Interjú: Vidi-játékosok és Marko Nikolic az AEK Athén elleni BL-playoff után
Interjú

Interjú: Vidi-játékosok és Marko Nikolic az AEK Athén elleni BL-playoff után

A MOL Vidi 2-1-re kikapott hazai pályán az AEK Athéntól a Bajnokok Ligája negyedik selejtezőkörének odavágóján. Az okokról, esélyekről, piros lapról és magáról a mérkőzésről kérdeztem, kérdeztük a játékosokat és magát, Marko Nikolicot a meccs után. A legérdekesebb válaszokból szemezgettem:

 

Huszti Szabolcs:

Hogy érzed, a mérkőzés képe alapján, legalábbis amennyit játszottál, ha 11 a 11 ellen játszotok, több esélyetek lett volna?

Persze. Ez elég egyértelmű. Még 10 emberrel is voltak helyzeteink, 10 a 10 ellen meg aztán pláne. Nagyon sajnálom, hogy így alakult.

Kompenzált az olasz bíró a görögök kiállításánál?

Abszolút. Az a piros sem volt az. Így kompenzált. Nyilván most könnyű lenne mindent ráfogni. Mindenki hibázhat, én is, a játékvezető is. Az lenne a jó, ha lenne egy olyan testület, amely elfogultság nélkül nézné meg az ilyen jeleneteket, és ha kell, felülbírálná a döntést. Ezzel együtt a dolgokat nem lehet meg nem történté tenni, kaptunk két gólt, ezt már visszacsinálni nem lehet.

A játékvezető nem magyarázta el, hogy miért állított ki?

Nem, ilyenkor nem magyaráznak. Játszottam már sok meccset, a Bundesligában, az Európa Ligában, hozzászoktam az ilyesmihez.

Életed legrosszabb meccsei közé tartozott ez?

Tudom, hogy mennyire fontos volt ez a meccs. Szerettem volna a legtöbbet kihozni magamból, szerettünk volna egy jó eredményt elérni. Értelem szerűen csalódott vagyok. Az eredmény, és nem a piros lap miatt igazából.

Nincs minden veszve?

Remélem, hogy nincs. Bízom benne, hogy korán gólt tudunk szerezni, meglátjuk kint mi lesz.

 

Kovács István:

Hogyan értékeled a mérkőzést?

Úgy mentünk bele ebbe a párharcba, hogy kiszolgáljuk a közönséget, és olyan eredményt érjünk el a visszavágóra – ez megmaradt. Ettől függetlenül nem lesz könnyű helyzetünk kint.

Ami a kiállítást illeti, azt nem szeretném bővebben kommentálni. A csapat egyáltalán nem haragszik Husztira. Én is pont ugyanígy mentem volna bele ebbe a párharcba. Még a focioviban is ezt tanítják.

Hogy látod, nem mentetek bele túlságosan nagy hévvel és agresszióval ebbe a meccsbe? Úgy tűnt, az akarat néha a koncentráció rovására ment, ráadásul többek egy sárgára voltak az eltiltástól.

Erre azt tudom mondani, hogy mi voltunk a pályán, mi játszottuk ezt a BL-playoffot. Próbáltuk agresszívan játszani, néha túlzásba is vittük ezt. Ha kimondjuk, ha nem, jobb csapatok ellen játszottunk itt a nemzetközi porondon, mint a Vidi, egyedül a Dudelange képez kivételt.

Valóban sok sárga lapot kaptunk, lesznek eltiltottjaink a visszavágóra, de ettől függetlenül ez nem kislányok játéka, ez futball. Próbálunk mi is felnőni ehhez a szinthez.

 

Loic Nego:

Mondhatjuk, hogy a gólotokkal megőriztétek az esélyeteket a visszavágóra, vagy rúgott gól nélkül is lett volna sansz?

Nincs semmi veszve. Lesz egy második meccsünk, és meglátjuk mi fog történni.

Mennyire befolyásolta a csapatot a piros lap? Úgy tűnt a kiállítás után, hogy a csapat belefuthat egy nagyobb vereségbe is, szerencsére nem így lett, megmentettétek a meccset.

Nem szeretném kommentálni a piros lapot. Nekem is más véleményem van, a játékvezetőnek is más volt. Ennek ellenére – aki látta a meccset- az tudhatja, hogy így is sok helyzetet alakítottunk ki. Nem fejeződött be számunkra a párharc.

Mit mondott Marko Nikolic a szünetben?

Higgyetek magatokban!

 

Fiola Attila:

Eddig egyetlen olyan meccsetek volt ebben a sorozatban, a Ludogorets elleni visszavágó, amikor nektek kellett támadni, ott mindenképpen gólt kellett szereznetek. Hogyan tudja majd magában lejátszani a csapat, hogy nem szabad nekik rontani, de minden eltelt perc nekik kedvez?

