Az eddigi legjobb bőr focicipő? – Nike Tiempo Legend VIII
Termékbemutató/teszt

Az eddigi legjobb bőr focicipő? – