Bajnokok Ligája – Döntő
BL,kupák, válogatottak

Bajnokok Ligája – Döntő

Megkoronázta parádés szezonját a Real Madrid, amely Párizsban verte a Liverpool együttesét az elitliga 21/22-es kiírásának döntőjében, így története során tizennegyedik alkalommal is elhódította a BL serleget! Football Factor, Bajnokok Ligája összefoglaló!

Nem mindennapi körülmények között estek egymásnak – 2018 után ismét – a felek, a mindent eldöntő ütközet ugyanis bő félórás késéssel kezdődött, mivel a liverpooli szurkolók egy részét igen körülményesen tudták csak beléptetni a stadionba a szervezők. A késés okozta feszültség a játékosok arckifejezésén is meglátszott, ám a kezdő sípszót követően eltűnt mindennemű szorongás és nagy lendülettel indult meg a játék.

A gyors iram letéteményese inkább az angol csapat volt, amely azonnal magához vette a labdát és ezzel együtt a kezdeményezést, ily módon megszabva a játék menetét, ha pedig épp nem a vörösöknél volt a játékszer, akkor egész pályás agresszív letámadással próbálták megtörni a spanyolok építkezését. Helyzeteket eleinte nehezen dolgozott ki Jürgen Klopp együttese, a Real Madrid ugyanis szervezetten állt hátul. Negyedóra játékot követően azonban már közbe kellett avatkozzon Courtois, aki Szalah közeli lövését védte bravúrral. A félidő derekához érve egyre erősödött a liverpooli nyomás, mondhatni érett az angolok gólja, amihez Sadio Mané járt a legközelebb, ám a királyi gárda belga kapuvédője a kapufára tudta tolni a szenegáli csatár bombáját. Az etap utolsó harmadára aztán megérkezett a meccsbe Carlo Ancelotti csapata is, a blancók egyre hosszabb ideig birtokolták a labdát és Benzema révén még egy lesgólig is eljutottak.

A szünet után változatlan forgatókönyv mellett zajlottak az események, a Liverpool támadott, a Real Madrid védekezett, Courtois pedig élményszámba menő védéseket mutatott be. Benne volt a veszély azonban a spanyolok kontráiban, ám arra azért az angol hátsó alakzat is ügyelt, hogy ne legyen baja a gyors ellentámadásokból. Elérkezett azonban az 59. perc, amikor Valverde nagy erővel kapu előtt átlőtt keresztpasszáról mindegyik liverpooli lemaradt, Vinícius Junior azonban nem, így némileg váratlanul, de előnybe került a királyi gárda. A folytatásban továbbra is a Liverpool dominált, ám Courtois kapuja bevehetetlennek bizonyult ezen a napon, így hiába alakított ki messze több lehetőséget az angol csapat, betalálni nem tudott, épp ezért keserűen kellett tudomásul vennie, hogy négy év után ismét kikapott a döntőben a Real Madridtól!

LiverpoolReal Madrid0 : 1

 

Football Factor webshop:

NIKE focicipők

ADIDAS focicipők

Football kiegészítők

Pásztor Zsolt

Pásztor Zsolt vagyok, diplomámat a BGF Kommunikáció és médiatudomány szakán szereztem. A labdarúgást édesapámnak köszönhetően szerettem meg és most már évtizedes távlatokban beszélhetünk erről a kapcsolatról. Egybekötve a tanulmányaim során, az írásról szerzett tapasztalataimat és a foci szeretetét, született meg anno az elhatározás, hogy blog formájában igyekszem majd néhány gondolatot átadni. Elsősorban a spanyol és a magyar foci követője vagyok, tehát a bejegyzéseim főként ezekben a témakörökben lesznek közzé téve.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.