A forduló “leg”-jei – NB1-es összefoglaló 6.
Magyar foci

A forduló “leg”-jei – NB1-es összefoglaló 6.

Az NB1 2019-2020-as szezonjában, tehát az új idényben az OTP Bank Liga elmúlt fordulójának összefoglalója némiképp másmilyen lesz, mint volt az előző szezonban, itt a Football Factor Blogon. Külön minden meccs krónikájára nem térünk majd ki, hanem 6 kategóriában minden forduló után győztest hirdetünk: ezek a kategóriák a következők lesznek: a legszebb gól, a legjobb játékos, a legjobb meccs, a leglátogatottabb meccs, a forduló legjobb edzője, valamint a legnagyobb meglepetés.

Ezúttal mind a hat meccset egy napon bonyolították le, ráadásul mindet – egy kivétellel, a Paks a Fradival játszotta a későbbre eső meccset – egy időben. Egészen sok gólt láthattunk, úgyhogy rossz fordulót semmiképpen sem láthattunk. A fordulót követően a listavezető továbbra is a MOL Fehérvár. Lássuk a 6. forduló „leg”-jeit!

A forduló legszebb gólja:

Talán meglepő lehet, hiszen születtek szép fejesgólok is, de ezen a héten a forduló egyetlen szabadrúgás után született találatát választom a hét góljának. Ez a gól nem máshoz köthető, mint Varga Rolandhoz, aki 0-3-as állásnál módosított 0-4-re ezzel a gyönyörű találattal, a Paks – Ferencváros meccsen.

A szélső egyébként végigjátszott a mérkőzést, és ez már a második gólja volt, hiszen az első félidő végén még büntetőből talált be. Azonban kétségkívül ez, a második volt a szebb: a szabad nagyjából 25 méterről járt, Varga pedig egy szép mozdulattal a bal alsóba küldte a labdát. Kicsit benne volt a Paks kapusa, Holczer is, de attól még ez nem kisebbíti az FTC játékosának érdemeit.

A forduló legjobb játékosa:

Négy játékos is duplázott ezen a hétvégén, Vanecek, Zivzivadze, Varga Roland és Feczesin Róbert is, de közülük legutóbbit, az Újpest csatárát választom a forduló játékosának. A nemrég érkezett támadó már három gólos a bajnokságban, és egyre inkább úgy tűnik, valóban jelentős erősítést jelenthet a lila-fehérek számára, annak ellenére, hogy nem számít egy „mai csirkének” a légióséveket követően hazatérő játékos.

A forduló legjobbja címet a két gólján felül azért érdemelte ki, mert tulajdonképpen ezekkel fordított az Újpest, ráadásul mindkettő a hajrában (a 87. és a 94. percben) esett. A találkozót egyébként végigjátszotta, igen aktívan, a társak a legtöbb alkalommal őt keresték a beadásokkal, tizenhatoson belüli passzokkal. De már önmagában a tény, hogy a 87. perc után tudott duplázni, már a forduló játékosává avanzsálja őt.

A forduló legjobb meccse:

És akkor ne is nagyon távolodjunk el az imént említett meccstől, merthogy a forduló találkozójának pedig az Újpest – Debrecen ütközetet választom. Rendkívül fordulatos, gólgazdag mérkőzést láthattak az Illovszky Stadionba kilátogató nézők, amely végén a negyedik kerületi klub megszerezte a hőn áhított győzelmet, megtörve ezzel rossz sorozatát.

A mérkőzés izgalmasságáról sokat elmond, hogy a 74. percig még csak egy gól esett, utána azonban 4 is. De ne szaladjunk ennyire előre, haladjunk szép sorjában! A Debrecen szerzett vezetést Garba góljával (Garba egyébként igencsak jó vételnek tűnik, ez volt a bajnokságban a harmadik gólja, úgy, hogy a DVSC eggyel kevesebb meccset játszott, mint a többiek.) Aztán a 75. percben jött Koszta, és egyenlített, de az újpesti öröm nem tarhatott sokáig, ugyanis 10 percre jár Adeniji juttatta újra előnyhöz a piros-fehéreket. De az igazán fordulatos rész még csak ezután következett: ahogy az imént már említettem, Feczesin a 87. percben először csak egalizált, majd a 94. percben belőtte a győztes gólt büntetőből. Nem is volt tovább, gyakorlatilag a gólt követően a játékvezető véget is vetett a találkozónak.

