Interjúk a derbi után: Botka, Simon és Boli nyilatkozott
Interjú

Interjúk a derbi után: Botka, Simon és Boli nyilatkozott

1-0-s ferencvárosi győzelemmel ért véget az OTP Bank Liga 2019-2020-as kiírásának első derbije, azaz a Ferencváros – Újpest találkozó. A hangulatra nem lehetett kifogásunk, a játékra helyenként igen, ráadásul az újpesti szurkolók joggal érezhették azt, hogy itt bizony pontot, pontokat érdemelt volna a csapatuk. A mérkőzést ennek ellenére a zöld-fehér csapat nyerte, a találkozó után pedig a szokásoknak megfelelően a játékosok nyilatkoztak a médiumoknak – így a Football Factor Blognak is – a Groupama Aréna mix zónájában.

Elsőként Botka Endre állt a sajtó rendelkezésére, aki kissé rosszkedvűen értékelt, nem igazán tudott felhőtlenül örülni a győzelemnek.

„Kicsit kínkeserves volt ez a meccs, hiszen nem tudtuk úgy tartani a labdát, és támadásokat vezetni, ahogy szerettük volna. Az egyetlen adandó lehetőségünkből gólt tudtunk rúgni, és persze Dénesnek (Dibusz Dénesnek – a szerk.) is köszönetet mondhatunk, hiszen nagyon nagyokat védett a mai mérkőzésen. És valamilyen szinten szerencsénk is volt: volt kapufa is, volt egy-két melegebb szituáció. Az élet most visszaadta azt, amit máskor elvett.”

A védő arra a kérdésre, hogy mi volt az oka annak, hogy nem igazán tudta támadásban megbontani a Fradi az ellenfelét, így felelt:

„Nem tudtuk feljátszani a szélsőinknek a labdákat, a kontráink sem igazán sikerültek. A labdákat viszont egyből elvesztettük, így nem tudtunk kijönni az állandó nyomásból, amit az Újpest gyakorolt ránk. Erre Sergei Rebrov is kitért a szünetben – ennek hatására igyekeztük kissé támadóbb felfogásban kezdeni a második félidőt.”

„A válogatott szünetben leginkább a középen való játékot gyakoroltuk, azt igyekeztük erőltetni a mai mérkőzésen is, de láttuk, hogy ez nem igazán sikerül, így inkább a széleken próbálkoztunk” – felelte arra a kérdésre a játékos, hogy mivel telt az előző két hét, habár ő a nemzeti csapatnál volt jelen.

A végén még hozzátette: „inkább egy rossz játékkal nyerjük meg a meccset, minthogy parádés játékkal veszítsünk, és ez most összejött. Innentől kezdve csak a CSKA Moszkvára készülünk, megpróbálunk a lehető legjobban felkészülni rájuk.”

Ezután újpesti részről Simon Krisztián következett, aki rendkívül csalódott volt.

„Nem tudom mi hiányzott. Ültünk az öltözőben, és mindenki tanácstalan volt. Nagyon fáj ez a vereség, a helyzetek alapján győzelmet érdemeltünk volna. A csapat kitette a szívét a pályára, jobban is játszottunk. Nagy erőt tudott volna adni nekünk, ha megnyerjük ezt a mérkőzést.”

A három nagy helyzetére így emlékezett vissza a szélső:

„Próbáltam a legjobbamat nyújtani, mindhárom esetben védett a kapus. Ma nekik volt szerencséjük, nekünk meg nem.”

Arra pedig, hogy a tábor a meccs végén megtapsolta őket, ekképp vélekedett Simon:

„Jólesett, de a pontok kellenek most már, fontos mérkőzések jönnek.”

Végül pedig az FTC játékosa, a gólszerző Franck Boli mondott pár szót. Ő egyébként sokkal vidámabb volt, mint csapattársa – érthető okokból, hiszen a találkozót tulajdonképpen az elefántcsontparti csatár találata döntötte el.

„Természetesen boldog vagyok” – kezdte Boli. „De nem volt könnyű meccs, sőt, kifejezetten kemény volt. De örülök, hogy gólt sikerült szereznem, és örülök, hogy a szurkolóknak is örömöt tudtam ezzel okozni.”

A góljáról ezt mondta:

„A tizenhatoson belül voltam, beadásra vártam, csatárként készen kell lennem rá. A labda jött, és sikerült jól beleérnem.”

Ezután leszögezte, nem tartalékoltak a csütörtöki meccsre, mindent kiadtak magukból.

„Ez egy nagyon fontos meccs volt, sokat hallottam róla. Az egész csapatnak az volt, nekem is, hiszen ez volt az első derbim itt, nem tehettük meg, hogy nem adunk bele mindent.”

Természetesen a hangulatot sem hagyhatta szó nélkül a csatár, mint mondta: „Imádtam. A szurkolók fantasztikusak, rengetegen voltak kint a stadionban.”

Ez utóbbiban biztosan igaza van.

 

Nézd meg Webshopunkat is!

MAGYAR VÁLOGATOTT felszerelések

LEGÚJABB FOCILABDÁK

LEGÚJABB SZURKOLÓI FELSZERELÉSEK

ADIDAS FOCICIPŐK

NIKE FOCICIPŐK

UTCAI CIPŐK

EXKLUZÍV FOCICIPŐK

KAPUSKESZTYŰK

FOOTBALL KIEGÉSZÍTŐK

Kovács Gergő

Kovács Gergő Péternek hívnak, 18 éves vagyok, jelenleg a BME-n tanulok villamosmérnöknek. Nagyjából 4 éve kezdtem el blogírással foglalkozni, az általam létrehozott Magyar Foci Blogot is azóta szerkesztem. Cikkeimet a Football Factor Blogon főként szakmai témákban írom, de célközönségemnek az egész magyar futballtársadalmat tekintem: írásaim között a szakemberek mellett a szurkolók is megtalálhatják a számukra hasznos tartalmakat.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.