A forduló “leg”-jei – NB1-es összefoglaló 19.
Magyar foci

A forduló “leg”-jei – NB1-es összefoglaló 19.

Az NB1 2019-2020-as szezonjában, tehát az új idényben az OTP Bank Liga elmúlt fordulójának összefoglalója némiképp másmilyen lesz, mint volt az előző szezonban, itt a Football Factor Blogon. Külön minden meccs krónikájára nem térünk majd ki, hanem 6 kategóriában minden forduló után győztest hirdetünk: ezek a kategóriák a következők lesznek: a legszebb gól, a legjobb játékos, a legjobb meccs, a leglátogatottabb meccs, a forduló legjobb edzője, valamint a legnagyobb meglepetés.

Hétközi fordulót rendeztek ezúttal a labdarúgó NB1-ben, melynek során egy meccsre kedden, ötre szerdán került sor. Összességben az elmondható, hogy nem voltak rossz meccsek, tetszetős gólokban sem volt hiány. A tabella sok helyen nem változott, ám az kijelenthető, hogy a Kaposvár bizony egyre nagyobb bajban van, óriási feltámadás kell a somogyiaktól a szezon hátralévő részében ahhoz, hogy jövőre is az NB1-ben játszhassanak. A Paks viszont ezzel szemben két meccsből kettőt nyert két közvetlen rivális ellen, így elmondható, hogy a tolnaiak tettek egy, de inkább két igen nagy lépést a bentmaradás felé. Következzen tehát ismét a „Leg”-ek!

A forduló legszebb gólja:

Volt itt mindenfajta gól ebben a fordulóban: ollózó mozdulatos, egészpályás kontrából elért találat, emelés, bomba, cselsorozat után szerzett, sőt még kapusgól is – ez utóbbiról bővebben kicsit később. Az ezek közül is a legszebb, azaz a forduló találata Molnár Gábor nevéhez fűződik: az ő szenzációs emelésével fordított a Diósgyőr a Puskás elleni meccsen, igaz, a győzelmet végül nem sikerült megszerezni.

De vissza Molnár találatához! A mérkőzés 70. percében kapott egy remek indítást, jött ki Hegedűs kapus, Molnár azonban egy némiképp szokatlan, de annál látványosabb megoldást választott: jó 18 méterről, bal lábbal emelt egy nagyot, és a labda végül a kapufa mellett behullott a kapu jobb felső sarkába! Egészen pazar mozdulat volt, egyáltalán nem minden nap lát ilyet az ember.

A forduló legjobb játékosa:

Ezúttal Könyves Norbertet, a Paksi FC támadóját illeti meg ez a cím. Két gólt lőtt, ezzel egyedüli duplázó lett a 19. fordulóban, óriási szerepet vállalt abban, hogy a Paks simán megnyerte a Kaposvár elleni – mondjuk ki – kiesési rangadót. Hátán vitte a csapatot és lőtt két igen szépre sikeredett gólt.

Könyves ezen felül a harmadik legjobb Instat-indexet hozta össze (327), az 5. legtöbb győztes párharcot ő vívta a fordulóban (11), és a második legtöbb sikeres cselt is ő mutatta be, szám szerint 6-ot. Nem kérdés, hogy megérdemli, hogy a forduló legjobbjának válasszuk.

A forduló legjobb meccse:

Ahogyan az előző játéknapon is, úgy most is a Diósgyőr találkozója vitte a prímet ebből a szempontból: a forduló legjobb találkozója a Football Factor Blognál a Puskás Akadémia – DVTK meccs lett.

Sokáig inkább a Puskás Akadémia játszott fölényben, a végét nyomta meg jobban a borsodi együttes, de ami miatt a forduló találkozója lett ez a mérkőzés, az az, hogy a nézők láthattak négy gólt, ebbe beleértődik egy fordítás is, hiszen a Puskás vezetett, majd Feczkó Tamás csapata kettőt is lőtt, de így sem nevethettek a végén, mivel Hegedűs Lajos egy (lesről született) fejesgóllal egyenlíteni tudott! Egyébként az iramra sem lehetett panasz, nagyot küzdött mindkét csapat, volt sok sárga lap, és még kiállítást is feljegyezhettünk: a felcsútiak játékosa, Hadziev mehetett idő előtt zuhanyozni.

