Ollóval megnyirbált Fradi-előny – NB I, 21. forduló
Magyar foci

Ollóval megnyirbált Fradi-előny – NB I, 21. forduló

Az NB I 21. fordulója olyannyira izgalmasan alakult, hogy az egy-két hete kis híján bajnoknak kikiáltott Ferencváros újabb pontvesztései, no meg a Mol Vidi könnyed győzelme miatt a két éllovas között megint hat pontra módosult a különbség.

Megint a hosszabbításban bukott az FTC: DEBRECEN–FERENCVÁROS 2–1 • Egy hete az Újpest otthonában megvívott kiváló hangulatú, ám – lássuk be – pocsék színvonalú derbi 94. percében veszített két pontot a Fradi, míg a Loki otthonában ugyancsak előnyről a 93. minutumban bukott hármat. Az ugyebár annyi, mint öt egység, ami lehet sok vagy kevés, ám ha egy csapat valóban bajnoki címre tör, ilyen megingásokat nem engedhet meg magának. A zöld-fehérek a télen igazolt és rögtön beépített belső védő, Lasha Dvali az első félóra végén jegyzett találatával szereztek vezetést Lovrencsics Gergő lövését követően, ám innentől kezdve mintha túlságosan is megnyugodott volna a látogató, ami már csak azért is érthetetlen, mert az újpesti ütközet során is a nem megfelelő koncentráció miatt csúszott ki a kezéből a három pont. Hogy mi zajlik a Ferencváros háza táján, nem tudjuk, az mindenesetre beszédes tény, hogy a közönségkedvenc Böde Dániel ezúttal a keretbe sem fért be – van, aki azt állítja, személyes okok miatt, ám merjük remélni, hogy az ország legnépszerűbb alakulatánál a szakma az elsődleges –, míg Varga Roland mindvégig a kispadon maradt. A második félidőben nekibátorodó DVSC előbb Tőzsér Dániel büntetőjével egalizált, majd amikor már mindenki elkönyvelte volna az 1–1-et, érkezett a(z utólagosan) csodatiniként aposztrofált Zsóri Dániel, aki ezúttal nem a Vámospércs vagy a Kabai Meteorit, hanem a Ferencváros kapujába talált – de hogyan! Bódi Ádám középre tett labdáját az FTC védelme álmélkodva nézte – mondjuk volt mit, mert a Hajdú-Bihar megyei I. osztályban tizenöt bajnokin harminckilenc találatig jutó 18 éves legény parádés mozdulattal, ollózva talált Dibusz Dénes kapujának jobb alsó sarkába. A mozdulatra ugyanaz vonatkozik, mint a Fradi újabb pontvesztésére: van mit tanulni belőle.

Az öngól is gól: PUSKÁS AKADÉMIA–ÚJPEST 0–1 • Feledhető összecsapáson fontos győzelmet aratott Nebojsa Vignjevics csapata. A lila-fehérek ezúttal nélkülözni voltak kénytelenek Nowothny Somát, ugyanis a támadó a Fradi elleni találkozón begyűjtötte az ötödik sárga lapját, ami automatikus eltiltást jelentett. Negyvenöt perc alatt a VIII. kerület legrázósabb részén több minden történik, mint a felcsúti összecsapás első félidejében. Hanem ami a második játékrészben következett, azt egyhamar nem feledik az érdekeltek: történt, hogy Dzenan Burekovic beadásába Bokros Szilárd, a házigazda amúgy tehetséges fiatal védője a kaputól tizennyolc méterre belefejelt úgy, hogy Hegedűs Lajos kapus előtte ordított, hogy „jó” – a többit ugye, kitalálják. Bármily meglepő, a hazaiak szinte rögtön egyenlíthettek volna, ám a kihagyott lehetőség sokba, egészen pontosan minimum két pontjába került a PAFC-nak. A folytatásban egyről a kettőre juthatott volna a lila-fehér brigád, és bár a hajrában a vendéglátónál volt a labda, annak birtoklása nagy veszélyt nem jelentett. Az már inkább, hogy a Puskás Akadémia immár mindössze egy egységnyire van a kiesőzónától…

Ex-kispestiek diadala: DIÓSGYŐR–BUDAPEST HONVÉD 2–1 • Lesajnált riválisból veszélyes ellenfél lett a DVTK, amelynek szurkolói talán idejét sem tudják, mikor történt meg velük utoljára az a szerencsés helyzet, hogy az aktuális riválist hét veretlenül megvívott bajnoki után fogadhatják. Rázós ütközet várt tehát a kispestiekre, akik azonban csak maguknak köszönhetik, hogy nem törték meg a diósgyőriek lendületét. A Budapest Honvéd ugyanis remekül kezdte az összecsapást, ami még akkor is igaz, ha az első lehetőség a házigazda előtt adódott. Csakhogy az első helyzet viszont a fővárosiaké volt, akik Danilo révén éltek is vele az első negyedórát követően. Uralta a meccset Supka Attila vendégserege, mi több, a második félidőben is a XIX. kerületiek akarata érvényesült – egészen Prosser Dániel beállásáig. A télen Diósgyőrbe „hazatérő” futballista a hétvégi riválisnál pallérozódott, akárcsak az ellenállhatatlanul futballozó Vernes Richárd. És hát persze, hogy ők ketten voltak a hazai diadal legfőbb letéteményesei. Utóbbi egyenlített alig egy óra játékot követően, amikor Gróf Dávid rossz kirúgása után a szép akció során hozzákerülő labdát szép mozdulattal átemelte a cerberuson. A 75. percben pedig érkezett Prosser Dániel, aki a beívelt labdára a legjobb ütemben mozdult és a kispestiek kapujába talált. Érdekesség, hogy míg a két ex-honvédos játékos közül Vernes Richárd visszafogottan fogadta társai gratulációját, addig Prosser Dániel utat engedett az érzelmeinek.

