert ismét az Újpest és idegenben nyert a Fehérvár! Football Factor, OTP Bank Liga összefoglaló!

Puskás Akadémia – Gyirmót

Mindössze egy-egy kaput eltaláló lövéssel tudta gazdagítani a találkozó első félidejét a két csapat, no meg elképesztően sok hibával és pontatlansággal. Ez így pedig nagyon kevés volt annak a Gyirmótnak a részéről, amely az utolsó helyről próbált volna előrébb kapaszkodni, igaz, ugyanez a teljesítmény a Puskás Akadémiától is már-már az elégtelen határát súrolta, a felcsútiaktól ugyanis azért kellett volna többet látni, mert esetükben a dobogó harmadik helyezettjéről beszélünk…

A második félidő aztán már minőségibb jelenetekkel lett megtűzdelve, Medgyes a vendégektől, Baluta a hazaiaktól találta el a kapufát mindössze néhány perc elteltével, majd az 53. percben Hársfalvi hibáját követően Slagveer a vezetést is megszerezte a hazaiaknak. A bekapott gól cselekvésre kellett volna késztesse a Gyirmótot, ám ez továbbra is a hazaiaknak jött össze, a 65. percben újabb hibát követett el a vendégcsapat, a labdavesztést pedig Corbu büntette meg góllal. Ezen a ponton túl sok kérdés nem maradt a meccs kimenetelét illetően, sőt tíz perccel a találkozó vége előtt ismét Slagveer villant és lőtt szépségdíjas gólt, amivel a kiosztott pofon is nagyobbra sikerült, mint ahogyan az az első 45 perc alapján jósolható lett volna.

Honvéd FC – Zalaegerszeg

Alaposan megnyomta a mérkőzés első perceit a Honvéd, gyakorlatilag a kezdő sípszót követően azonnal nyomás alá helyezték a Zalaegerszeget a hazaiak, amely rendre megzavarodott a kispesti letámadásoktól. Ennek következtében korán meg is szerezte a vezetést a hazai csapat Lukic góljával és a folytatásban is csak Demjén Patrikon múlt, hogy nem nyílt nagyobbra az olló. A szünethez közeledve közel állt az egyenlítéshez a ZTE, ám Szappanos Koszta Márk és Zimonyi lövését is hárította, a kihagyott helyzetekért pedig Zsótér szabott ki büntetést a túloldalon, méghozzá gól formájában.

A fordulást követően a Honvéd teret engedett ellenfelének és ez egy darabig kifizetődő taktikának bizonyult, legalábbis részben, mert bár a ZTE támadásait ki tudta védekezni a kispesti gárda, az ellentámadásokra nem sok erőforrás jutott. Bő egy óra játékot követően azonban az addig működő taktikai is borulni látszott, Koszta Márk góljával ugyanis újra nyílttá vált a mérkőzés. A jelzésértékű gól felrázta a Honvédot, több gólhelyzete is adódott Horváth Ferenc együttesének, azonban újabb találatot a vendégek szereztek Lesjak révén, sőt a hátralevő időben nagy fölényt tudott kialakítani magának Waltner Róbert csapata, a fordítás azonban nem sikerült, így igazságosnak mondható döntetlennel zártak a felek.

MTK Budapest – MOL Fehérvár FC

Eseménydús kezdést hozott az MTK és a Vidi összecsapása, hazai oldalról Grozav már az első percben megcélozta a kaput, majd a túloldalon Petrjak és Stopira rontott közelről. A félidő feléhez érve átvette az irányítást a vendégcsapat és Kodro 20. percben a vezetést is megszerezte a fehérvári együttesnek. A gólt követően az MTK játékán érződött a zavar, a vendégek pedig magabiztosan kontroll alatt tartották a játékot.

A második félidőben aktívabbnak bizonyult Márton Gábor csapata, Miovszki egészen közel járt az egyenlítéshez, ám az irányítás továbbra is a Fehérvár kezében volt, Ráadásul Nikolic két ízben is gólt szerezhetett volna, ha a kapufa segít neki, vagy Somodi Bence nem mutat be bravúrt. A találkozó végül egészen a 94. percig nyitott maradt, akkor azonban jött Ivan Petrjak és egy gyors kontra végén lezárta a találkozót, a Fehérvár pedig megszerezte első idegenbeli győzelmét a bajnokságban.

Újpest – Paks

Messze a legélvezhetőbb mérkőzést játszotta ezen a hévégén az Újpest és a Paks, ráadásul a kiesés elől menekülő lilák egy olyan találkozón gyűjtötték be Bognár György együttesének skalpját, ahol gyakran sok gólt szerző ellenfelet kellet felülmúlni. Márpedig a forgatókönyv ezúttal is úgy indult, hogy a Paks hamar elkezdte a gólgyártást, hiszen Ádám Martin tizenegyesével, már a 4. percben vezettek a vendégek. Csakhogy bő öt perc alatt egyenlített, majd fordított az Újpest Beridze és Csongvai góljaival. A gyors gólzáport lassabb játék követte, helyzetek itt is, ott is akadtak, a félidő hajrájában aztán Beridze tudott kilépni a paksi védők között és növelte kétgólosra a hazai előnyt.