A forduló leglátogatottabb meccse:

Mivel hétközi fordulóról beszélünk, így nem lehettek nagy elvárásaink az átlagnézőszámmal kapcsolatban, és hát mi tagadás, tényleg nem is produkált túlságosan fényes adatokat a forduló ilyen téren. Mondjuk ezen fénytörésben igen jónak számít, hogy a Ferencváros – Budapest Honvéd fővárosi rangadóra 7227-en váltottak jegyet, természetesen ennél többen sehova máshova nem látogattak ki. Ez még akkor is dicséretes, ha tudjuk, hogy a Fradi hazai találkozói rendre kiemelkednek a mezőnyből nézőszám tekintetében.

A forduló legjobb edzője:

Talán nem nagy meglepetés, hogy Osztermájer Gábor ebben a fordulóban a legjobb edző. Az állásában az őszi szezon végével véglegesített szakvezető szemmel láthatóan tud valamit, amit elődei ebben a szezonban nem igen: összerakta csapata játékát, és a Paksnak azzal, hogy két igen fontos mérkőzést nyert egymás után két olyan csapat ellen, amelyek szintén a kiesés elkerülésére pályáznak, jelentősen megnőttek az esélyei az első osztályú tagság meghosszabbítására.

Ezúttal az atomvárosiak esélyt sem adtak a Rákóczinak, sima 3-0-lal távoztak a somogyi megyeszékhelyről. Ugyan a Kaposvár, csakúgy, mint a hétvégén, bekezdett, de a Paks hamar reagált, ez is Osztermájert dicséri. Valamint Sajbán Máté becserélése is telitalálat volt, az ő góljával tette fel az i-re a pontot a Tolna megyei gárda.

A forduló legnagyobb meglepetése:

A forduló legnagyobb meglepetése minden kétséget kizáróan az volt, hogy Hegedűs Lajos gólt szerzett. Na persze ez a kijelentés nem Hegedűs képességeinek szól, hiszen személyében egy kapusról beszélünk, így egy valóban ritka gólt láthattak a Pancho Arénába kilátogató nézők szerda este. Ráadásul a hálóőr ezzel egy pontot otthon tartott csapatának, már a hosszabbításban, a 92. percben. Egy szöglethez jött előre, és utólag ugyan a kamerafelvételek alapján megállapítható, hogy lesről, de sikerült gólt fejelnie.

Hegedűs egyébként az interneten fellelhető adatok tanúsága és saját elmondása szerint sem szerzett még gólt kapusként. Ráadásul a kapusként történő gólszerzés „nehezebb módját” választotta, hiszen nem büntetőhöz állt oda (mint mondjuk azt Jova Levente, a Nyíregyháza kapusa tette többször is közelmúltban), hanem előremerészkedett, és végül is, az élet őt (meg az erre valószínűleg engedélyt adó) edzőjét igazolta.

És akkor végül foglaljuk össze az eredményeket:

Mezőkövesd – Újpest 2-2

Debrecen – Fehérvár 1-1

Zalaegerszeg – Kisvárda 1-1

Kaposvár – Paks 0-3

Puskás Akadémia – Diósgyőr 2-2

Ferencváros – Budapest Honvéd 0-0

 

Nézd meg Webshopunkat is!

MAGYAR VÁLOGATOTT felszerelések

LEGÚJABB FOCILABDÁK

LEGÚJABB SZURKOLÓI FELSZERELÉSEK

ADIDAS FOCICIPŐK

NIKE FOCICIPŐK

UTCAI CIPŐK

EXKLUZÍV FOCICIPŐK

KAPUSKESZTYŰK

FOOTBALL KIEGÉSZÍTŐK

Kovács Gergő

Kovács Gergő Péternek hívnak, 18 éves vagyok, jelenleg a BME-n tanulok villamosmérnöknek. Nagyjából 4 éve kezdtem el blogírással foglalkozni, az általam létrehozott Magyar Foci Blogot is azóta szerkesztem. Cikkeimet a Football Factor Blogon főként szakmai témákban írom, de célközönségemnek az egész magyar futballtársadalmat tekintem: írásaim között a szakemberek mellett a szurkolók is megtalálhatják a számukra hasznos tartalmakat.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.