Óriási meccs, a Ferencváros kiejtette a Ludogorets Razgradot!
BL,kupák, válogatottak

Óriási meccs, a Ferencváros kiejtette a Ludogorets Razgradot!

Egy héttel a 2-1-re megnyert „odavágó” után, a Ferencváros Razgradban lépett pályára a Ludogorets ellen. Abban a reményben futott ki a magyar bajnok a pályára, hogy sikerül megőrizni az első mérkőzésen szerzett előnyét, amely közel sem ígérkezett egyszerű feladatnak. A bolgárok ugyanis szereztek idegenben gólt, ráadásul tudvalevő volt, hogy hazai pályán erősebbek lesznek, mint az első meccsen voltak.

Viszont az is tudott volt a mérkőzést megelőzően, hogy a párharc továbbjutója biztosan – némi meglepésre – a máltai Valletta ellen fog játszani a következő körben. Azaz kis túlzással kijelenhettük, hogy aki ezt a párharcot sikerrel veszi, az gyakorlatilag már a BL-selejtező harmadik körében érezheti magát. Persze az ilyen kijelentésekkel csak csínján szabad bánni, és amúgy is: először erre a párharcra kellett koncentrálni.

Érdekesség, hogy az FTC kezdőjén nem változtatott egy helyen sem Sergei Rebrov az első meccshez képest: ugyanaz a 11 Fradi-játékos futott ki a pályára a kezdés előtt, mint egy hete. A Ludogoretsnél két változtatás volt az előző mérkőzés kezdőjéhez képest, mindkettő a támadó szekcióban történt.

Az immár három csillaggal büszkélkedő Ferencvárost mintegy 500 drukker is elkísérte Razgradba. Szinte mondanom sem kell, hogy ez igen sokat jelentett a játékosoknak, jelentősen hozzátett a meccsélményhez is.

Nem kezdődött valami nagy iramban a találkozó, a Fradinál egyértelműen az óvatosság jelei voltak felfedezhetőek, az ellenfél pedig nem igen tudott helyzeteket kialakítani, vagy egyértelműen a Ferencváros fölé nőni. Ha úgy tetszik, fogalmazhatunk úgy is, hogy jól zárt a Fradi-retesz. Ekkor még nem sejthettük, mi veszi kezdetét hamarosan!

Merthogy 15 perc elteltével szöglethez jutott a magyar bajnok. Mondhatni, némiképp a semmiből, hiszen a támadóharmadban eddig nem igen jeleskedtek a kilencedik kerületiek. Igor Haratinra épp nem figyeltek, aki szabadon kaphatta fejre a labdát, és nem tétovázott: a hosszúba bólintott! 0-1, idegenben, meg volt a megnyugtató vezetés, és a hőn áhított idegenbeli gól!

De itt nem állt meg a Fradi: Michal Skvarka kapott labdát a tizenhatoson belül, és éles szögből, kis szerencsével, de a hálóba lőtt laposan! 0-2 ide, ennél jobban nem is kezdődhetett volna a mérkőzés a Fradi számára!

Sajnos a két gólra hamar válaszoltak a bolgárok, egy szöglet után szépítettek. Félő volt, hogy ha a Fradi belemegy ebbe a nyílt támadójátékba, arra még ráfázhat, hiába kellett a meccsen – 0-2 után – minimum 4 gól a Ludogoretstől. Két veszélyes szabadrúgást ugyan megúszott a magyar csapat, és egy tizenegyest is: Lovrencsics szabálytalankodott, és hiába a tucatnyi reklamáló játékos, a játékvezető a büntetőpontra mutott. Azonban Dibuszt nem lehetett átverni, az előző meccsen betaláló Swierczok Panenkából akarta bevenni a kapuját büntetőből, de nem sikerült neki! Védett a magyar kapus!

