Játékosinterjúk az Örökrangadó után: Gera D., Torghelle, Varga, Csonka
Interjú

Játékosinterjúk az Örökrangadó után: Gera D., Torghelle, Varga, Csonka

3-1-es vendéggyőzelemmel ért véget a 215. Örökrangadó, azaz az MTK – Ferencváros mérkőzés az OTP Bank Liga 24. fordulójában az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.

A találkozót követően a játékosok nyilatkoztak a médiumoknak, így többek között a Football Factor Blognak is.  Alább olvasható Gera Dániel, Torghelle Sándor, Csonka András és Varga Roland nyilatkozata.

De még mielőtt rátérnénk erre, egy érdekességet is megosztanék: a VIP-ban feltűnt Bódog Tamás, a Diósgyőr korábbi, jelenleg állás nélküli szakvezetője. Ugyan semmi megerősített információval nem rendelkezem, de az MTK rossz szériája és a kiesőhelyek közeledte azt is magával vonhatja, hogy edzőváltás van készülőben – így pedig nem nehéz következtetni, hogy ki válthatja Feczkó Tamást a kispadon…

Most pedig akkor lássuk, hogyan látták a meccset a főszereplők!

Gera Dániel:

Nehéz mit mondani, az 5. percben már gólt kaptunk, ezt akartuk elkerülni. Ráadásul mondhatjuk úgy, hogy mi szereztük meg a vezetést a Fradinak. Utána át is vették az irányítást, az első három helyzetből hármat berúgtak, nehéz így játszani.

A félidőben az öltözőben mi hangzott el?

Sikerült minket felrázni, a második félidőben több olyan szituáció volt, hogy úgy tűnhetett, korán gólt tudunk szerezni. Sajnos ez nem jött össze, nem tudtunk nyomást gyakorolni rájuk; csak a szépítés sikerült.

A gólodnak mennyire tudsz örülni?

Gólt lőni mindig jó, de nem is éltem meg a pillanatot, mert rohantunk vissza a középkezdéshez.

Ilyenkor a csapat mennyire van maga alatt?

Sportemberek vagyunk, látott már olyat a világ, hogy valaki 3-0-ról feláll. Nekünk ez volt a célunk, és az, hogy ne kapjunk többet. Hamar gólt akartunk szerezni, és azután pedig rárúgni még egyet és még egyet. Azt hiszem, erre volt reális esély, mert a Fradi visszavett a második félidőben.

Készülhettetek rá, hogy a Fradi így fog játszani, de mégis mi lehetett az oka, hogy többször a szélen tudtak megbontani titeket? Ugye a gólok is ilyen szituációból születtek.

Sok 2:1-es szituáció volt, de nem teljesen láttam, hogyan alakult ki ez a helyzet. Ha sikerül is a beadás, annak 3-ból 3-szor nem feltétlenül kell gólnak lennie. Azért ez nem minden meccsen van így, hogy ilyen szituációkból ilyen gólokat kapunk.

Hogyan tovább? Elérhető esetleg még a dobogó, vagy inkább hátrafele kell már tekintgetni?

Nem néztem, hogyan alakultak ebben a fordulóban az eredmények. Most túl vagyunk 4-5 nehéz meccsen, a következők papíron könnyebbek lesznek. Én azt gondolom, hogy van esélyünk a dobogóra, miért ne lenne?

Torghelle Sándor:

„A védekezésünk nem működött úgy, ahogy terveztük. Háromszor bontottak meg minket a bal oldalunkon, három gólt kaptunk belőle. Onnantól kezdve a mérkőzés lefutott volt. A második félidőben próbálkoztunk, lőttünk egy szépítő gólt, de ez nagyjából semmit nem ér. A következő mérkőzés nagyon-nagyon fontos számunkra, a Puskás ellen játszunk. Fel kell állnunk ebből a pofonból. Nehéz úgy kezdeni egy mérkőzést, hogy rögtön az elején gólt kapunk.”

Varga Roland:

„Azt csináltuk, amit elterveztünk. Végig kézben tartottuk a mérkőzést. A következő meccseken sem a Haladást, sem a Kisvárdát nem vehetjük félvállról, minden meccs más és más. Ebben a bajnokságban mindenki meg tud szorongatni mindenkit. Egyelőre viszont van szerdán egy kupameccsünk a Vidivel, most ez a meccs a legfontosabb.”

Csonka András:

Gratulálok a győzelemhez. Tudtál egy félidőt játszani, hogy értékeled a saját játékodat?

Nem éreztem, hogy most jól teljesítettem volna. Nem mozogtam valami jó, belőhettem volna a helyzetemet is. Kicsit úgy éreztem, hogy túl akartam játszani magam, többet mutatni, mint amennyit tudok.

A második félidőben valamelyest azért feljavult az MTK. Hogyhogy kicsit visszavettetek a pressingből, ezt kérte a mester, vagy csak így alakult?

Inkább csak így alakult. Nem tudom mi történt, nehéz is volt így beállni. Szerencsére azért a győzelmet megtartottuk.

Egyre több és több lehetőséget kapsz. Mivel bíztat Sergei Rebrov? Mikor tudsz még inkább alapemberré válni ebben a Ferencvárosban?

Csak rajtam múlik ez, de nehéz ezt előre megmondani. A bizalmat most megkapom az edzőtől, csak a legjobbamat kell nyújtanom, és akkor minél előbb eljöhet ez.

Nemsokára elitkört játszik az u19-es válogatott, amelynek vélhetően te is tagja leszel. Milyen esélyekkel vághatunk neki ennek, hiszen nagyon erős csoportba kerültünk?

Igen, valóban erős csoportunk van, és ráadásul csak az első juthat tovább. De mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy mi legyünk azok.

 

Nézd meg Webshopunkat is!

FOOTBALL kiegészítők

MAGYAR VÁLOGATOTT felszerelések

LEGÚJABB FOCILABDÁK

ADIDAS FOCICIPŐK

NIKE FOCICIPŐK

KAPUSKESZTYŰK

RUHÁZAT

Kovács Gergő

Kovács Gergő Péternek hívnak, 18 éves vagyok, jelenleg a BME-n tanulok villamosmérnöknek. Nagyjából 4 éve kezdtem el blogírással foglalkozni, az általam létrehozott Magyar Foci Blogot is azóta szerkesztem. Cikkeimet a Football Factor Blogon főként szakmai témákban írom, de célközönségemnek az egész magyar futballtársadalmat tekintem: írásaim között a szakemberek mellett a szurkolók is megtalálhatják a számukra hasznos tartalmakat.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.