Interjúk a derbi után: Dibusz, Isael, Nagy D., Litauszki
Interjú

Interjúk a derbi után: Dibusz, Isael, Nagy D., Litauszki

2-1-es hazai győzelemmel ért véget a 226. Ferencváros – Újpest rangadó az Üllői úton. A találkozó jó iramú volt, igazi derbihangulatban. A találkozót követően a játékosok természetesen ezúttal is elmondhatták véleményüket a médiumoknak, és ahogyan már az olvasók megszokhatták, a Football Factor Blognak is. A Fradi részéről Dibusz és Isael, míg vendégoldalról Nagy Dániel és Litauszki értékelt.

Dibusz Dénes:

Gratulálunk először is a győzelemhez. Könnyebben is alakulhatott volna ez a meccs, ha a srácok ott elől belövik a helyzeteket.

Igen, azt gondolom, a második félidőben, 2-1 után volt három nagy olyan lehetőségünk, amivel lezárhattuk volna a mérkőzést. Sajnos nem voltunk eléggé higgadtak a befejezéseknél. 11 perc volt a hosszabbítás, ilyenkor egyértelmű, hogy a hátrányban lévő csapat mindent egy lapra feltéve rohamoz, és volt is egy-két veszélyes szituáció a kapunk előtt, de szerencsére kivédekeztük, és meg tudtuk nyerni a mérkőzést.

Volt pár sérülés a meccsen, például neked is felszakad a fejbőröd. Ez egy ilyen durva derbi volt belülről?

Nem gondolom, hogy különösebben durva lett volna, sőt egyáltalán nem volt az, nyilván volt pár kemény belépő. Olyan volt a meccs, mint amilyennek egy derbinek lennie kell, szerencsére mi jöttünk ki belőle győztesen. Persze volt pár harci sérülés, Gerinek a szemöldöke, Mihának az orra vérzett, Lashának lehet, hogy eltörött a keze (Lovrencsics, Blazic és Dvali – a szerk.).

Petrjak ügyéről mit tudsz mondani, mi a véleményed?

Igazából nem tudom, mi a helyzet vele. Ma nem volt keretben. Én azt gondolom, hogy még a mi játékosunk. Mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy a hátralévő két mérkőzésre bevethető állapotba kerüljön, olyan edzésmunkát is fog végezni, eddig se volt ezzel semmi probléma.

Isael:

Mit gondolsz a meccsről?

Boldog vagyok, mert nyertünk. Minden nagyszerű volt.

A második félidőben sok jó lehetőségetek lett volna gólt szerezni, neked is, Lanzának is, Vargának is. Szerinted mi volt a probléma?

Nyilvánvalóan gólra törekedtünk, én is meg akartam szerezni az első gólomat, de ez a futball. De a legfontosabb, hogy a csapat nyert ma.

Mondhatjuk, hogy ez volt a legjobb meccsed eddig a Fradiban?

Talán. Azt gondolom, jól játszottam, és persze a csapat is jól játszott.

Mi a véleményed a szurkolókról, a hangulatról?

Játszottam már hasonló atmoszférában, de csodálatosak ezek a szurkolók, mindig segítik a csapatot. Amikor tele van a stadion, az nagyon jó érzéssel tölti el a játékosokat.

Mi a véleményed a Petrjak-ügyről?

Rendes srác, de a futball ilyen. Nem tudom, hogy tényleg aláírt-e a Vidihez, de ha igen, akkor sok sikert kívánok neki. Jó barátként tekintek rá, a futball már csak ilyen.

Nagy Dániel:

„Azt gondolom, jó derbit láthattak a nézők. Miután sikerült gólt szereznem, kicsit könnyelműek voltunk. Tudtuk nagy helyzeteket kialakítani, de ezekkel sajnálatos módon nem tudtunk élni. És aztán a második félidő elején kaptuk azt a lesgólt, ami szomorú, de hát ez van. Azután egy lapra tettünk fel mindent, így a Fradinak nagyobb területe nyílt előrefelé, és könnyebben tudtak helyzetet kialakítani. A végén volt még egy nagy lehetőségünk, sajnos abból nem sikerült gólt szerezni. Szerintem megtettünk mindent.”

A füstről, amely miatt percekig állt is a játék:

„Nem befolyásolt minket, nem ez az első eset, hogy füstben kellett játszanunk. Hozzászokni nem szoktam hozzá, de nem gátolt minket semmiben, mert addig nem folyt a játék, amíg nem lehetett látni.”

Az Újpest dobogós esélyeiről:

„Nem dőlt még el a harmadik hely sorsa, de azért jobb lett volna egy pontot szereznünk. Az egy előrelépés lehetett volna, hiszen a Debrecennek több győzelme van, de ennek ellenére úgy hiszem, a bronzérem sorsa a saját kezünkben van, ha a hátralévő két meccsen jól szereplünk, és a DVSC egyet hibázik, akkor odaérhetünk a dobogóra.”

Litauszki Róbert:

Mit gondolsz a derbiről, volt ebben több?

Egyértelműen volt, nagyon sajnálom ezt a mait. Nem szoktam kritizálni a játékvezetést, de úgy érzem, hogy többet tévedtek a kárunkra, elég, ha csak a gólra gondolunk, ami elég méretes les volt. Minden kétes szituációt oda fújtak. Pedig pontot, pontokat szerezhettünk volna. Egyébként külső szemlélő számára szerintem érdekes mérkőzés volt, mert sok helyzetet hozott.

A második félidőben eléggé dominált a Fradi, több helyzetet is kialakított, csak kihagyta a ziccereit. Szerinted mi nem működött ott az Újpest védelmében?

Szimplán megfogott minket a második gól. Persze a Fradi is kialakított nagy helyzeteket, de ne felejtsük el, hogy előtte nekünk volt három-négy olyan lehetőségünk, amiket gólra lehetett volna váltani. A hosszabbításban is volt egy óriási ziccerünk. Szerintem igazságtalan eredmény született, a döntetlen igazságosabb lett volna. Így alakult, gratulálok a Fradinak a bajnoki címhez.

Mindhárom derbi elég szoros volt, most voltatok a legközelebb hozzá, hogy 3 pontot szerezzetek?

Nem most voltunk, mert a hazai meccsen, annak ellenére, hogy az utolsó percben szereztük ott az egyenlítő gólt, végig mi domináltunk és a mi akaratunk érvényesült.

 

Nézd meg Webshopunkat is!

MAGYAR VÁLOGATOTT felszerelések

LEGÚJABB FOCILABDÁK

LEGÚJABB SZURKOLÓI FELSZERELÉSEK

ADIDAS FOCICIPŐK

NIKE FOCICIPŐK

UTCAI CIPŐK

EXKLUZÍV FOCICIPŐK

KAPUSKESZTYŰK

FOOTBALL KIEGÉSZÍTŐK

Kovács Gergő

Kovács Gergő Péternek hívnak, 18 éves vagyok, jelenleg a BME-n tanulok villamosmérnöknek. Nagyjából 4 éve kezdtem el blogírással foglalkozni, az általam létrehozott Magyar Foci Blogot is azóta szerkesztem. Cikkeimet a Football Factor Blogon főként szakmai témákban írom, de célközönségemnek az egész magyar futballtársadalmat tekintem: írásaim között a szakemberek mellett a szurkolók is megtalálhatják a számukra hasznos tartalmakat.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.