Gólnélküli döntetlent játszott a Ferencváros a CSKA Moszkvával
BL,kupák, válogatottak

Gólnélküli döntetlent játszott a Ferencváros a CSKA Moszkvával

Egyszer már sikerült, miért ne sikerülhetne másodszorra is? – valami ilyesmivel vághatott neki a Ferencváros a CSKA Moszkva elleni Európa-liga csoportmérkőzésnek. Annak a meccsnek, amely kinti összecsapás egyfajta visszavágójának is tekinthető volt. Ott Varga Roland hajrában esett találatával az FTC bravúrgyőzelmet aratott, 1-0 arányban felülmúlva a jóval esélyesebbnek számító moszkvaiakat.

A zöld-fehérek moszkvai kezdőcsapatához képest egyetlen változás történt: a sérült Sigér helyett az eddig kicsit háttérbe szoruló Skvarka kezdett. Érdekesség, hogy az egyre jobb formába lendülő Isael és az „odavágón” gólt szerző Varga is csak a padon kezdett.

Ismét egy nagyon látványos élőképpel fogadta a hazai tábor a játékosokat, az egész lelátó magyar nemzeti, illetve ferencvárosi színekben pompázott. A kezdő sípszó felharsanása után nem is teketóriáztak a felek, egyből belevágtak a közepébe a meccsnek, mivel igen jó iramban kezdték a találkozót. Az első meccsel ellentétben egyébként ezúttal a Fradi kezdett aktívabban.

Az első nagy védést azonban Dibusznak kellett bemutatnia, szerencsére leért az igen jó formában védő hálóőr a fejesre. Viszont a labda az első negyedórában az FTC-nél volt egyértelműen többet, és az is nagyon tisztán látszódott, hogy a kilencedik kerületiek sokkal bátrabb, támadóbb felfogású futballal készültek a mai meccsre, mint a moszkvaira. Ez azért nyilván érhető is.

A CSKA ezzel szemben egyáltalán nem erőltette a letámadásokat, szemmel láthatóan az sem igen zavarta őket, hogy a meccs elején nagyobb részt a labda ellen, és nem a labdával kellett játszaniuk, annak ellenére, hogy papíron a meccs egyértelmű esélyesei voltak, még azzal együtt is, hogy 0 ponttal érkeztek erre a találkozóra, és egyszer már kikaptak a Fraditól.

Az első félidő közepére kicsit alábbhagyott az iram, de elégedetlenek nem lehettünk, ugyanis teljes joggal mondhattuk, hogy kézben tartotta a magyar csapat a mérkőzést, mezőnyfölényben játszott. Néha-néha az ellenfél kapujáig is eljutott, voltak szép átadások, és váratlan megoldások, de pontatlanságból is sok akadt, főként az ellenfél tizenhatosán belül.

A félidő végét inkább a CSKA nyomta meg, Dibusznak ismét volt védenivalója, de szépen avatkozott közbe a portás. Aztán Tokmac beadása után Boli feje fölött húzott el a labda pár centivel a második oldalon nem sokkal később…

Mindezek ellenére, gól nem született az első játékrészben, 0-0-t mutatott az eredményjelző a szünetben. Elégedetlenek ezzel semmiképp sem lehettünk, a ferencvárosi fölény ellenére sem, mivel jól játszott a Fradi. Ugyanakkor azt is érezhettük, hogyha kicsit többet kockáztatott volna a hazai csapat, a gól is jöhetett volna, ez végül az első félidőben elmaradt.

A második félidő az oroszok „füstölésével” indult – a vendégcsapat drukkerei ugyanis begyújtották a pirotechnikai eszközeiket. Ettől aztán a pálya egy része fehér „ködbe” borult, kissé megváltoztak a látási körülmények a stadion azon oldalán.

Az első nagy helyzetet megúsztuk, ezúttal nem Dibusz védett, az oroszok pörgetése alig ment el a jobb kapufa mellett. Az látszott, hogy most már nem csak a Fradi, hanem a vendégek is egyre jobban akarják erőltetni a támadásokat.