Nyilván ők azt fogják játszani, amit eddig mi játszottunk. Vissza fognak állni, várják a kontralehetőséget. Minél előbb gólt kell szerezni, ettől valószínűleg kicsit megijednének. Ha azon kívül még egyet rúgunk, valószínűleg továbbjutunk. Nem szabad fejjel nekimenni a falnak, de ha támadásban azt tudjuk hozni, amit ma, akkor továbbjuthatunk.

Tudatosan játszottál ennyire fent? A többi meccshez képest feltűnő volt, hogy többször a félpályán túl helyezkedtél támadásban.

Az edző kérte, hogy a két szélsőhátvéd menjen minél feljebb, és próbáljunk oldalról belőtt labdákkal operálni. A második félidőben ez hellyel-közzel sikerült, voltak is belőle lehetőségek.

Fejben vagy fizikálisan lesz nehezebb a visszavágó?

Láthattuk, hogy amikor nagyobb nyomást helyeztünk rájuk ezen a meccsen is, utána rögtön eldugták a labdát több percig. Ráadásul igencsak képzett játékosok. Idegenben a visszavágón biztos lesznek ötven-hatvan ezren. Nehéz lesz, de mi, ha nem ez doppingol egy sportolót, ha ilyen közönség előtt játszhat? Bízom benne, hogy bízhatunk még a továbbjutásban, és egy jó eredményt el tudunk érni kint.

 

Vinícius:

Hogy láttad a meccset? Elégedett vagy az eredménnyel, vagy a piros lap nélkül ez egy másik meccs lett volna?

Természetesen nem vagyok elégedett az eredménnyel. Itthon játszottunk, jó eredményt szerettünk volna elérni. A piros lap nehéz helyzetbe sodort minket. Ennek ellenére a két bekapott gól után tovább harcoltunk, továbbra is hittünk magunkban. Ugyanígy megyünk bele a visszavágóba.

Mit gondolsz, az AEK volt az eddigi legnehezebb ellenfél a BL-selejtezőben?

Igen, lőttek két gólt is ellenünk. Más volt, mint a Ludogorets vagy a Malmö. Aki eljut idáig, az rossz csapat nem lehet, sőt, ők egy jó csapat voltak.

 

Marko Scepovic:

Tervezett volt, hogy csak a második félidőben lépsz pályára, vagy a kiállítás hozta így?

Hátproblémáim voltak a meccs előtt, öt napig nem tudtam teljes értékű munkát végezni. Még most is kicsit sérült vagyok. De azt gondolom, jól álltam be.

Hogy érzed, a visszavágón már teljesen egészséges leszel ahhoz, hogy a kezdőben kapj lehetőséget?

Igen, a sérülésem egyre javul. Ha lehetőséget kapok, száz százalékot fogok beleadni.

 

Marko Nikolic:

Mi volt az utasítása a szünetben? Hogy tudott arra reagálni, hogy hosszú ideig 10 a 11 ellen kellett játszani?

Mondhatjuk, hogy amikor egyenlő létszámban játszottunk, akkor jobbak voltunk. Lőttünk egy gólt, kialakítottunk sok helyzetet. Nem volt könnyű ezen a szinten ilyen hosszan emberhátrányban játszani. Büszke vagyok a játékosokra, újra fantasztikusan küzdöttek.

Mi a véleménye a piros lapról?

Sosem kommentálom a játékvezetők működését.

Gondolja, hogy elegendő mennyiségű és minőségű játékosa van ahhoz, hogy sikeresen megvívják a visszavágót, vagy ez a hajó már elment?

Nem dőlt el semmi. Nincs sok játékosunk ugyan, de igazi harcosaink vannak, ezt láthattuk ma is. Hiszek bennük; az utolsó percig fognak küzdeni, ebben biztos vagyok.

 

Nézz szét Webshopunkon!

MAGYAR VÁLOGATOTT felszerelések

FOOTBALL kiegészítők

LEGÚJABB FOCILABDÁK

KAPUSKESZTYŰK

RUHÁZAT

Kovács Gergő

Kovács Gergő Péternek hívnak, 18 éves vagyok, jelenleg a BME-n tanulok villamosmérnöknek. Nagyjából 4 éve kezdtem el blogírással foglalkozni, az általam létrehozott Magyar Foci Blogot is azóta szerkesztem. Cikkeimet a Football Factor Blogon főként szakmai témákban írom, de célközönségemnek az egész magyar futballtársadalmat tekintem: írásaim között a szakemberek mellett a szurkolók is megtalálhatják a számukra hasznos tartalmakat.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.