Lezárult az átigazolási időszak – így erősítettek a télen az NB1 csapatai
Magyar foci

Lezárult az átigazolási időszak – így erősítettek a télen az NB1 csapatai

Február 14-én hivatalosan is lezárult az átigazolási időszak a magyar labdarúgó NB1-ben, ezt követően már csak az élő szerződéssel nem rendelkező, szabadon igazolható labdarúgók szerződtethetőek. Összességében elmondhatjuk, hogy érkezett nem egy erősítést jelentő labdarúgó a honi élvonalba, legyen szó magyar vagy külföldi játékosról, illetve voltak távozók is – bár a magyarnál erősebb bajnokságba, és az előzőnél jobb csapatba talán csak Tamás Márk, a Diósgyőr védője, valamint Vadócz Krisztián, a Honvéd középpályása tudott igazolni. Most itt, a Football Factor Blogon sorra vesszük a csapatokat, és részletesen megnézzük, kik voltak a legnevesebb érkezők és távozók az egyes kluboktól. Fontos megjegyezni, hogy nem minden igazolásra térünk ki részletesen, hiszen az igencsak hosszú cikket igényelne, így hát a legfontosabbakra térünk ki részletesen. Csapjunk is bele!

A Budapest Honvéd legnagyobb igazolása a válogatott csatár Ugrai Roland, aki a görög Atromitosznál bontotta fel a szerződését, és lett aztán a Kispestiek játékosa. Hazatért Hidi Patrik is, aki ugye 2017-ben bajnok volt a Honvéddal, ő Kazahsztánból, az Irtis Pavlodarból érkezett. Rajtuk kívül szerződtettek még egy Costa Rica-i csatárt, Maylon George-ot a Midtjyllandtól.

A távozók oldalán Vadócz Krisztián a legnagyobb név, ő állítólag Diego Forlán hívására szerződött Dél-Amerikába, az uruguayi Penarolhoz. Enis Ben-Hatira is távozott, a német Karlsruher-hez.

A Debrecen szerződtette Jurij Habovdát, a korábban Balmazújvárosban is megforduló ukrán játékost a Haladástól, valamint érkezett egy szerb támadó középpályás is, Luka Milunovic.

Jelentős távozókról nem igen beszélhetünk a hajdúságiak esetében, talán a klubot régebb óta szolgáló Kuti Krisztián távozásáról érdemes szót ejteni, ő Szegedre, a Grosics Akadémiához igazolt.

A Diósgyőr az egyik legaktívabb szereplő volt a magyar átigazolási piacon. Két légiós (José Cortés és Hysen Memolla) mellett érkezett Molnár Gábor a Mezőkövesdtől (és rúgott azóta már egy nem akármilyen gólt is), illetve kölcsönszerződés keretében került a borsodiakhoz Egerszegi Tamás a Pakstól és Kiss Tamás a Puskás Akadémiától. Rajtuk kívül bejelentették még Hegedűs János érkeztét is, de ő csak nyáron csatlakozik majd a kerethez a felcsútiaktól.

Távozók is akadtak bőven, többet között Bacsa Patrik az Újpesthez, Tamás Márk a lengyel Slask Wroclaw-hoz, Prosser Dániel pedig az MTK-hoz igazolt. Rajtuk kívül néhány légiós is elhagyta a klubot.

A Fehérvár hozta össze talán a legnagyobb igazolást a télen, ugyanis sikerült hazacsábítaniuk Nikolics Nemanját, a korábbi magyar, lengyel és Egyesült Államok-beli gólkirályt, 27-szeres válogatott csatárt. Nikolics ugyan élő szerződéssel nem rendelkezett, de állítólag a Premier League-ből is volt ajánlata. Rajta kívül csak a francia Lyes Houri érkezett, mondjuk ő azóta már letette a névjegyét egy hatalmas bombagóllal.

Távozó egy volt mindössze, a sok szerephez nem jutó Danilo Pantics visszatért a Chelsea-hez a kölcsönszerződéséből.

A Ferencváros sem volt épp tétlen a télen, visszahozták a korábbi közönségkedvenc, a csapattal 2016-ban bajnok Somáliát Szaúd-Arábiából, valamint jött a magyar válogatott Vécsei Bálint a svájci Luganoból, Szánthó Regő a Győrből, és kölcsönbe Argentínából Gaston Lodico.

Távozó is akadt nem egy, Priskin közülük a legismertebb név, ő a Győri ETO-hoz igazolt, de elhagyta a klubot két epizodista légiós, Matias Rodriguez és Marten Wilmots is. A sokat kritizált Danilo Ihnatenkonak sem volt maradása, valamint Bőle Lukács fél évre a Zalaegerszeghez távozott kölcsönbe.

A Kaposvár kölcsönbe szerezte meg a fehérorosz Dinamo Minszktől a korábbi Vidi-játékos Dinko Treboticot. Rajta kívül egy horvát (Antun Palic) és egy lett (Igors Tarasovs) légióst hoztak a klubhoz, illetve két magyart, alsóbb osztályokból.

A jelentősebb távozók oldalán két légióst jegyezhetünk fel, Vanja Markovic elhagyta a Rákóczit, Aljosa Vojnovic pedig visszavonult. Tömösvári Bálinot sem láthatjuk tavasszal kaposvári mezben futballozni, őt végül a Honvéd az ETO-nak adta kölcsönbe.

