Interjúk az FTC – Espanyol EL-meccs után: Lovrencsics, Boli, Sigér
Interjú

Interjúk az FTC – Espanyol EL-meccs után: Lovrencsics, Boli, Sigér

Mint ahogy beszámoltunk róla, a Ferencváros drámai körülmények között játszott 2-2-es döntetlent az Espanyollal a Groupama Arénában. Úgy tűnt, hogy jobb a Fradi, meg is nyerhette volna a meccset, de aztán jött a „magyar sors”… A találkozót követően a játékosok is elmondták a véleményüket a találkozóról a Mix zónában a médiumoknak, így többek között a Football Factor Blognak is.

Jöjjön tehát néhány gondolat, értékelés és némi előretekintés a razgradi meccsre Lovrencsics Gergőtől, Franck Bolitól és Sigér Dávidtól.

Lovrencsics és Boli:

2-2 lett a vége, pedig úgy tűnt, jobb volt a Ferencváros ezen a mérkőzésen. Mi ennek az oka, miért nem tudta megnyerni a Fradi?

Lovrencsics Gergő:

Nincs különösebb oka, kaptunk a végén egy gólt. A helyzetek megvoltak 90 percen keresztül, de nem sikerült berúgni őket.

Franck Boli:

Megvolt a lehetőségünk, hogy megszerezzük a harmadik gólt. Ott volt a büntető. Balszerencsések voltunk ma, ez benne van a futballban.

Mennyire éreztétek, hogy tartalékosan érkezett az Espanyol erre a meccsre?

L.G.:

Nem foglalkoztunk vele. Nem érdekelt minket az, hogy ők hogy állnak föl, mennyire érdekli őket ez a mérkőzés. Az első félidőben még akadozott a gépezet, de a második félidőben nagyon jól játszottunk. A csoportelsőtől egyik meccsen sem kaptunk ki, rúgtunk nekik 3 gólt. Amire lehet építeni, az a második félidei játék, hiszen beszorítottuk őket, nagyon sok szögletet rúghattunk, nagyon sokat veszélyeztettünk.

Aztán volt egy kiállítás, a szabadrúgásból gólt szereztek – ez benne van, tanulnunk kell belőle, le kell szűrnünk a következtetéseket. De van mire építenünk, mert mertünk futballozni, felvállaltuk a párharcokat, mentünk előre.

F.B.:

Nekem nem számít, hogy kikkel játszanak, az első sorral vagy a cserékkel. Ma mi voltunk a jobbak, domináltuk a játékot, kontrolláltuk a mérkőzést, különösképpen a második félidőben. Megmutattuk, hogy milyen futballra vagyunk képesek. Nem volt ma szerencsénk, ennyi.

Mennyire tud titeket vigasztalni, hogy a másik mérkőzésen 1-1-et játszott egymással a CSKA Moszkva és a Ludogorets, így minden esélyetek megvan a továbbjutás kiharcolására?

L.G.:

Én örülök neki, de nem foglalkozunk még a Ludogorets-cel, engem sem nagyon érdekel. Jelen pillanatban a bajnokság a fontosabb, jön a Kaposvár elleni mérkőzés, van rá két napunk felkészülni.

Hogy látjátok az esélyeiteket az utolsó meccsen a továbbjutás kiharcolására? Sikerülhet idegenben?

L.G.:

Sikerülhet, miért ne sikerülhetne? Kint már megvertük őket egyszer, igaz kaptunk egy pofont itthon, de pont emiatt szeretnénk visszavágni nekik. De, mint már mondtam, előtte vannak más mérkőzéseink, úgyhogy most ez kell, hogy a fejekben járjon.

F.B.:

Úgy gondolom, az előző meccs nem fog minket ott befolyásolni. Bele fogunk mindent adni, mindent meg fogunk tenni a győzelemért, ezt mindenki láthatja majd.

Sigér Dávid:

A sérülésből visszatérő, gólt szerző középpályás nem igazán tűnt csalódottnak, jóval felszabadultabban nyilatkozott társainál.

„Nekem elsősorban ez lehet az esélyem a gólszerzésre, hogy felérek a támadással, és próbálok én odaérni a lecsorgókra. Ma sikerült ebből gólt szerezni. Akkor lett volna álomszerű visszatérés, ha nyerni is tudunk, mert a csapat érdeke a legfontosabb, úgyhogy én most annyira nem fogok elájulni ettől.”

Természetesen nem ment el szó nélkül a meccs végi drámai jelenetek mellett.

„Amikor megkaptuk a második büntetőt, ott mondtam a társaknak, hogy ezt berúgjuk, és meg fogjuk nyerni a mérkőzést. Azt éreztem, hogy ez lesz a forgatókönyv, mert nem egy mérkőzésen győztünk már így. A végén sajnos dráma lett belőle, nem ünnep. Nem szabad emiatt a kardunkba dőlni, mert jól teljesített a csapat, voltak dolgok, amire lehet építeni. Főleg a második félidőt emelném ki, mert ott úgy éreztem, önfeledt támadófutballt játszunk.”

Egy biztos: a Ferencváros december 12-én a továbbjutásért játszik majd Razgradban. Amennyiben győz, ott lesz a legjobb 32 között, és láthatjuk majd tavasszal is az Európa-ligában, immáron az egyenes kieséses szakaszban.

 

Nézd meg Webshopunkat is!

MAGYAR VÁLOGATOTT felszerelések

LEGÚJABB FOCILABDÁK

LEGÚJABB SZURKOLÓI FELSZERELÉSEK

ADIDAS FOCICIPŐK

NIKE FOCICIPŐK

UTCAI CIPŐK

EXKLUZÍV FOCICIPŐK

KAPUSKESZTYŰK

FOOTBALL KIEGÉSZÍTŐK

Kovács Gergő

Kovács Gergő Péternek hívnak, 18 éves vagyok, jelenleg a BME-n tanulok villamosmérnöknek. Nagyjából 4 éve kezdtem el blogírással foglalkozni, az általam létrehozott Magyar Foci Blogot is azóta szerkesztem. Cikkeimet a Football Factor Blogon főként szakmai témákban írom, de célközönségemnek az egész magyar futballtársadalmat tekintem: írásaim között a szakemberek mellett a szurkolók is megtalálhatják a számukra hasznos tartalmakat.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.