A forduló “leg”-jei – NB1-es összefoglaló 14.
Magyar foci

A forduló “leg”-jei – NB1-es összefoglaló 14.

Az NB1 2019-2020-as szezonjában, tehát az új idényben az OTP Bank Liga elmúlt fordulójának összefoglalója némiképp másmilyen lesz, mint volt az előző szezonban, itt a Football Factor Blogon. Külön minden meccs krónikájára nem térünk majd ki, hanem 6 kategóriában minden forduló után győztest hirdetünk: ezek a kategóriák a következők lesznek: a legszebb gól, a legjobb játékos, a legjobb meccs, a leglátogatottabb meccs, a forduló legjobb edzője, valamint a legnagyobb meglepetés.

Az NB1 14. fordulója meglehetősen „hidegre” sikeredett, hiszen talán ez volt ebben a szezonban az első olyan hétvége, amikor már úgy igazi téli idő volt, és ennek az alacsony átlagnézőszám is betudható. Ennek ellenére szép számmal termelték a gólokat a csapatok, volt 5 és 6 gólos meccs is, ezekre is ki fogunk térni. Illetve a Fehérvár régi-új edzője, Joan Carrillo is most debütált, erről majd kicsit részletesebben is szót ejtek majd. Egy szó mint száz: következzen a szokásos fordulóösszefoglaló, azaz a „leg”-ek!

A forduló legszebb gólja:

Kétségkívül volt egy-két szép találat a hétvégén, Garba szépen leszorított lövése, vagy Isael szabadrúgása sem volt éppen csúnya, azonban mindközül leginkább Csiki Norbertnek, a Kaposvár szélsőjének a találata emelkedett ki: a korábban nagy tehetségnek kikiáltott, ám sorozatos sérülései miatt a neki jósolt karriert befutni nem tudó játékos szép kapásgólt lőtt.

A Kaposvár – Ferencváros mérkőzésen a 61. percben Nagy János ívelt, nagyjából a tizenhatos vonalnál Ádám Martin fejjel készítette le Csikinek, aki kapásból, nagyjából erről a helyről, félmagasan a hálóba bombázott! Óriási gól volt, ezzel módosította az állást 2-2-re – örülni végül így sem tudott felhőtlenül, ugyanis végül az FTC 2-3-ra megnyerte a meccset.

A forduló legjobb játékosa:

A vasárnapi, imént már említett Rákóczi – Fradi meccsig Kovács Istvánnak komoly esélye volt a forduló játékosa címre, hiszen két kulcspassza mellett egy gólig jutott középpályás a mezőny egyik legjobbja volt a DVTK – Vidi meccsen, ám aztán Isael a vasárnap nyújott játékával rajta is túltett.

A hetek óta ihletett formában futballozó, a Fradiba egyre inkább „megérkező”, jellegzetes hajú brazil támadó ismét vezére volt a csapatnak, két gólt lőtt, mindkettő nagyon szemrevaló volt (az egyik egy szabadrúgás). Magasan a legjobb instat-indexszel zárta a fordulót, 400-as értéket hozott össze, a második Kovács „csak” 368-at. Isaelnek volt a fordulóban a legtöbb győztes párharca is, ráadásul 5 sikeres cselt is be tudott mutatni.

A forduló legjobb meccse:

A forduló legtöbb gólt hozó találkozója, a Paks – Újpest (2-4) is joggal pályázhatott erre a címre, ám én mégis az eddig már többször taglalt Kaposvári Rákóczi – Ferencváros mérkőzést választanám a forduló legjobbjának. Ugyanis sokkal izgalmasabb, és némiképp lendületesebb is volt, mint a Pakson rendezett meccs, habár eggyel kevesebb gól született rajta.

Ádám Martin szerezte meg a vezetést a Kaposvárnak, majd az imént már dicsért Isael két nem akármilyen góljával fordított a budapesti klub. A második félidőben a már korábban szintén kiemelt Csiki szenzációs góljával újból egalizált a Somogy megyei gárda, de aztán a 72. percben a szintén egyre jobb formát mutató Boli állította be a 2-3-as végeredményt, megnyerve ezzel a meccset a Fradinak. A találkozó végig izgalmas volt, akár több góllal is nyerhettek volna a kilencedik kerültiek, ugyanakkor simán benne volt az is, hogy nagy meglepetésre a Rákóczi pontot szerez.

