Készülnek a folytatásra – az NB1-es klubok felkészülési programja
Magyar foci

Készülnek a folytatásra – az NB1-es klubok felkészülési programja

Az összes NB1-es klub, mind a 12 edzésbe állt, gőzerővel készülnek az OTP Bank Liga rekordkorai, január 25-i folytatására. Szokatlan ez a korai kezdés, már, ami a honi bajnokságot illeti, ugyanis az elmúlt években rendre februárban, de extrém esetben március elején folytatódtak az élvonal küzdelmei.

Nyilvánvalóan – ha már ennyi stadion rendelkezik pályafűtéssel – célszerű volt kissé előbbre hozni ezt a kezdést. Annál is inkább, mert amennyiben a válogatott sikerrel veszi a márciusi pótselejtezőt, akkor szükség lesz a hosszú EB-felkészülésre. Ehhez pedig az kell, hogy a válogatott játékosok egy jó részét adó hazai bajnokság időben (május elején) befejeződjön. Jelen állás szerint ez május 9-ére van ütemezve.

A korai kezdésnek megfelelően tehát a klubcsapatok korábban is kezdték meg a tréningezést, mint az megszokott volt. Most nézzük meg csapatról-csapatra, hogyan alakul a téli felkészülési program: utazik-e edzőtáborba az adott csapat? Kik lesznek a legnevesebb ellenfelek a felkészülési meccseken? Minden válasz a cikkben, itt, a Football Factor Blogon!

A Budapest Honvéd január 3-án nekivágott a felkészülésnek. Utazik majd edzőtáborba a csapat, Törökországba 10 napra. Eddig három felkészülési mérkőzés van lekötve, mindhárom az edzőtábor idejére. A legnevesebb ellenfél alighanem a horvát első osztályú Hajduk Split lesz. Ellenük január 17-én mérkőznek majd.

A Debrecen a Honvéddal egy időben kezdte meg téli felkészülését. Új edzővel, ugyanis Herczeg András a téli pihenő alatt lemondott vezetőedzői tisztségéről, helyét Vitelki Zoltán veszi majd át. Ahogyan az elmúlt években, úgy idén sem utazik a hajdúsági alakulat edzőtáborba; otthon készülnek Tőzsér Dánielék. Érdekesség, hogy eddig csak másodosztályú ellenfelek ellen kötöttek le edzőmeccseket. Például a regionális rivális Nyíregyházával is mérkőzik majd – immáron – Vitelki Zoltán csapata.

A Diósgyőr szintúgy január 3-án kezdte meg az edzéseket – rögtön némi keretátalakításal. Feczkó Tamásék egyébként Ciprusra utaznak majd edzőtáborozni, nem kevesebb, mint 11 napot fognak ott eltölteni. Eddig csak két bejelentett felkészülési mérkőzésükről tudunk, az egyik például a lengyel első osztályú Gornik Zabrze ellen lesz, Cipruson.

A Fehérvár labdarúgói elég korán, már január 2-án edzésbe álltak. Sőt, már az edzőtáborba is elutaztak, Marbellára. Érdekesség, hogy nem tartott a kerettel Danilo Pantics és Anel Hadzic sem, nekik a második csapatnál kell edzésre jelentkezniük. Spanyolországban egészen január 18-ig maradnak, ott pedig megmérkőznek például a Bundesliga 2007-es bajnokával, a jelenleg Bundesliga 2-es Vfb Stuttgarttal.

Az élén telelő Ferencváros a többiekhez képest később, január 5-én kezdte meg a készülést, de egy napra rá már el is utaztak a zöld-fehérek a spanyolországi edzőtáborba, Benidormba. Extra hosszan marad kint Sergei Rebrov legénysége, nem kevesebb, mint 14 napot töltenek majd ott el. Ahol ellenfelük lesz többek között a jelenlegi német elsőosztályú Union Berlin, de egyébként elég sok másik csapattal is összemérik majd tudásukat – lesz például olyan nap, amikorra két találkozó is be van tervezve.

