A forduló “leg”-jei – NB1-es összefoglaló 24.
Magyar foci

A forduló “leg”-jei – NB1-es összefoglaló 24.

Az NB1 2019-2020-as szezonjában, tehát az új idényben az OTP Bank Liga elmúlt fordulójának összefoglalója némiképp másmilyen lesz, mint volt az előző szezonban, itt a Football Factor Blogon. Külön minden meccs krónikájára nem térünk majd ki, hanem 6 kategóriában minden forduló után győztest hirdetünk: ezek a kategóriák a következők lesznek: a legszebb gól, a legjobb játékos, a legjobb meccs, a leglátogatottabb meccs, a forduló legjobb edzője, valamint a legnagyobb meglepetés.

Lezajlott az NB1 24. fordulója, amely végén elmondható volt, hogy csökkent a különbség a két bajnokaspiráns, a Ferencváros és a Fehérvár között, a zöld-fehérek már csak egy ponttal előzik meg a székesfehérváriakat, igaz, kettővel kevesebb meccset is játszottak. Viszont a kilencedik kerületiek legnagyobb rivális, a szebb napokat megélt Újpest egyre nagyobb bajban van, a DVTK-tól (is) vereséget szenvedtek, már csak 3 pontra vannak a kieső helytől, mivel a ZTE pontot csent a Fraditól… Lássuk a részleteket, következik a „Leg”-ek, a legutóbbi magyar bajnoki forduló összefoglalója!

A forduló legszebb gólja:

A forduló találata ezen a hétvégén a debreceni Varga Kevin nevéhez fűződik, amely gól egyébként nemcsak szemet gyönyörködtető volt, hanem nagyon fontos is: ugyanis más találat nem is született a DVSC és a Kisvárda ütközetén, így Varga találata a három pontot jelentette a hajdúságiak számára.

Az 51. percben Kundrák Norbert húzott el a szélen, majd remekül adta középre laposan a labdát, amely Varga Kevinnek tökéletes volt, aki megtolta kicsit, majd nagyjából 18 méterről akasztott egy bombagólt a kisvárdai kapuba! Gyönyörű találat volt, nem is volt ehhez fogható a forduló többi találkozóján.

A forduló legjobb játékosa:

Nagyon-nagyon kiemelkedő teljesítmény nem volt ebben a fordulóban, többen is hoztak extrát, vagy produkáltak jó statisztikát, de egy valakit kiemelni nagyon nehéz. A választásom végül Radó Andrásra esett, a Zalaegerszeg támadójára, aki kis túlzással a pontszerzést jelentette a zalaiak számára – ez a végelszámolásnál még igen sokat is érhet akár.

Radó magabiztosan értékesítette a jogosan megítélt büntetőt, kiélezett szituációban (a 80. percben, 1-0-s Fradi előnynél), de összességében is remekül játszott, nem igen volt ellenszere az FTC védőinek az egykor a fővárosi klubnál is megforduló játékosra. Az is ezt mutatja, hogy a második legtöbb szabálytalanságot ő szenvedte el (5-öt) a játéknapon. A forduló harmadik legmagasabb Instat-indexével (312) zárt egyébként.

A forduló legjobb meccse:

A legtöbb gólt hozó Puskás Akadémia – Fehérvár mérkőzés ezúttal a forduló találkozója. Slagveer góljával még a felcsútiak szereztek vezetést a 24. percben, de Joan Carrillo együttese (nem utolsó sorban a spanyol tréner félidőben eszközölt taktikai változtatásának köszönhetően) négy gólt is berámolt a Puskásnak; 1-4 lett a vége.

A gólokat Bamgboye, Petrjak, Nikolics és Stopira szerezték. A meccs egyébként nemcsak a sok gól miatt lett a forduló legjobbja, összességében is jó iramú, küzdős, hajtós találkozó kerekedett ki a két Fejér megyei rivális összecsapásán.