A forduló leglátogatottabb meccse:

Ahogy már a bevezetőben is utaltam rá, nem hozott túlságosan magas nézőszámot a játéknap, így a leglátogatottabb meccs sem volt éppen kiemelkedően sok néző előtt rendezve: az eddig már oda-vissza kivesézett Kaposvár – Ferencváros meccs vonzotta a legtöbb látogatót, de itt is alig ment a számláló négyezer fölé: egészen pontosan 4115-en láthatták a 2-3-mal végződő összecsapást a két zöld-fehér alakulat között.

A forduló legjobb edzője:

Joan Carrillo jött, látott és az első – egyébként visszatérő – meccsén győzött is. A kissé hullámvölgybe kerülő Vidivel elhozta a három pontot Diósgyőrből, 1-3-ra felülmúlva a miskolciakat, ráadásul meggyőző játékkal tették mindezt.

Hogy a spanyol mester ki tudta-e rángatni a gödörből a fehérváriakat, arról még korai lenne beszélni, egy viszont biztos: győzelemmel kezdett, ami nagyon fontos volt lélektanilag, nem is véletlen, hogy kiérdemelte ezzel a Football Factor Blogtól a forduló edzője címet.

A forduló legnagyobb meglepetése:

Nehéz ide bármit is találni, ugyanis nem igazán voltak különösebben megdöbbentő események ebben a 14. fordulóban. De mivel ez a rész most sem maradhat üresen, ezért a meccsek közül talán a Kisvárda – Budapest Honvéd az, amelyiken a legmeglepőbb eredmény született, így ezúttal ez a forduló meglepetése.

Ugyan a Honvéd nem kezdte épp acélosan a bajnokságot, és megragadtak a középmezőnyben, de egy viszonylag jó periódusban voltak, így kissé meglepő volt, hogy elég simán kaptak ki a Kisvárdától. Gyakorlatilag esélyük sem igen volt a győzelemre, Gosztonyi és Grozav két góljával a Várda 2-0-ra múlta felül őket. Végig veszélyesebb volt a szabolcsi csapat, több ziccert is kidolgoztak. Győzelmük pedig azt jelenti, hogy 2 pontra megközelítették legyőzött ellenfelüket, a kispestieket, és megszilárdították helyüket a középmezőnyben. Nyilván senki sem akarja elkiabálni, aki a kisvárdaiakkal szimpatizál, de úgy tűnik, idén a tavalyinál simább lesz a bentmaradás, főként, ha a most nyújtott játékot más meccseken is hozni tudják.

És akkor végül foglaljuk össze az eredményeket:

Zalaegerszeg – Debrecen 0-2

Puskás Akadémia – Mezőkövesd 1-1

Paks – Újpest 2-4

Kisvárda – Budapest Honvéd 2-0

Diósgyőr – Fehérvár 1-3

Kaposvár – Ferencváros 2-3

 

Nézd meg Webshopunkat is!

MAGYAR VÁLOGATOTT felszerelések

LEGÚJABB FOCILABDÁK

LEGÚJABB SZURKOLÓI FELSZERELÉSEK

ADIDAS FOCICIPŐK

NIKE FOCICIPŐK

UTCAI CIPŐK

EXKLUZÍV FOCICIPŐK

KAPUSKESZTYŰK

FOOTBALL KIEGÉSZÍTŐK

Kovács Gergő

Kovács Gergő Péternek hívnak, 18 éves vagyok, jelenleg a BME-n tanulok villamosmérnöknek. Nagyjából 4 éve kezdtem el blogírással foglalkozni, az általam létrehozott Magyar Foci Blogot is azóta szerkesztem. Cikkeimet a Football Factor Blogon főként szakmai témákban írom, de célközönségemnek az egész magyar futballtársadalmat tekintem: írásaim között a szakemberek mellett a szurkolók is megtalálhatják a számukra hasznos tartalmakat.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.