Nagyarányú győzelemmel vágott vissza a Ludogorets a Ferencvárosnak
BL,kupák, válogatottak

Nagyarányú győzelemmel vágott vissza a Ludogorets a Ferencvárosnak

Egy ismerős ellenfél látogatott csütörtök este a Groupama Arénába, Európa-liga csoportmérkőzésre: a Ferencváros ellenfele első hazai EL-mérkőzésén a bolgár Ludogorets Razgrad volt. Az a Ludogorets, amelyet a Fradi a legelső Bajnokok Ligája selejtezőjén kettős győzelemmel búcsúztatott. Ám a sors furcsa fintorának köszönhetően ismét találkozott a végül ugyanodáig jutó két csapat: a sorsolás úgy hozta, hogy a második számú európai kupasorozat H-csoportjában is vívniuk kell egymás ellen két mérkőzést.

A Ferencváros az Espanyol ellen játszott döntetlent a csoportkör első fordulójában, míg a Ludogorets 5-1-re lépte le a CSKA Moszkvát.

Enyhe kifejezés az, hogy nem indult túl jól a számunkra a mérkőzés: már az első percben vezetést szerzett a bolgár együttes: a bal oldalunkon futottak el, és egy félmagasan középre érkező labdába ért bele jól Lukoki, és szerzett már közvetlenül a meccs kezdetekor vezetést. Mi tagadás, hidegzuhany volt a javából: 0-1 a Ludogoretsnek.

Ezután kezdte rendezni a sorait a Ferencváros, viszonylag magasra tolt védelemmel játszott, többször letámadással is próbálkozott a zöld-fehér csapat. Persze azt koránt sem lehetett mondani, hogy ellenfele fölé nőtt volna, a Ludogorets szemmel láthatóan iszonyúan motiváltan, gólra éhesen játszott, a gól után is nem egy igencsak veszélyes helyzetet sikerült kialakítaniuk.

A 10. percben a Fradi-szurkolók egy egész stadionos élőképpel „lepték meg” a csapatot: a Ferencváros színeiben pompázó látvány igazán jól festett, még akkor is, ha a B-középen kívül – sajnálatosan – nem egy foghíjas terület akadt a lelátón.

Ami tisztán látszódott, az az, hogy ez már egy másik Ludogorets volt, mint amelyik a nyáron itt vendégeskedett. Ugyanakkor az is világossá vált, hogy még ez a – kétségkívül erős – csapatot is zavarba lehet hozni.

Sőt, ha féltünk is attól egy kicsit a korai bekapott gól után, hogy csúnya lesz a vége, ez az érzésünk az első félidő előrehaladtával egyre inkább elmúlhatott, ugyanis a mérkőzés ezen periódusában egyre több helyzetet, helyzetecskét tudott a Fradi kialakítani. A Ludogoretsről pedig ezzel párhuzamosan jobban és jobban azt gondolhattuk, hogy „ennyit tudnak” – nem többet, és nem is kevesebbet, ami pontosan arra volt elég, hogy a megszerzett egy gólos előnyt tartsák. Azonban a játékot bő fél óra után már inkább az FTC irányította.

A bolgárok leginkább szélről beadott labdákkal tudtak veszélyeztetni, a legnagyobb gondot ezek okozták a Fradi védelmének. Ám amikor már azt hihettük, hogy a szünetig aligha változik az állás, a Ludogorets jutott egy jó 30-35 méterről szabadrúgáshoz. A labda mögé Forster állt, aki nem tétovázott: a jobb felsőbe bombázott! Óriási gól volt, ezt el kell ismerni. Nagy kár viszont érte, mert amikor már kezdett belejönni a Fradi, jött ez a gól. 0-2, egy hatalmas szabadrúgásgóllal.

A következő érdekes esemény nem is váratott sokat magára: a razgradiak játékosa, Grigore megkapta a második sárgáját is még az első félidő lefújása előtt – mehetett is zuhanyozni!

Megkapta tehát az esélyt a Fradi, hogy mentse a menthetőt a második játékrészben – kérdés volt, hogy élni tudnak-e vele. Az első játékrész tehát 2-0-s vendégvezetéssel zárult, de semmi sem dőlt még el 45 perc alatt, ezt kár lett volna állítani.

