Interjúk a Fradi – Honvéd után: Lanzafame, Gazdag, Sigér
Interjú

Interjúk a Fradi – Honvéd után: Lanzafame, Gazdag, Sigér

Elrajtolt az OTP Bank Liga tavaszi idénye. A téli szünet utáni első forduló rangadója kétségtelenül a Ferencváros – Budapest Honvéd találkozó volt, amelyen a zöld-fehérek végül 1-0-s győzelmet arattak. A meccs után a hazaiaktól Davide Lanzafame és Sigér Dávid, a vendégek részéről pedig Gazdag Dániel nyilatkozott a médiumoknak, így többek között a Football Factor Blognak is. Interjúk.

Davide Lanzafame:

Korábbi Honvéd játékosként mit éreztél a meccs előtt?

Ez volt a második meccsem a Honvéd ellen. Természetesen különleges érzés, mert két évet töltöttem ott, de most már csakis a Fradira koncentrálok.

Volt néhány összetűzésed a pályán, például Heffler ellen.

Nyilvánvalóan, hiszen amikor a pályán vagyok, nem nézem, az ellenfél melyik mezt viseli. 95 percig harcolok, és a végén sok szerencsét kívánok az ellenfélnek a következő meccshez. Ez az én habitusom, minden meccsen így játszom.

Elégedett vagy a játékoddal?

Igen. Ez volt az első meccs, nem volt egyszerű, mert mindenki top formában van, de ez normális. A legfontosabb a 3 pont, ráadásul a Vidi is veszített.

Láttad a Vidi-meccset? Mit gondolsz róla?

Nem, az öltözőben voltam. Az eredmény természetesen meglepetés volt, de a futball ilyen.

Hallottad a Honvéd szurkolókat? Nem túl szép rigmusokat skandáltak neked.

Ez rendben van, számomra ez nem probléma. Azt énekelnek, amit akarnak.

 

Gazdag Dániel:

Mit gondolsz a meccsről?

Úgy gondolom, hogy egy jó iramú mérkőzést tudtunk játszani. Voltak nekünk is nagyon nagy helyzeteink, a Fradinak is voltak. Egészen a második félidő elejéig jól tartottuk magunkat, jól küzdöttünk, tudtunk még helyzeteket is kialakítani, szóval úgy gondolom, hogy jól játszottunk. De a végén kaptunk egy szerencsétlen gólt.

De azért Gróf Dávid is kellett ahhoz, hogy meccsben tartsa a csapatot védeseivel, nem?

Igen, ahogyan nekünk is, úgy nekik is voltak helyzeteink, és a Dávid nagy bravúrokat mutatott be, jól teljesített ma. De hát neki ez a dolga.

Ahogyan alakult a meccs, a második félidőben már a 0-0-t is aláírtátok volna?

A félidőben megbeszéltük, hogy egy biztos védekezésből próbáljunk kiindulni, és ússzuk meg kapott gól nélkül a meccset. Természetesen a Fradi-pályán egy 0-0 sem lett volna rossz eredmény, de azért próbáltuk megnyerni a meccset, úgy gondolom ez látható is volt.

Volt néhány kemény összecsapásod a meccsen, például Lanzafaméval.

Igen, ez természetes dolog, hogy Lanzával, vagy akárkivel összecsapunk. Egy ilyen rangadón fokozottabb a hangulat, úgy gondolom, hogy ez is jobbá teszi egy külső szemlélőnek a meccset.

Mekkora volt a csalódottság, egy 80. perc után bekapott góllal elveszíteni a meccset?

Nagyon csalódottak vagyunk, mert nagyon küzdött a csapat, több is volt ebben a meccsben.

Mit gondolsz Batik kiállításáról? Jogos volt a piros lap?

Nem láttam az esetet pontosan, de az öltözőben beszéltem vele, ő azt mondta, hogy Angliában ezért a belépőért megtapsolták volna. Ezek alapján nem hiszem, hogy kellett volna egy második sárga lapot kapnia.

