A forduló “leg”-jei – NB1-es összefoglaló 4.
Magyar foci

A forduló “leg”-jei – NB1-es összefoglaló 4.

Az NB1 2019-2020-as szezonjában, tehát az új idényben az OTP Bank Liga elmúlt fordulójának összefoglalója némiképp másmilyen lesz, mint volt az előző szezonban, itt a Football Factor Blogon. Külön minden meccs krónikájára nem térünk majd ki, hanem 6 kategóriában minden forduló után győztest hirdetünk: ezek a kategóriák a következők lesznek: a legszebb gól, a legjobb játékos, a legjobb meccs, a leglátogatottabb meccs, a forduló legjobb edzője, valamint a legnagyobb meglepetés.

5 mérkőzést szombaton, egyet vasárnap játszottak a labdarúgó NB1 4. fordulójában. A Ferencváros a csütörtöki EL-mérkőzése miatt játszott egy nappal később. A fordulóról egyébként bátran állíthatjuk, hogy 6 igencsak jó meccsen vagyunk túl, mindegyiken jól szórakozhattak a nézők. Lássuk hát a 4. forduló „leg”-jeit!

A forduló legszebb gólja:

Nem volt könnyű kiválasztani a legszebb gólt, ugyanis született néhány egészen pazar találat ebben a fordulóban. A Mezőkövesd – Diósgyőr találkozón egyenesen három is, többek között Cseri Tamás ismét villant, ezúttal szabadrúgásból szerzett tetszetős gólt. Én ennek ellenére nem innen, hanem a Kaposvár – Zalaegerszeg mérkőzésről választottam Devecseri Szilárd bombagólját a legjobbnak.

A ZTE középhátvédje egy szép megindulást, szólót követően vállalkozott lövésre, nagyjából 26 méterről – és a labda végül a bal felsőben kötött ki, a felsőléc közreműködésével! Ugyan a mérkőzés szempontjából már nem osztott, nem szorzott a találat (az egerszegiek harmadik gólja volt ez a 0-4-es mérkőzésen), viszont a forduló gólja elismerést mindenképpen megérdemli, már csak azért is, mert egy középső védőtől igen ritka az ilyen megmozdulás.

A forduló legjobb játékosa:

Kétség sem férhet hozzá, hogy ezen a héten Gheorghe Grozav érdemelheti ki ezt a címet. És egyúttal ismét bebizonyosodott, amit szintén nehezen lehet vitatni, hogy a 25-szörös román válogatott támadó a magyar élvonal egyik legjobb játékosa.

A Kisvárda – Újpest mérkőzésen klasszis teljesítménnyel rukkolt ki, duplázott (két nem akármilyen találattal), hátán vitte a csapatot, és rengeteget dolgozott a mezőnyben, nem csupán a góljai miatt érdemelte ki a forduló legjobb játékosa címet. A meccs után edzője, Miriuta László is megdicsérte, aki annyit kérdezett csak a játékosától, hogy miért van az, hogy még mindig Kisvárdán játszik? Persze nyilván a szakember szeretné megtartani a játékost, de abban alighanem mindenki egyetért, hogy ez nehéz lesz, mert kvalitásai alapján egy jobb bajnokságban is megállná a helyét Grozav.

A forduló legjobb meccse:

Mint már a bevezetőben említettem, sok jó és izgalmas, fordulatos meccset hozott ez a forduló, így nehéz dolgom volt, amikor a legjobbat kellett kiválasztanom. És bár bizonyosan sokan vitába szállnának velem, én a Diósgyőr – Mezőkövesd találkozót láttam a legjobbnak. Az egy dolog, hogy született 3 gól, de jó hangulatban telt a mérkőzés, a borsodi rangadó. Ráadásul az a 3 találat sem akármilyen volt, mindegyik igen tetszetősre sikeredett, sőt, akár többel is nyerhetett volna a Kövesd. Kuttor Attila csapata tetszetősen, felszabadultan játszott, ez is növelte a mérkőzés színvonalát.

A matyóföldiek tehát 3-0-ra nyertek idegenben, ez volt a Diósgyőr harmadik veresége zsinórban. A hazaiaknál évek óta rezeg a léc, már, ami a bentmaradást illeti, ám a vendégek szép lassan kiesőjelöltből stabil középcsapattá léptek elő Kuttor irányításával, és nagyon úgy tűnik, hogy idén már a dobogó környékét is megcélozhatják.