A forduló leglátogatottabb meccse:

A leglátogatottabb mérkőzés a Zalaegerszeg – Ferencváros találkozó volt, 8748-an tekintették meg az 1-1-es döntetlent hozó mérkőzést, ahol az egerszegi drukkerek egy látványos élőképpel is készültek a klub 100 éves születésnapja alkalmából. Egyébként a Diósgyőr – Újpest sem maradt el sokkal nézőszámban az előbb említett ZTE – FTC meccstől, a DVTK-stadionba 8376-an látogattak ki. Igen, manapság az, hogy egy fordulóban két NB1-es találkozóra is 8000 fölötti néző látogasson ki, valóban nagyon ritka, ezzel egy kicsit később még foglalkozunk…

A forduló legjobb edzője:

Joan Carrillo először érdemli ki a forduló edzője címet, amióta újra Székesfehérvárra tette át a székhelyét, de az imént már taglalt Puskás Akadémia – MOL Fehérvár találkozón látottak miatt úgy gondolom, kétségkívül kijár neki ez az elismerés.

A szünetben remekül cserélt, változtatott a spanyol mester: Juhász Roland elhagyta a pályát, és bejött Loic Nego a jobb szélre. A három belső védős rendszer jól vizsgázott, a Fehérvár a második félidőben négy gólt vágott, majd amikor már stabilizálni kellett a csapatot, Elek Ákos beállítása is remek döntésnek bizonyult. Ebből is látszik tehát, hogy Carrillonak elévülhetetlen érdemei voltak abban, hogy a Vidi el tudta hozni a három pontot Felcsútról, és tovább tud tapadni a listavezető Ferencvárosra.

A forduló legnagyobb meglepetése:

Számomra a forduló legnagyobb meglepetése az volt, hogy két olyan találkozó is akadt, amelyen 8000-nél magasabb nézőszámot regisztráltak. Ez a már korábban említett Zalaegerszeg – Ferencváros és a DVTK – Újpest mérkőzések voltak. Nyilván mind a két meccs szurkolói szempontból nagy érdeklődésre tart számot, de az utóbbi fordulók ilyen téren meglévő negatív tendenciái után mindenképp legalább említésre méltó az imént kiemelt adat.

Ha hinni lehet a statisztikáknak és az emlékezetemnek, a tavaszi idényben ilyenre még nem volt példa. És persze egy topligás, vagy akár mondjuk egy lengyel bajnoki nézőszámhoz képest nevetségesen alacsony még a 8000 kilátogató is, magyar viszonylatban mindenképp örülni kell ennek, és mindenképpen meglepőnek is mondható ez egyben. Bízzunk benne, hogy a folytatásban is lesz példa hasonlóra, talán a jobb idő bekövetkezésével, no meg a bajnokság véghajrájába érve a szurkolók kedve is megjön a találkozók helyszínen való megtekintéséhez!

És akkor végül foglaljuk össze az eredményeket:

Paks – Budapest Honvéd 0-0

Diósgyőr – Újpest 2-1

Puskás Akadémia – Fehérvár 1-4

Kaposvár – Mezőkövesd 0-4

Debrecen – Kisvárda 1-0

Zalaegerszeg – Ferencváros 1-1

 

Nézd meg Webshopunkat is!

MAGYAR VÁLOGATOTT felszerelések

LEGÚJABB FOCILABDÁK

LEGÚJABB SZURKOLÓI FELSZERELÉSEK

ADIDAS FOCICIPŐK

NIKE FOCICIPŐK

UTCAI CIPŐK

EXKLUZÍV FOCICIPŐK

KAPUSKESZTYŰK

FOOTBALL KIEGÉSZÍTŐK

Kovács Gergő

Kovács Gergő Péternek hívnak, 18 éves vagyok, jelenleg a BME-n tanulok villamosmérnöknek. Nagyjából 4 éve kezdtem el blogírással foglalkozni, az általam létrehozott Magyar Foci Blogot is azóta szerkesztem. Cikkeimet a Football Factor Blogon főként szakmai témákban írom, de célközönségemnek az egész magyar futballtársadalmat tekintem: írásaim között a szakemberek mellett a szurkolók is megtalálhatják a számukra hasznos tartalmakat.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.