Nem gondolod úgy, hogy a mérkőzés szükségtelenül durva volt?

Voltak kemény összecsapások, de ez egy ilyen mérkőzésen benne van. Mindkét csapat meg akarta nyerni, mind a 22 játékos harcolt.

Büszke lehetsz a csapat teljesítményére?

Igen, én büszke vagyok a csapattársaim teljesítményére.

 

Sigér Dávid:

Hogy érzed, mennyire volt agresszív a mérkőzés?

Úgy gondolom, hogy csak amennyire agresszívnak kell lennie egy ilyen hőfokú mérkőzésnek.

És mit gondolsz, hogyan teljesítettetek ezen a hőfokon?

Szerintem első meccshez képest egész jól. Birtokoltuk a labdát, ültek a támadásaink, több lehetőséget is alakítottunk ki, és hála az égnek, sikerült egy góllal megnyeri a találkozót.

Meglepett, hogy ilyen masszívan védekezett a Honvéd?

Nem, nem véletlenül az első mérkőzésünket is csak 1-0-ra sikerült megnyerni. A legfontosabb a 3 pont volt, az pedig sikerült. Az, hogy egy góllal nyertünk, nem von le semmi az érdemeinkből, és pont elég is volt.

8 ponttal vezetitek már a tabellát, hallottad a Vidi-meccs eredményét a ti találkozótok előtt?

Igen, hallottam, de próbáltam függetleníteni magamat ettől. Nem szeretek foglalkozni ezzel, azt szeretem ezesetben, ha nem is mondják el, hogy mi a másik meccs eredménye, de óhatatlanul híre megy ilyenkor az öltözőben. Az edző is felhívta arra a figyelmet, hogy felejtsük el mi történt azon a meccsen.

Mennyire lepett meg, hogy a Vidi így kezdte a szezont?

Meglepett, de nem hiszem, hogy nekem ezzel kéne foglalkoznom. Jó csapatot alkotnak, képesek arra, hogy sorozatban nyerjék utána a mérkőzéseiket. Nem szabad elhitetnünk magunkkal, hogy valami nem működik náluk.

Milyen hangulatban mentek ezután az Újpest elleni derbire?

Természetesen jó hangulatban. Ugye nem sikerült megnyerni egy felkészülési meccset sem, de azt beszéltük, hogy ha az első tétmérkőzést egy győzelemmel zárjuk, akkor sikerült elvégezni azt a munkát, amit akartunk.

Mivel küldött ki titeket a mester a pályára?

Arra készültünk, hogy mivel rövid volt most a téli felkészülés, ezért egyik csapat sem áll teljesen készen fizikálisan arra, hogy 90 percen keresztül olyan ritmusú mérkőzést játsszon, amit az őszi szezon végén tudott. Ennek érdekében próbáltuk birtokolni a labdát, mi építkezni, és mi megszabni a játék képét. Úgy gondolom, ez sikerült is.

Mondhatjuk, hogy ez már Sergei Rebrov Fradija?

Igen, abszolút.

 

Nézd meg Webshopunkat is!

FOOTBALL kiegészítők

MAGYAR VÁLOGATOTT felszerelések

LEGÚJABB FOCILABDÁK

ADIDAS FOCICIPŐK

NIKE FOCICIPŐK

KAPUSKESZTYŰK

RUHÁZAT

Kovács Gergő

Kovács Gergő Péternek hívnak, 18 éves vagyok, jelenleg a BME-n tanulok villamosmérnöknek. Nagyjából 4 éve kezdtem el blogírással foglalkozni, az általam létrehozott Magyar Foci Blogot is azóta szerkesztem. Cikkeimet a Football Factor Blogon főként szakmai témákban írom, de célközönségemnek az egész magyar futballtársadalmat tekintem: írásaim között a szakemberek mellett a szurkolók is megtalálhatják a számukra hasznos tartalmakat.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.