A Kisvárda is azok táborát erősítette a télen, akik igyekeztek minél több labdarúgóval szerződést kötni, ennek jegyében érkezett néhány jó referenciával bíró, többszörös válogatott, vagy BL-EL főtáblán megfordult játékos, mint például a brazil Fernando Viana a bolgár Botev Plovidivtől, a román Iasmin Latovlevici a Bursasportól, vagy éppen a szerb Szlobodan Szimovics a BATE-tól. Magyarok is jöttek, Dombó Dávid Mezőkövesdről, Jelena Richárd pedig Kozármislenyből.

A távozók közül egyértelműen a legnagyobb érvágás a kapus Felipe távozása, ő állítólag visszavonul, bár ez korántsem biztos, mindenesetre erre hivatkozva bontotta fel a szerződését a csapattal. Anderson Pico és Hugo Seco sem erősíti a továbbiakban a várdaiakat.

A Mezőkövesd megszerezte Guzmics Richárdot a Slovantól, a sokszoros válogatott bekk jelentős erősítés lehet. Két bosnyák játékos is csatlakozott a kerethez, az első meccsek alapján a Hajduk Splittől érkező Dino Besirovic valóban húzóember lehet.

Távozókból nem volt hiány Matyóföldön, elhagyta a csapatot egy rakás hazai játékos, úgy, mint Dombó Dávid, Bertus Lajos, Sajbán Máté, Novák Csanád és Molnár Gábor – csak hogy az ismertebb neveket említsem. Rajtuk kívül voltak még külföldi távozók is, például Katanec a ZTE-hez szerződött.

A Pakshoz érkezett a már előbb említett Bertus Lajos és Sajbán Máté, valamint Szakály Dénes Siófokról, de rajtuk kívül is volt néhány – természetesen magyar – játékos az érkezők oldalán.

A távozók névsora hosszabb volt, mint az érkezőké, Cseke Benjámin az MTK-ba, Remili Mohamed a Siófokba, Simon Ádám és Fejes András az ETO FC Győrhöz igazolt, valamint Egerszegi Tamásnak sem volt maradása, ő végül a DVTK-nál kötött ki.

A Puskás Akadémia igazolt ukrán, holland és cseh légióst is, Artem Favorov, Jakub Plsek és Luciano Slagveer személyében. Mindhárom játékost a hazájában focizott, mielőtt a Puskás játékosa nem lett. Magyar érkező egy volt csupán, Deutsch László a csákvári kölcsönből tért vissza.

A távozók közül a legérzékenyebb veszteség Ezekiel Henty lehet, ő Pozsonyba, a Slovanhoz tette át a székhelyét. Fülöp Lórántot a Sepsinek, Kiss Tamást a Diósgyőri VTK-nak adták kölcsön. Rajtuk kívül még egy távozót is bejelentettek, de Hegedűs János csak a nyártól fog a Diósgyőrnél szerepelni.

Az Újpest sem volt épp az a csendes fajta az átigazolási időszakban, jött Bacsa Patrik a DVTK-tól és Novothny Soma is visszatért Dél-Koreából. Légiósok is érkeztek, még egy svéd harmadosztályú csapattól is igazoltak, Corso Moussa Traorét szerezték meg a Vasalundstól.

A távozók oldalán történt a tél egyik legmeglepőbb átigazolása, Feczesin Róbert egy kerülettel arrébb, de egy osztállyal lejjebb költözött: az NB2-es Vasas igazolta le az ősszel még a gólkirályi címre sem esélytelenül álló válogatott labdarúgót. Rajta kívül Kovács Lóránt a Sepsibe távozott, Karol Mészáros a cseh Ceske Budejovicebe, a klubot igen régóta erősítő Bojan Szankovics pedig a kazah Irtis Pavlodarba.

A Zalaegerszeg a Fradiból kölcsönbe érkező Bőle Lukács kivételével csak légiósokkal erősített. Két szabadon igazolható játékos érkezett végleg, ők az Egyesült Államok-beli Eric McWoods és a nigériai Meschak Ubocioma, illetve ketten kölcsönbe kerültek a ZTE-hez, a ciprusi Fanosz Katelarisz és a horvát Stjepan Ostrek.

A távozók küzül érdemes kiemelni Devecseri Szilárdot, aki Szombathelyre ment, illetve Miroszlav Grumicsot és Hudák Martint, ők mindketten a Szeged-Csanád Grosicshoz távoztak. A magyar játékosok közül Kiss Máté sem erősíti már a Zetét, helyette az ETO-t fogja a továbbiakban.

 

Nézd meg Webshopunkat is!

MAGYAR VÁLOGATOTT felszerelések

LEGÚJABB FOCILABDÁK

LEGÚJABB SZURKOLÓI FELSZERELÉSEK

ADIDAS FOCICIPŐK

NIKE FOCICIPŐK

UTCAI CIPŐK

EXKLUZÍV FOCICIPŐK

KAPUSKESZTYŰK

FOOTBALL KIEGÉSZÍTŐK

 

Kovács Gergő

Kovács Gergő Péternek hívnak, 18 éves vagyok, jelenleg a BME-n tanulok villamosmérnöknek. Nagyjából 4 éve kezdtem el blogírással foglalkozni, az általam létrehozott Magyar Foci Blogot is azóta szerkesztem. Cikkeimet a Football Factor Blogon főként szakmai témákban írom, de célközönségemnek az egész magyar futballtársadalmat tekintem: írásaim között a szakemberek mellett a szurkolók is megtalálhatják a számukra hasznos tartalmakat.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.