OTP Bank Liga – 13. forduló
Magyar foci

OTP Bank Liga – 13. forduló

A labdarúgó NB1 hétvégi fordulójában nagy pofont osztott a Paks a Puskás Akadémiának, újra nyert az Újpest és csúcsrangadót nyert a Ferencváros. Football Factor, OTP bank Liga!

Zalaegerszeg – Mezőkövesd

A novemberi válogatott szünet utáni első bajnoki mérkőzés nem kifejezetten hozta vissza a futball minden szépségét a hazai szurkolók számára. A Zalaegerszeg – Mezőkövesd találkozón ugyanis alig akadt focira emlékeztető momentum, legalábbis az első játékrészben. Koszta Márk közeli fejesét ugyan védenie kellett Tordai Árpádnak már az 5. percben, ezt követően azonban csak Jurina előtt adódott két lehetőség vendég oldalról, ám a góltól mindkét eset messze volt.

A második félidő – ha más miatt nem is – bírói ítéletek tekintetében már izgalmasabbnak bizonyult, a 61. percben ugyanis a Mezőkövesd javára ítélt jogos büntetőt Andó-Szabó játékvezető, ám ezt a tálcán kínálkozó lehetőséget Cseri rontotta el. A hibának pedig meglett a böjtje, szűk tíz perccel később ugyanis némi videózást követően a hazaiak rúghattak büntetőt Katanec kezezése nyomán, amiért a kövesdi játékos meg is kapta második sárgáját és az ezért járó piros lapot is. A tizenegyest Koszta Márk végezte el és mivel jóval pontosabban tette ezt, mint korábban Cseri, a vendégek szaladhattak a középkezdéshez. A hajrában Spoljaric kétszer is végleg eldönthette volna a mérkőzést a ZTE javára, ám lövései mindkét esetben elhaltak Tordai kezei között. A kihagyott helyzetekért járó büntetés pedig nem maradt el ezesetben sem, a 92. percben egy vendég ellentámadás végén Nagy Dániel egalizált és mentett pontot a kövesdi csapatnak.

Paks – Puskás Akadémia

Támadóbb összeállításban és támadóbb szellemben talán nem is állhatott volna ki a Paks a Puskás Akadémia ellen, az első sorban ugyanis kezdőként kapott szerepet Böde Dániel és Ádám Martin egyaránt. A fizikai fölényt egy sorral hátrébb Sajbán és Bognár támogatta, ráadásul igen jól, Bognár György pedig amilyen nagyot kockáztatott ezzel a felállással, olyan nagyot is nyert. A 8. percben már vezetett a házigazda Ádám Martin fejesével, a félidő közepére pedig már kettő volt az előny Böde Dánielnek köszönhetően. Arról, hogy a szünetre ne is maradjon érdemi kérdés, Bognár István gondoskodott, a háromgólos előny pedig – némi túlzással – még csak nem is adta vissza mekkora fölényben futballozott a Paks.

A második félidőben gálázhatott volna a hazai csapat, csakhogy a helyzetkihasználás már közel sem volt olyan éles, mint az első etapban, a felcsútiak pedig csak a mérkőzés hajrájában, igen későn találták meg a módját annak, hogyan lehetnek eredményesek vendéglátójukkal szemben. A 86. percben Corbu némi szerencsével ugyan szépíteni tudott, ám pár perccel később Sajbán Máté mesteri emeléssel állította vissza a háromgólos különbséget és rögzítette a végeredményt.

Gyirmót – Kisvárda

Elvesztette sikerének egyik legfőbb letéteményesét a Kisvárda, Joao Janeiro ugyanis távozott a vendégek kispadjáról, noha nyilvánvalóan nem az eredménytelensége miatt, hanem épp ellenkezőleg, meggyőző munkája nyomán a DAC kivásárolta szerződéséből a portugál edzőt. Vérveszteség ide, vagy oda, a gyirmóti vendégjátékát sem kezdte gyámoltalanul a Kisvárda, ami azt illeti a gólhelyzetek is inkább a hazai kapu előtt alakultak ki az első játékrészben, sőt Bumba tizenegyesgóljával végül előnnyel ment szünetre a vendégcsapat.

A második félidőben mozgósított a Gyirmót és szép lassan helyzeteket dolgozott ki, igaz ezek a lehetőségek azért nem jelentettek igazán nagy veszélyt a vendégkapura, miközben a Kisvárda egy-egy kontrából majdnem meg tudta duplázni az előnyét. Erre a legnagyobb esélye a 90. percben volt, ám Zlicic csak a felsőlécet találta telibe tiszta helyzetből. A büntetés aztán ezen a találkozón sem maradt el, a 92. percben egy baloldali hazai szögletet és egy nagy kavarodást követően Ikic túrta be a labdát a kapuba és szerzett meg egy pontot a Gyirmótnak.