A sokadik hazai vereség: HALADÁS–MEZŐKÖVESD 1–2 • Halmosi Péter kereten kívül. Nem először nem számítanak a helyi legenda szolgálataira a Haladásnál, ám hogy van baj bőven a klub háza táján, azt jelzi, hogy bár a hivatalos indoklás úgy szól, az egyik társával szembeni sportszerűtlen tette miatt került körön kívülre, ám a vasi madarak azt csiripelik, hogy nyíltan bírálta Horváth Ferenc vezetőedzőt. A belső csaták sosem tesznek jót egy csapattal, a Hali mégis kiválóan kezdett, ugyanis a Fraditól kölcsönkapott Rui Pedro góljával előnybe került az első félidő felénél, csakhogy az öröm nem tartott sokáig. Sztefan Drazsics, a Mezőkövesd talán legjobb formában lévő támadója ugyanis hat perc alatt lerendezte az összecsapást. Előbb a kapuslegenda Király Gábor nagy hibája – a Holdampf Gergőnek szánt átadást lőtt passzal küldte a szorongatott helyzetben lévő mezőnyjátékosnak, ám az messzire pattant tőle – után megszerzett labdát emelte elegánsan a hálóba, majd Silye Erik remek baloldali beadását perdítette finom mozdulattal a bal alsó sarokba. A megfontoltabban és előnye tudatában érthetően taktikusabban futballozó Mezőkövesd azonban áldhatta a szerencséjét, mert a csereként beállt Németh Márió a hajrában a kapufát találta el. Megpecsételődni látszik a szombathelyiek sorsa.

Meg nem adott gól mellé kapufa: KISVÁRDA–PAKS 0–0 • Nehéz eldönteni, melyik csapat érdemelte volna meg inkább a három pontot. A házigazda, amelyik erősen vitatható találattal szerzett vezetést és azt nem adta meg a játékvezető a kapus zavarása miatt, netán a vendégsereg, amely Könyves Norbert révén hatalmas ziccert szórakozott el, illetve Kulcsár Dávid révén a kapufát is eltalálta. Összességében mégis inkább a látogató járt jobban az iksszel, és nem csupán azért, mert Csertői Aurél egylete idegenből térhetett haza ponttal, míg a Kisvárda játékosai azért foghatják a fejüket, mert a siker elmaradása azzal is járt, hogy miután a Diósgyőr nyert, csapatuk visszacsúszott a tizenegyedik, kiesést jelentő helyre.

Egy sima, egy fordított: MTK–MOL VIDI 1–3 • Száznyolcvan fokos fordulat állt be a fővárosban fellépő bajnokcsapat teljesítményében, ugyanis a tavaszt két vereséggel kezdő székesfehérváriak ezúttal negyedóra alatt lerendezték az összecsapást. Alig tíz perc után már túl voltunk Armin Hodzic és Marko Scsepovics gólján, majd jött a télen visszatérő válogatott Elek Ákos, aki a kapufát trafálta telibe. Az érthetetlenül visszafogottan kezdő MTK nem tudott mit kezdeni a Mol Vidivel, amely a 36. percben az előrehúzódó Stopira találatával le is zárta a meccs érdemi részét. A kék-fehérek becsületére legyen mondva, meghajtották a második felvonást – igaz, egy profi gárdától ez a minimum –, ám így is csak a szépítésre maradt erejük a budapestieknek, ami korábbi interjúalanyunknak, Torghelle Sándornak volt köszönhető. Az elnyűhetetlen egykori kispesti támadó korábbi csapata hálóját vette be, ám ahogy szombaton az MTK futballja, ez sem osztott, nem szorzott.

Nézz szét Webshopunkon!

MAGYAR VÁLOGATOTT felszerelések

SPANYOL VÁLOGATOTT felszerelések

ARGENTIN VÁLOGATOTT felszerelések

NÉMET VÁLOGATOTT felszerelések

FRANCIA VÁLOGATOTT felszerelések

PORTUGÁL VÁLOGATOTT felszerelések

BRAZIL VÁLOGATOTT felszerelések

ANGOL VÁLOGATOTT felszerelések

FOOTBALL kiegészítők

Horváth M. Attila

Bogomil Rajnov bolgár író szerint az élet mindig a legkellemetlenebb dolgot hagyja a végére, mintegy desszert gyanánt. Azt már viszont én teszem hozzá, hogy a futball olyan édesség, amely bármely napszakban fogyasztható, nem hizlal, és ha nincs, elvonási tüneteket okozhat. Közel másfél évtizedes tollforgatói tapasztalat, illetve több mint tíz esztendeje íródó blogos múlt (Foci a köbön) mondatja ezt velem – amit nem is cserélnék el semmire.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.