Az oroszok ismét meglehetősen pontatlanok voltak a befejezéskor, nem nagyon tudták kihasználni a Fradi-játékosok esetleges hibáit, pedig olykor-olykor akadt abból is, amikor a Moszkva nagyobb nyomást helyezett a hazai kapura, vagy esetleg valamivel nagyobb sebességre kapcsolt. A Fradinál pedig leginkább a folyamatos labdatartás a támadóharmadban, a több jó passz egymás után hiányzott, pedig egyáltalán nem lett volna esélytelen arra a magyar bajnok, hogy gólt szerezzen.

A meccs első óriási Fradi-helyzete a 62. percben érkezett el: Kharatin, Boli, majd Blazic is próbálkozhatott egyazon szituáción belül, főként a szlovén védőé volt ordító ziccer, de mindannyian hibáztak, illetve fogalmazhatunk úgy is, hogy végül Akinfeev védett bravúrral – Blazic nagyjából 2 méterről tette kapura a játékszert, gól végül nem született belőle.

A másik oldalon se maradt el a veszélyes helyzet: Dibusz már verve volt, mert kifutott egy beadásra, azonban a középre érkező labdát nem sikerült az oroszoknak az üres kapuba juttatni, fölé bombázták nagyjából az ötös vonaláról – nem az FTC játékosain múlott, hatalmasat hibáztak a moszkvaiak.

A 78. percben ismételten hatalmas gólhelyzetet úszott meg a Ferencváros kapott gól nélkül, pattogott a labda, majdnem bekotorták a piros-kék mezesek, végül a Fradi kapuvédője védett a gólvonalon. A túloldalon jött a válasz nem sokra rá: Civic próbálkozott éles szögből, a beadásnak kinéző labdát végül Akinfeevnek kellett kitolnia.

Rebrov először a 82. percben szánta rá magát a cserére, Isael váltotta Bolit. Hamarosan Varga Roland is beállt, ő Skvarkát váltotta. Pont Varga volt az, aki már a hajrában egy szép elfutással és egy élesen, veszélyesen érkező beadással jelentkezett, de sajnos pont elment a labda Tokmac előtt – nem sokon múlt ez sem.

A legvégén még egy kiállítás is borzolta a kedélyeket: a nem sokkal korábban beállt CSKA-játékost, Nababkint küldte le a játékvezető idő előtt. Ez már a hosszabbításban történt, ami nem volt kevesebb, mint 4 perc, sőt, az előbb említett közjáték miatt még egyet rátett a játékvezető. Gólt viszont már egyik csapat sem szerzett, 0-0-val zárult a találkozó.

Megnyerhette volna a Fradi, de ugyanúgy a Moszkva is, viszont mindkét csapat végül be kellett, hogy érje az egy ponttal. Elégedetlenek csak amiatt lehetünk, hogy talán az egész eddigi Európa-liga szereplésének legjobb játékával, az eddigiekhez képest leginkább támadó szellemben lépett fel a Ferencváros, mégse tudta megszerezni a győzelmet, és kihasználni azt, hogy a Sevilla jókora, 6-0-s verést mért a Ludogoretsre a párhuzamos meccsen.

Veszve azonban semmi sincs, és úgy gondolom, az egy pont az orosz kirakatcsapat CSKA Moszkva ellen minden helyzetben megbecsülendő, bármilyen meccs után.

 

Nézd meg Webshopunkat is!

MAGYAR VÁLOGATOTT felszerelések

LEGÚJABB FOCILABDÁK

LEGÚJABB SZURKOLÓI FELSZERELÉSEK

ADIDAS FOCICIPŐK

NIKE FOCICIPŐK

UTCAI CIPŐK

EXKLUZÍV FOCICIPŐK

KAPUSKESZTYŰK

FOOTBALL KIEGÉSZÍTŐK

Kovács Gergő

Kovács Gergő Péternek hívnak, 18 éves vagyok, jelenleg a BME-n tanulok villamosmérnöknek. Nagyjából 4 éve kezdtem el blogírással foglalkozni, az általam létrehozott Magyar Foci Blogot is azóta szerkesztem. Cikkeimet a Football Factor Blogon főként szakmai témákban írom, de célközönségemnek az egész magyar futballtársadalmat tekintem: írásaim között a szakemberek mellett a szurkolók is megtalálhatják a számukra hasznos tartalmakat.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.