A Kaposvár is előző hét pénteken kezdett, ők is utaznak majd edzőtáborba: Antalyiába, Törökországba, 10 napot lesznek ott. Ellenfeliekről sok pontosat még nem lehet tudni, egyetlen csapat kiléte ismert: az osztrák élvonalbeli Mattersburggal csapnak majd össze egy barátságos találkozón, de nem Törökországban, nem is itthon, hanem Ausztriában.

A Kisvárda elég szokatlan helyre, Egyiptomba fog utazni felkészülni. Ők viszonylag későn, január 6-án kezdtek, de egy napra rá már indulnak is az afrikai országba, azon belül Hurghadába, 8 napra. Jelenleg még egyetlen ellenfelük sem ismert a felkészülési meccsekre.

Az ősszel erőn felül teljesítő Mezőkövesd január 3-án kezdett, rá két napra pedig el is repültek Törökországba. Ugyan még a pontos időpont nem ismert, de a tervek szerint Kuttor Attiláék az edzőtáborozás során megmérkőznek majd a török élcsapatnak számító Besiktassal.

Úgyszintén január 3-án kezdett a Paks, némi meglepetéssel: Remili Mohamedet, Fejes Jánost és Simon Andrást felmentették az edzések látogatása alól. Őket nagy valószínűséggel már nem láthatjuk tavasszal paksi színekben. A keret egyébként 12 napot tölt majd Törökországban; az edzőtáborozást majd a Ludogorets Razgrad elleni felkészülési meccsel zárják – a bolgár klub elég ismerős lehet nekünk az egész közeli múltból…

A Puskás Akadémia a Spanyolországba utazók és a január 3-án kezdők táborát erősíti. A felcsútiak felkészülési programjáról azonban sok mindent nem tudunk. Úgy tervezik, hogy három meccset játszanak majd a táborozás során.

Az Újpest már az előző évben elkezdte a felkészülést. Nem tétlenkedtek a lila-fehérek, december 28-án, közvetlenül karácsony után belevágtak a munkába, ezzel minden más NB1-es csapatot megelőzve. Ciprusra is utaznak majd, 11 napot, arról azonban egyelőre nincs információ, hogy kikkel mérkőznek majd a felkészülési időszakban.

Zárjuk a sort a Zalaegerszeggel. A ZTE labdarúgói és stábja nem utazik sehova, itthon készülnek a tavaszi (bár jelen esetben ez ugye januárt jelent) folytatásra. Célszerűen olyan ellenfeleket – szlovén és horvát – csapatokat választottak, amelyek közel vannak Zalaegerszeggel. Legnevesebb ellenfelük közülük a legerősebb horvát csapat, a szezonban a BL-csoportkörben szereplő Dinamo Zagreb. A tréningezést egyébként ők is, ahogyan az NB1-es klubok többsége, január 3. napján kezdték meg.

Az OTP Bank Liga tehát január 25-én, szombaton folytatódik, a 17. fordulóval.

 

Nézd meg Webshopunkat is!

MAGYAR VÁLOGATOTT felszerelések

LEGÚJABB FOCILABDÁK

LEGÚJABB SZURKOLÓI FELSZERELÉSEK

ADIDAS FOCICIPŐK

NIKE FOCICIPŐK

UTCAI CIPŐK

EXKLUZÍV FOCICIPŐK

KAPUSKESZTYŰK

FOOTBALL KIEGÉSZÍTŐK

Kovács Gergő

Kovács Gergő Péternek hívnak, 18 éves vagyok, jelenleg a BME-n tanulok villamosmérnöknek. Nagyjából 4 éve kezdtem el blogírással foglalkozni, az általam létrehozott Magyar Foci Blogot is azóta szerkesztem. Cikkeimet a Football Factor Blogon főként szakmai témákban írom, de célközönségemnek az egész magyar futballtársadalmat tekintem: írásaim között a szakemberek mellett a szurkolók is megtalálhatják a számukra hasznos tartalmakat.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.