Dunaszerdahelyi győzelem a hazai évzárón!
Magyar foci

Dunaszerdahelyi győzelem a hazai évzárón!

A szlovák élvonalbeli bajnokság (Fortuna Liga) 17. fordulójában a dunaszerdahelyi DAC utolsó hazai bajnokiját játszotta az őszi szezonban. Vida Kristopherék a rivális Nyitra együttesét fogadták a MOL Arénában.

Az elmúlt fordulóban a Nagymihály otthonában súlyos ötgólos vereséget szenvedő dunaszerdahelyi együttes az őszi szezon utolsó hazai bajnokiján a rivális Nyitra együttese ellen javíthatott. A sárga-kékek ráadásul a hétközben személyi okokra hivatkozva felmentették a munkavégzés alól Kalmár Zsolt csapatkapitányi helyettesét Kristián Koštrnát.

A találkozót a hazai együttes kezdte jobban és a már az első percben ott volt gólszerzés lehetősége, miután a nyitraiak hálóőre óriásit hibázott, azonban Divkovič nem tudta gólra váltani a felkínált lehetőséget a vendégek hálóőre javította hibáját. Az első negyedórában a DAC óriási mezőnyföléynben futballozott, a nyitrai együttes pedig próbált alkalmazkodni a sárga-kékek által diktált tempóhoz.

A vendégek remekül védekeztek, aminek köszönhetően a DAC játékosai csupán távoli kísérletekhez jutottak, Vida Kristopher és Ronan távoli kísérletei sem találták el Šípoš kapuját.

A mérkőzés 26. percében a sárga-kékek védelme nem volt a helyzet magaslatán és Beskorovainyi nézett el egy előreívelést ami után Gatarič került százszázalékos ziccerbe, a vendégek játékosa azonban nem tudta gólra váltani ziccerét miután Jedlička remek ütemben mozdult ki kapujából és bravúrral hárított.

Az első játékrészben nagyon érződött a DAC játékán Kalmár Zsolt hiánya, ugyanis a sárga-kékek játékából hiányzott a kreativitás és a váratlan megmozdulások.

Az első játékrész legvégén Vida Máté passza után Divkovič tüzelt kapura, középre tartó lövését azonban Šípoš bravúros mozdulattal hárította.

Kép: fdac.sk

Szünetről visszatérve a sárga-kékek óriási lendülettel kezdték a második félidőt és sorra dolgozták ki a gólszerzési lehetőségeket. A 47. percben Divkovič újabb helyzete után Šípoš ezúttal is góltól mentette meg csapatát bravúros védésével. A folytatásban a sárga-kékek nagyon beszorították a Nyitra együttesét és Fábry és Ronan lövése után is a vendégek hálóőre volt a végállomás. Az 55. percben a kapunak háttal álló Ramirez készítette le a labdát Vida Máténak, de Šípoš erre is leért.

A mérkőzés 58. percében óriási lehetőséghez jutott a DAC, miután Ramirez ellen a tizenhatoson belül szabálytankodtak a játékvezető büntetőt ítélt. A megítélt büntetőt Eric Davis próbálta gólra váltani, a nyitrai együttes legjobbja Šípoš kapus azonban ezt is kivédte.

A 63. percben a hazaiak erőfeszítései meghozták a várva várt eredményt és a DAC megszerezte a vezetést Divkovič révén, ezúttal a nyitraiak hálóőre is tehetetlen volt. A sárga-kékek a folytatásban sem vettek vissza és a 67. percben Vida Máté lökete éppenhogy elkerülte a kaput.

A mérkőzés hajrájában is a hazai együttes járt közelebb az újabb gólhoz, azonban sem Vida Kristopher sem Ramirez nem tudta növelni csapata előnyét.

Győzelmével a DAC javítani tudott a nagymihályi kudarc után és az őszi szezon utolsó hazai mérkőzésén győzelemmel búcsúzott a MOL Arénától.

A sárga-kékek legközelebb jövő hét szombaton a nagy rivális és címvédő pozsonyi Slovan otthonában lép pályára az őszi szezon utolsó bajnokiján.

 

FC DAC 1904 – FC Nyitra 1-0 (0-0)

MOL Aréna, Dunaszerdahely, 7189 néző v.: P.Kraľovič

Gólszerzők: Divkovič (63.)

Sárga lapok:

DAC: Jedlička – Blackman, Oravec, Beskorovainyi, Davis , – Vida Máté, Ronan, Fábry (88. Šimčák)- Vida Kristopher, Ramirez, Divković
Nyitra: Šípoš – Kuník (46. Dubeň), Farkaš , Podhorin – Bilovský, Faško – Fabiš, Gatarić (71. Štefanec), Magda – Ristovski, Chobot (61.Šefčík)

Nézd meg Webshopunkat is!

MAGYAR VÁLOGATOTT felszerelések

LEGÚJABB FOCILABDÁK

LEGÚJABB SZURKOLÓI FELSZERELÉSEK

ADIDAS FOCICIPŐK

NIKE FOCICIPŐK

UTCAI CIPŐK

EXKLUZÍV FOCICIPŐK

KAPUSKESZTYŰK

FOOTBALL KIEGÉSZÍTŐK

Ondik Gábor

Ondik Gábor vagyok felvidéki futballszerető blogger és közgazdász. 10 éves korom óta "fertőzött" meg a futball közege, azóta is részese vagyok ennek a csodának. Kezdetben aktívan üztem a sportot, ezt követően sem hagytam fel a focival. 18 éve vagyok az angol foci és a Liverpool szerelmese, de felvidéki magyarként a DAC is a szívem csücske. Főként ezekben a témákban várhatóak írások tőlem a blogon.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.