A forduló leglátogatottabb meccse:

A legtöbb nézőt ebben a fordulóban a Honvéd és a Fehérvár összecsapásán regisztráltak: a 0-1-es vendéggyőzelemmel záruló találkozót 3104-en kísérték figyelemmel a helyszínen.

A forduló legjobb edzője:

Feczkó Tamás a válogatott szünetben állt munkába a DVTK-nál, és nem csupán rögtön meg is szerezte az első győzelmét csapatával már legelső tétmeccsén a miskolciak kispadján, ezzel együtt azt is kiérdemelte, hogy nálunk ő legyen a forduló edzője.

A fiatal tréner nem tétlenkedett, nem kevesebb, mint hat játékost irányított a második kerethez, illetve igazolások terén sem volt inaktív: érkezett Ivanovski, Iszlai és Rui Pedro is. Utóbbi kettőt a kezdőcsapatba is jelölte Feczkó, és mi tagadás: egyelőre döntései őt igazolják, hiszen annak ellenére, hogy ő maga sem ígért győzelmet a Zalaegerszeg ellen, összejött a 3 pont hazai közönség előtt a Diósgyőrnek. De a volt MTK-vezetőedzőt nemcsak amiatt illeti dicséret, mert fel tudta rázni a diósgyőri játékosokat, és meg tudta szakítani a csapat negatív szériáját, hanem mert elsőre igencsak impozáns, proaktív támadófutballal rukkolt elő. Kíváncsian várjuk a folytatást, de amennyiben ez lesz az irány, nyugodtan kijelenthetjük, hogy jó kezekben van a DVTK.

A forduló legnagyobb meglepetése:

Ebben a fordulóban nem egy meccset választanék a forduló meglepetésének, hanem egy igen kellemetlen incidenst: mégpedig azt, hogy az egyáltalán nem durva szurkolók hírében álló Kisvárda-drukkerek egy csoportja verbálisan és részben fizikailag is bántalmazta aktuális ellenfelük, a Mezőkövesd játékosát, Cseri Tamást. Sok okuk nem igen volt rá, ezért is meglepő a dolog.

A korábban a Várdában futballozó Cseri kiváló formában kezdte az idényt, ám ezúttal gólképtelen maradt, így arra se lehet fogni az amúgy sem futballpálya közelébe való dolgot, hogy látványosan vagy provokatívan ünnepelte volna bármelyik találatát volt csapata ellen. Mondjuk a mérkőzés maga is igen feszült hangulatban telt, Bognár játékvezető például az öltözőfolyóson állított ki a két csapatból 1-1 embert a 2-1-es vendégsikerrel véget ért meccsen. Szerencsére végül komolyabb baja nem esett a középpályásnak, azonban igencsak meglepő és egyben elítélendő reakció ez a Kisvárda-szurkolók részéről; és egyben nagy talány is, mi válthatta ki ezt belőlük.

És akkor végül foglaljuk össze az eredményeket:

Újpest – Debrecen 3-2

Budapest Honvéd – Fehérvár 0-1

Kisvárda – Mezőkövesd 1-2

Diósgyőr – Zalaegerszeg 1-0

Puskás Akadémia – Kaposvár 2-0

Paks – Ferencváros 0-4

 

Nézd meg Webshopunkat is!

MAGYAR VÁLOGATOTT felszerelések

LEGÚJABB FOCILABDÁK

LEGÚJABB SZURKOLÓI FELSZERELÉSEK

ADIDAS FOCICIPŐK

NIKE FOCICIPŐK

UTCAI CIPŐK

EXKLUZÍV FOCICIPŐK

KAPUSKESZTYŰK

FOOTBALL KIEGÉSZÍTŐK

Kovács Gergő

Kovács Gergő Péternek hívnak, 18 éves vagyok, jelenleg a BME-n tanulok villamosmérnöknek. Nagyjából 4 éve kezdtem el blogírással foglalkozni, az általam létrehozott Magyar Foci Blogot is azóta szerkesztem. Cikkeimet a Football Factor Blogon főként szakmai témákban írom, de célközönségemnek az egész magyar futballtársadalmat tekintem: írásaim között a szakemberek mellett a szurkolók is megtalálhatják a számukra hasznos tartalmakat.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.