Épp csak két percet futballoztak a felek a második félidőben és a szellős vendég védelem között Croizetet találta üresen egy labda a tizenhatoson belül, Michael Oenning csapata pedig már háromgólos, ledolgozhatatlannak tűnő előnyben volt. A Paks azonban nem adta fel, a 60. percben Böde szépített, a 83. percben pedig Papp Kristóf zárkóztatta egy gólra csapatát, sőt az utolsó percekben Ádám Martin rontott közvetlen közelről, így bár nagyot küzdött a vendégcsapat, a döntetlent nem sikerült elérni, köszönhetően a könnyen ellenfélnek ajándékozott góloknak.

Debreceni VSC – Ferencvárosi TC

Noha a Debrecen hazai pályán – főleg egy Fradi elleni rangadón – kis túlzással bármikor lehet veszélyes ellenfél, a Loki formája és tabellán elfoglalt helyezése nem igazán adott okot arra a feltételezésre, hogy a hajdúságiak megoldhatatlan feladatot jelentenek majd a listavezetőnek. Amit viszont az első félidőben lehetett látni az már sokkal inkább keltette azt a benyomást, hogy a hajdúságiaknak ezen a meccsen akár még keresnivalójuk is lehet. Ugyanis egyetlen fővárosi helyzetet leszámítva inkább a Debrecen akarata érvényesült a pályán, a Fradi tompán és motiválatlanul játszott.

A szünet utáni kezdőrúgást követően gyakorlatilag azonnal érkezett a debreceni vezető gól, méghozzá egy szögletet követően, melynél Dibusz hibázott, Bévárdi pedig büntetett. A folytatásban igyekezett ritmust váltani a Ferencváros, ami ugyan összejött és kapujához tudta szegezni egy időre az ellenfelét Peter Stöger csapata, ám a helyzetek nem jöttek köszönhetően a stabil hazai védekezésnek. Az idővel egyre feszültebbé váló zöld-fehéreken az sem segített, hogy a 64. percben Tischler góljával már kétgólosra nőtt a hazai előny, így hiába űzték legalább a szépítő találatot a vendégek, Uzuni kapufájánál közelebb egy alkalommal sem jártak ahhoz, hogy gólt ünnepeljenek. Váratlan győzelmével a Debrecen elmozdult a kiesőzónából.

Mezőkövesd – Kisvárda

Akárcsak Felcsúton, úgy Mezőkövesden sem történt sokminden az első félidőben, a minőségbeli különbség azonban mégis érzékelhető volt a két összecsapás között. Ezen a találkozón ugyanis jóval kevesebb volt a pontatlanság és az iram is más fokozatban zakatolt. Hogy miért maradt mégis viszonylag eseméyntelen az első játékrész arra egyszerű volt a válasz: a csapatok igen jól felkészültek egymásból. Ettől függetlenül a Kisvárda egységesebbnek és egy árnyalattal dominánsabbnak mutatkozott, előnyt ez azonban nem jelentett, legalábbis az első etapban…

…merthogy a második játékrészben szép lassan a vendégek kezébe került az irányítás és a félidő derekára meg is született a gól, amely a gyorsan reagáló Herdi Prenga nevéhez fűződött. Az előny láthatóan megnyugtatta az addig sem feszülten futballozó Kisvárdát és annál kapkodóbbá tette a Mezőkövesdet. Sokáig azonban nem kellett azon idegeskednie Csertői Aurélnak, hogy egyenlít majd ki a csapata, ugyanis szűk negyedórával a meccs vége előtt Mesanovic duplázta meg a vendégek előnyét és innen már szemernyi esélye sem volt a visszakapaszkodásra a hazaiaknak. Ezzel a győzelemmel pedig élre állt a Kisvárda!

Eredmények

Puskás AkadémiaGyirmót3 : 0
Honvéd FCZalaegerszeg2 : 2
MTK BudapestMOL Fehérvár FC0 : 2
ÚjpestPaks4 : 3
Debreceni VSCFerencvárosi TC2 : 0
MezőkövesdKisvárda0 : 2

 

Nézd meg Webshopunkat is!

MAGYAR VÁLOGATOTT felszerelések

FERENCVÁROS felszerelések

LEGÚJABB FOCILABDÁK

LEGÚJABB FOCICIPŐK

EXKLUZÍV FOCICIPŐK

KAPUSKESZTYŰK

FOOTBALL KIEGÉSZÍTŐK

Pásztor Zsolt

Pásztor Zsolt vagyok, diplomámat a BGF Kommunikáció és médiatudomány szakán szereztem. A labdarúgást édesapámnak köszönhetően szerettem meg és most már évtizedes távlatokban beszélhetünk erről a kapcsolatról. Egybekötve a tanulmányaim során, az írásról szerzett tapasztalataimat és a foci szeretetét, született meg anno az elhatározás, hogy blog formájában igyekszem majd néhány gondolatot átadni. Elsősorban a spanyol és a magyar foci követője vagyok, tehát a bejegyzéseim főként ezekben a témakörökben lesznek közzé téve.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.