Hegyi Krisztián: „A West Ham kapusedzője azonnal próbajátékra hívott, mert velem szeretett volna dolgozni”
Interjú

Hegyi Krisztián: „A West Ham kapusedzője azonnal próbajátékra hívott, mert velem szeretett volna dolgozni”

Kiváló Európa-bajnoki szereplést tudhat maga mögött az u17-es labdarúgó-válogatott: csoportelsőként jutott tovább a negyeddöntőbe, ahol csak büntetőrúgások után esett ki az egyik fő esélyesnek tartott Spanyolország ellen, majd a helyosztón végül megszerezte az 5. helyet Belgium ellen – a tizenegyesek ezúttal nekünk kedveztek. Ez egyben azt is jelenti, hogy a csapat kvalifikált az ősszel esedékes, brazíliai u17-es Világbajnokságra, ahová mindössze 5 európai válogatott juthat ki. Ebből a szempontból is igen nagy sikernek mondható ez a szereplés – innen is gratulálunk a fiúknak!

A válogatott első számú kapusa Hegyi Krisztián volt a tornán, aki csupán az utolsó, már tét nélküli, oroszok elleni csoportmeccsen nem lépett pályára, a többi négy meccsen (Portugália és Izland ellen a csoportkörben, később pedig Spanyolország és Belgium ellen) pedig mindössze három gólt kapott – ráadásul a luzitánok ellen lehúzta a rolót. A hálóőr Szombathelyen, az Illés Akadémián nevelkedett, nemrég pedig a felnőtt együttesével a Premier League-ben szereplő West Ham Unitedhez u18-as csapatához igazolt! Vele készítettem most interjút – szóba került az EB, a VB és a klubváltás is.

Először is, gratulálok a sikeres EB-szerepléshez és a VB-re való kvalifikációhoz! Minek volt köszönhető ez a siker, mi ennek a csapatnak a legnagyobb erőssége?

Szerintem a csapatszellem miatt jutottunk el idáig. Mindenki belerakta a közösbe azt, ami kellett a sikerhez. Senki nem vállalta túl magát, de ha valakinek rosszabb napja volt, az egész csapat mögé állt és segítette.

Első számú kapus voltál a tornán, csak az oroszok elleni csoportmeccsen nem kaptál lehetőséget, a többi 4 meccsen a kezdőbe nevezett Preisinger Sándor. Mindössze 3 gólt kaptál a rendes játékidőben a 4 mérkőzésen, mondhatjuk, hogy jól ment a védés ezen a tornán?

Igen, mondhatjuk, hogy jól ment a védés, de nekem nem ez a fontos, hanem az, hogy csapat nyerjen, és szerencsére ez meg is volt.

És ha választani kell, hogy a 4 meccs közül melyiken ment legjobban a védés, melyiket mondanád?

A legfontosabb védéseim a belgák ellen voltak, szóval mindenképpen azt mondanám, hogy azon teljesítettem a legjobban.

Melyik volt a legerősebb ellenfél ezen az Európa-bajnokságon?

Egyértelműen a spanyol válogatott. Csak meg kell nézni, hogy honnan jöttek a játékosai: Barcelona, Real Madrid, Atlético Madrid.

A spanyolok elleni vesztes büntetőpárbaj után a belgák ellen már ti jöttetek jobban ki a meccs végi tizenegyesekből. Kapusként készültél külön a büntetőrúgásokra?

A spanyol meccs előtt készülésképpen videóztunk a kapusedzőmmel és Szekeres Adriánnal, a videóelemzővel. Megbeszéltünk velük egy taktikát a tizenegyesekre vonatkozólag, amit aztán a belgák ellen is használni tudtam.

A belgák ellen a márciusi elitkörben még 4-2-re kaptatok ki, most azonban 1-1-es meccsvégi állás után tizenegyesekkel győztetek. Mi változott azóta, miképp sikerült most nektek kijönni győztesen a Belgium elleni meccsből?

Az elitkörös 4-2-es meccsnek nem volt nagy tétje, hiszen már attól függetlenül kijutottunk az EB-re. Most pedig az élet-halál meccs tudatában léptünk pályára, tudtuk, hogy most vagy soha. A kijutásért zajlott az a mérkőzés, tudtuk, hogy ha kikapunk, nem leszünk kint a VB-n. Ennek megfelelően a találkozó elejétől fogva extrán játszottunk.

Azzal a győzelemmel megszereztétek az 5. helyet az EB-n, és egyúttal megváltották a repülőjegyet a brazíliai u17-es VB-re. Ott meddig juthat ez a csapat?

Reméljük, minél tovább. Most még nem mondanék semmit, mivel igazából sem a csoportot nem tudjuk, sem bármi mást.

Néhány hete igazoltál Haladásból a West Ham Unitedhez, azóta már be is mutatkozhattál az u18-as bajnokságban. Hogyan élted meg azt a meccset?

Azzal a meccsel egy álmom vált valóra, hogy tudjak védeni külföldön és sikerült! Hatalmas köszönet a családomnak és mindenkinek, akik támogatott, de legfőképpen Kutasi Csaba kapusedzőmnek, mert nélküle sehol nem tartanék!

Hogyan jött ez a lehetőség, hogy kiigazolj Angliába, mikor figyelt fel rád a londoni klub?

A CMG játékosügynökség vezetői beszéltek az ottani kapusedzővel, aki Gulácsi Péter kapusedzője volt a Liverpoolban. Ő nézett meg, és azonnal azt akarta, hogy menjek ki próbajátékra, mert velem szeretne dolgozni.

Mit gondolsz, mennyivel lesz másabb Angliában védeni, mint Magyarországon volt?

Angliában sokkal nagyobb az iram, illetve sokkal komolyabb csapatok ellen játszhatok.

Mit tartasz a legnagyobb erősségednek?

Legnagyobb erősségem a mentalitásom: soha nem adom fel, ha netán becsúszik egy hiba, gyorsan átlendülök rajta.

A Football Factor egy sportruházattal foglalkozó cég, többek között kapuskesztyűk is megtalálhatóak a kínálatban. Te milyen kesztyűben védesz most?

Adidas kesztyűt használok és nagyon meg vagyok vele elégedve.

 

Nézd meg Webshopunkat is!

KAPUSKESZTYŰK

MAGYAR VÁLOGATOTT felszerelések

LEGÚJABB FOCILABDÁK

LEGÚJABB SZURKOLÓI FELSZERELÉSEK

ADIDAS FOCICIPŐK

NIKE FOCICIPŐK

UTCAI CIPŐK

EXKLUZÍV FOCICIPŐK

FOOTBALL KIEGÉSZÍTŐK

Kovács Gergő

Kovács Gergő Péternek hívnak, 18 éves vagyok, jelenleg a BME-n tanulok villamosmérnöknek. Nagyjából 4 éve kezdtem el blogírással foglalkozni, az általam létrehozott Magyar Foci Blogot is azóta szerkesztem. Cikkeimet a Football Factor Blogon főként szakmai témákban írom, de célközönségemnek az egész magyar futballtársadalmat tekintem: írásaim között a szakemberek mellett a szurkolók is megtalálhatják a számukra hasznos tartalmakat.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.