A forduló leglátogatottabb meccse:

Újra Miskolcon, a DVTK-stadionban volt a legmagasabb a nézőszám: 4853-an voltak szemtanúi annak, hogy a Mezőkövesd leiskolázza a hazaiakat; a mérkőzésről részletesebben az imént írtam.

A forduló legjobb edzője:

Ezen a héten Dobos Barna, a Zalaegerszeg szakvezetője kapja ezt a címet. A zalaiak első ízben győztek, amióta újra NB1-esek, méghozzá a másik feljutót, a Kaposvárt verték meg nagyon, 4-0-ra. A szakember remekül összerakta a csapatot, nagyon fontos győzelmet aratott gyakorlatilag egy közvetlen rivális ellen, hiszen a Zete és Rákóczi is a kiesés elkerülésére pályázik.

A kiállítást is jól kihasználták a zalaegerszegiek, ráadásul Dobos Barna jól is cserélt, hiszen az ezen a meccsen debütáló Ikoba 6 perccel beállása után gólt szerzett. Ha így folytatja, simán meg tudják hosszabbítani NB1-es tagságát a ZTE, főleg, hogy a keret megvan hozzá, jelentősen meg lett erősítve a nyáron. Sőt, a héten még tovább erősödtek, leigazolták (igaz, most még nem játszott) az Egyesült Államokból hazatérő 26-szoros magyar válogatott Stieber Zoltánt – mondanom sem kell, az ő érkezése jelentős erősítés. Igazából bármelyik magyar klubnak az lenne, de egy kiesés ellen menekülő csapatnak kiváltképp.

A forduló legnagyobb meglepetése:

A forduló a legnagyobb meglepetését a legutolsó meccsére tartogatta, amikor is a Puskás Akadémia 4-1-es győzelmet aratott a Ferencváros felett. Mondanom sem kell, aligha gondoltuk volna ezt a mérkőzést megelőzően, sőt, még az első félidő végén sem. Rebrov mester egy igen tartalékos csapatott rakott fel ugyan a pályára, ennek ellenére nem kellett volna, hogy törvényszerű legyen, hogy ennyire megverik a Fradit, hiszen akik a pályán voltak az FTC-ben, azok sem éppen rossz játékosok magyar szinten.

Ennek ellenére hiába szerzett vezetést a Ferencváros, és dominálta a mérkőzés első felét, Hornyák Zsolt lecserélte a sokat hibázó Radics Mártont, és onnantól egy új mérkőzés kezdődött (a Radics helyére beálló Urblík egyébként duplázott). A meccs végére teljesen szétesett a zöld-fehér alakulat, Gróf kapus sem a legjobb napot fogta ki éppen – tizenegyest is összehozott a Honvédtól igazolt hálóőr. Annyit azonban mindenképpen remélhet minden magyar focidrukker, hogy ennél sokkal-sokkal jobb produkcióval hozakodik elő a Ferencváros csütörtökön, a Suduva ellen.

És akkor végül foglaljuk össze az eredményeket:

Budapest Honvéd – Debrecen 2-3

Kisvárda – Újpest 2-0

Paks – Fehérvár 0-2

Diósgyőr – Mezőkövesd 0-3

Kaposvár – Zalaegerszeg 0-4

Puskás Akadémia – Ferencváros 4-1

 

Nézd meg Webshopunkat is!

MAGYAR VÁLOGATOTT felszerelések

LEGÚJABB FOCILABDÁK

LEGÚJABB SZURKOLÓI FELSZERELÉSEK

ADIDAS FOCICIPŐK

NIKE FOCICIPŐK

UTCAI CIPŐK

EXKLUZÍV FOCICIPŐK

KAPUSKESZTYŰK

FOOTBALL KIEGÉSZÍTŐK

Kovács Gergő

Kovács Gergő Péternek hívnak, 18 éves vagyok, jelenleg a BME-n tanulok villamosmérnöknek. Nagyjából 4 éve kezdtem el blogírással foglalkozni, az általam létrehozott Magyar Foci Blogot is azóta szerkesztem. Cikkeimet a Football Factor Blogon főként szakmai témákban írom, de célközönségemnek az egész magyar futballtársadalmat tekintem: írásaim között a szakemberek mellett a szurkolók is megtalálhatják a számukra hasznos tartalmakat.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.