Utána szerencsére sikerült valamelyest megnyugtatni a labdát, no meg a meccset is a Fradinak. Volt pár szituáció, amikor felszisszenhettünk, de összességében az első félidő végéig olyan nagyon nagy izgulnivalónk már nem akadt. A budapesti zöld-fehérek 1-2-vel kihúzták a félidő végéig, ráadásul úgy, hogy a kissé aránytalan módon 3 percet is rátett a játékvezető a félidő végén.

A második játékrész viszont álomszerűen kezdődött a Ferencváros számára! Tokmac Nguen húzott befelé a kapu előterébe, és gondolt egyet, majd a kapuba tekert! Jóllehet, senki nem számított lövésre, mert meglepő módon meglehetősen váratlanul érte ez a lövés a komplett bolgár védelmet, beleértve a kapust is. 1-3, hihetetlen, álmukban sem gondolták volna a Fradi szurkolói, hogy kettővel megy majd a csapatuk, és főleg, hogy hármat lő idegenben!

Ezután – habár akadtak helyzeteik – úgy tűnt, hogy a bolgárok kissé elvesztették a hitüket, mármint abban, hogy itt ma még továbbjuthatnak. Ezt a Ferencváros aligha bánta, sőt, amikor lehetett, kontrákat is vezetett, amelyekben azért rendre benne volt a veszély. Hátul pedig nem nyíltak ki, rendkívül zártan védekeztek, emiatt (is) mindenképp dicséret illeti őket.

Sajnos egy pillanatra azonban kihagyott a figyelem, elsősorban Heisteré, aki öngólt csúsztatott a saját kapujába… Kár érte, szerencsére nagyobb baj nem volt belőle. A másik oldalon is becsúszott egy kisebb baki: Moti talpalta le Zubkovot – nem volt szép belépő, és ez enyhe kifejezés -; mehetett is zuhanyozni azonnali pirossal a védő.

Ezen kívül más nem igen történt már, szépen lassan eltelt a félidőből hátralévő idő is. Nekünk ez csak jó volt, hiszen a továbbjutás gyakorlatilag a harmadik Fradi-góllal eldőlt, de azért jó lett volna a hazai diadal után idegenben is győzelmet aratni. Ez sikerült is, lévén újabb gól már nem született.

Ez pedig nem jelentett mást, minthogy a Ferencváros 2-3-ra győzött, és 5-3-as összesítéssel kiejtette a bolgár kirakatcsapatot, a Ludogoretset! Fantasztikus siker egy óriási meccsen, csakis dicséret illetheti a magyar bajnokcsapat Ferencvárosi TC-t! Jöhet hát a BL-selejtező második köre, ahol teljesen reálisan mondhatjuk, hogy a Ludogetsnél könnyebb ellenfél vár majd a Fradira: mint már említettem, a máltai Valletta!

A Ludogorets Razgrad pedig egymás után két évben is az aktuális magyar bajnok ellen esett ki a Bajnokok Ligája selejtezőjéből: tavaly a MOL Vidi, idén pedig a Ferencváros ejtette ki őket. De most főként ez utóbbi ami számít, reméljük, a következő körökben is hasonlóan sikeres lesz a Ferencváros!

 

Nézd meg Webshopunkat is!

MAGYAR VÁLOGATOTT felszerelések

LEGÚJABB FOCILABDÁK

LEGÚJABB SZURKOLÓI FELSZERELÉSEK

ADIDAS FOCICIPŐK

NIKE FOCICIPŐK

UTCAI CIPŐK

EXKLUZÍV FOCICIPŐK

KAPUSKESZTYŰK

FOOTBALL KIEGÉSZÍTŐK

Kovács Gergő

Kovács Gergő Péternek hívnak, 18 éves vagyok, jelenleg a BME-n tanulok villamosmérnöknek. Nagyjából 4 éve kezdtem el blogírással foglalkozni, az általam létrehozott Magyar Foci Blogot is azóta szerkesztem. Cikkeimet a Football Factor Blogon főként szakmai témákban írom, de célközönségemnek az egész magyar futballtársadalmat tekintem: írásaim között a szakemberek mellett a szurkolók is megtalálhatják a számukra hasznos tartalmakat.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.