Fradi-rohamokkal indult a második félidő, nyilván egy percig sem akarták feladni a zöld-fehérek. Az emberhátrány igencsak érződött a bolgárok játékán, jobbára védekező felfogásra rendezkedtek be a félidő kezdetén, és a középpályájukon viszonylag szabadon lehetett áthozni a labdát. Kapusuk pedig nem egyszer időhúzásra adta a fejét – mondjuk ezt már az első félidőben is láthattuk tőle…

A kezdeményezést abszolút átvette a hazai csapat, és a helyzetek is jöttek, csak hát a pontosság, azon volt mit csiszolni… Tokmac például ordító ziccerben hibázott az 55. percben, de közvetlenül a kapu előtt nem csak neki akadt gondjai. A lehetőségek mindenesetre megvoltak, ezt az első félidőben nem mindig lehetett elmondani. Na ja, 10 ember ellen már egy fokkal könnyebb dolga volt az FTC-nek.

És ha már Tokmac: a legtöbb Fradi-akciót érezhetően rá akartak kijátszani a társak, de ma valahogy nem legjobb formáját villantotta a 93-as mezszámot egy ideje már 10-esre cserélő szélső. Kár, pedig jobb napjain egyértelműen a kilencedik kerületiek húzóemberének számít.

Az újabb gólt viszont sajnos a Ludogorets szerezte. Egy szögletet követően Forster talált be ismét. Ezzel már három volt közte, eldőlni látszott a dolog. Pedig próbálkozott becsülettel a Fradi, de a kapu előtt ma nem igazán ment a csapatnak. Ez a harmadik gól ráadásul érezhetően kedvét szegte a csapatnak, még akkor is, ha el-el jutott az ellenfél kapujáig.

Rebrov igyekezett cserékkel frissíteni csapatát, de a helyzeten sajnos ez sem változtatott sokat. A Ludogorets nem mutatott extrát, nem nőtt sokkal a Ferencváros fölé – pont annyival, amennyivel kellett. Emberhátrányban sem ijedtek meg, biztosan védekeztek, és tudták, hogyan kell ez ellen a Ferencváros ellen játszani. Nyilvánvalóan azt sem lehet tagadni, és ahogy korábban is írtam, a Ferencvárosnak is voltak jobb időszakai, volt, hogy nagyon közel jártak a gólszerzéshez, és joggal bízhattunk abban, hogy sikerült legalább pontot szerezni a Ludogorets ellen, hazai pályán.

Sajnos ez csak álom maradt – sőt, mondhatni nagyarányú vereséggel vágott vissza a bolgár bajnok a magyarnak. Azt sem érdemes állítani, hogy nem érdemelték meg a győzelmet a razgradiak: ma este kétségtelenül jobbak voltak.

Két forduló után tehát 1 megszerzett ponttal áll a Ferencváros. Javítani legközelebb Moszkvában lehet majd – ahol az eddig 0 ponttal álló CSKA lesz az ellenfél.

 

Nézd meg Webshopunkat is!

MAGYAR VÁLOGATOTT felszerelések

LEGÚJABB FOCILABDÁK

LEGÚJABB SZURKOLÓI FELSZERELÉSEK

ADIDAS FOCICIPŐK

NIKE FOCICIPŐK

UTCAI CIPŐK

EXKLUZÍV FOCICIPŐK

KAPUSKESZTYŰK

FOOTBALL KIEGÉSZÍTŐK

Kovács Gergő

Kovács Gergő Péternek hívnak, 18 éves vagyok, jelenleg a BME-n tanulok villamosmérnöknek. Nagyjából 4 éve kezdtem el blogírással foglalkozni, az általam létrehozott Magyar Foci Blogot is azóta szerkesztem. Cikkeimet a Football Factor Blogon főként szakmai témákban írom, de célközönségemnek az egész magyar futballtársadalmat tekintem: írásaim között a szakemberek mellett a szurkolók is megtalálhatják a számukra hasznos tartalmakat.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.