Újpest – Debreceni VSC

A sérülésekkel alaposan megtűzdelt és az edzőváltással (a korábbi fehérvári szakember, Joan Carillo ült le a hajdúsági kispadra) járó terheket cipelő Debrecen a körülményekhez képest igen jó felfogásban kezdte az Újpest elleni derbit, ám a mezőnyfölény ellenére a 20. percben hátrányba került, miután Giorgi Beridze szép egyéni akciózást követően talált be a vendégek kapujába. A bekapott gólra hamar, hét perccel később Dzsudzsák válaszolt tizenegyesből, azonban a 34. percben Nikolic utolsó emberként rántotta le a gólhelyzetben kitörő Konét, így ezúttal létszámban került hátrányba a Loki. A játékrész utolsó perceiben az imént sértett újpesti csatár lábában kétszer is ott volt a gól, ám egy ízben kapu mellé szállt a labda, egyszer pedig Gróf hárított.

A második félidőben alaposan kapuja elé szorult a Debrecen, és ami az első félidőben nem jött össze Konénak, az a másodikban néhány újabb kísérlet után már igen, így az 57. percben újra vezettek a lila-fehérek. Michael Oenning csapata a folytatásban sem engedett teret ellenfelének, a játék szinte kizárólag a vendég térfélen zajlott, Beridze két alkalommal is, Viana pedig egy esetben zárhatta volna le a mérkőzést, ám ezt végül egy szerencsétlen mozdulattal, az ellenfél soraiból Deslandes tette meg a 87. percben Antonov középre adott labdáját követően. Az Újpest megérdemelten szerezte meg második győzelmét a bajnokságban.

Ferencvárosi TC – MOL Fehérvár FC

Nagy lendülettel és ellentmondást nem tűrően kezdte a 13. forduló rangadóját a Ferencváros, úgy ahogy azt hazai pályán címvédőként illik is. Ráadásul a fenti erényekhez még eredményesség is párosult, ugyanis már a 10. percben vezetett Peter Stöger csapata, méghozzá Zubkov tökéletes technikai bemutatóját követően, mely nagyszerű labdakezelést, higgadt cselt és pontos lövést foglalt magában. A jó alaphangulat pedig a folytatásban is megmaradt, hiszen bár Heister és Dárdai átlövéseivel bejelentkezett a gólra Fehérvár, újabb találatot mégis a Fradi szerzett, amely Mmaee nevéhez fűződött a 40. percben.

A szünetben nem sikerült felráznia csapatát Szabics Imrének, a második játékrész kísértetiesen hasonló forgatókönyvvel zajlott, mint az első, szűk egy óra játékot követően pedig el is dőlt a találkozó, miután Mmaee hozta kihagyhatatlan helyzetbe Uzunit. A már eddig is váratlanul nagy különbség még nagyobbra duzzadhatott volna, ha Laidouni a 79. percben eltalálja a kaput büntetőből, így azonban maradt a háromgólos különbség, amit a vendégektől Funsho tudott kiszínezni, méghozzá pirossal a 93. percben, miután teljesen feleslegesen ütött oda Tokmacnak.

Honvéd FC – MTK Budapest

Az MTK kieső helyen várta a Honvéd elleni összecsapást, de ami azt illeti, a kispestiek sem lehetnek túl elégedettek az idei teljesítményükkel, ráadásul épp csak egy ponttal előzték meg ellenfelüket a kezdő sípszót megelőzően. Nos, ennek megfelelően igen ötlettelenül próbáltak meg egymás eszén túljárni a csapatok, a félidő tulajdonképpen Haraszti miatt maradt emlékezetes, ugyanis egyedüliként találta el érdemben a kaput, majd a szünet előtt kiállíttatta magát a félpályánál, teljesen fölöslegesen…

A fordulást követően két perc sem telt el és Lukic néhány centiről gyötörte a kapuba – egy baloldali szögletet követően – a levegőben kóborló labdát. A vezetés megnyugtatta a hazaiakat, amit az emberelőnnyel járó kényelem csak tovább fokozott, innentől kezdve ugyanis szinte csak egykapuzott Horváth Ferenc csapata. A 68. percben Nagy Dominik tizenegyesből vette be Szappanos kapuját, a 90. percben pedig újra Lukic neve került fel az eredményjelzőre. Könnyed második félidei játékával megérdemelt három pontot szerzett a Honvéd, amely így picit eltávolodott a veszélyzónától.

Eredmények

ZalaegerszegMezőkövesd1 : 1
PaksPuskás Akadémia4 : 1
GyirmótKisvárda1 : 1
ÚjpestDebreceni VSC3 : 1
Ferencvárosi TCMOL Fehérvár FC3 : 0
Honvéd FCMTK Budapest3 : 0

 

Nézd meg Webshopunkat is!

MAGYAR VÁLOGATOTT felszerelések

FERENCVÁROS felszerelések

LEGÚJABB FOCILABDÁK

LEGÚJABB FOCICIPŐK

EXKLUZÍV FOCICIPŐK

KAPUSKESZTYŰK

FOOTBALL KIEGÉSZÍTŐK

Pásztor Zsolt

Pásztor Zsolt vagyok, diplomámat a BGF Kommunikáció és médiatudomány szakán szereztem. A labdarúgást édesapámnak köszönhetően szerettem meg és most már évtizedes távlatokban beszélhetünk erről a kapcsolatról. Egybekötve a tanulmányaim során, az írásról szerzett tapasztalataimat és a foci szeretetét, született meg anno az elhatározás, hogy blog formájában igyekszem majd néhány gondolatot átadni. Elsősorban a spanyol és a magyar foci követője vagyok, tehát a bejegyzéseim főként ezekben a témakörökben lesznek közzé téve.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.