A nők és a foci – 1. rész
Női és gyerek foci

A nők és a foci – 1. rész

Azon, viszonylag kevés, középkorú nő közé tartozom, aki szereti a focit.

a nők is szurkolnak Szívesen nézem a jó meccseket a TV-ben is és nem szeretem, ha pl. egy BL döntőre átjönnek a barátaink nő tagjai is, mert őket egyáltalán nem érdekli a meccs.

Már amikor felmerül a közös meccsnézés lehetősége elmondom, hogy én szeretném nézni, ők erre megértően bólogatnak, hogy persze őket is érdekli. Érdekes módon a meccs 6. percében már azt hallgatom, hogy Béluka már egyedül veszi fel a cipőjét és láttam-e valami jó filmet mostanában. (???)

Gyerekkoromban, nálunk komoly dolog volt a meccsnézés. Apás hétvégéken – elvált panel szülők panel gyermekeként – imádtam a pörkölődő szotyi illatát.

Apám készítette a konyhában a mérkőzés előtt, (a natúr szotyi nagy csomagban sokkal olcsóbb volt, mint a pörkölt). Szertartás szerűen bekészített innivalót (citromos víz!), jobb napokon egy csomag ropit.

Aztán harc a bátyámmal a legjobb helyért (nagymamám fotele).Bebújtam a focicipőbe, majd két kis tállal az ölben – a szotyi végett – lenyugodva.

Kezdetét vette a mérkőzés. A focilabda a levegőben. Nyugalom, nincs gondolat, nem dolgozik az agy.

Nem kérdezi senki kész-e a házi, mi leszel, ha nagy leszel és tetszik-e valaki az osztályból.

Jó ez az állapot és jó ma is. Persze a kérdések már egész mások: hogyan fizetjük a hiteleket?, miért ilyen-olyan a gyerek?, van-e még sör?

Nyilasi Tibi sem a focitudásásval kápráztat el minket, hanem, hogy milyen okosakat mond milyen okos tábla előtt.

A nők is szerethetik a focit. Én, mint három gyermekes anyuka, törekszem arra ,hogy meg tudjam magamnak teremteni az időt a szurkolásra.

Ahogy gyerekként, újra felkapom a focicipőt és úgy szurkolok. Persze az a legjobb ha ezt a család együtt – mint közös program – tudja átélni vagy a televízió előtt, vagy akár élőben is.

Szerencsések vagyunk mert a gyermekeink is így rajonganak a fociért, sőt minden hétvégén rúgják a bőrt csapatukkal és sikereket zsebelnek be. Mi, szülők, pedig roppant büszkék vagyunk. 🙂

Katalin

Katalin vagyok, 42 éves, 3 gyerek édesanyja. Mi igazi sportos család vagyunk: két gyermekem és a férjem is focizik. :)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.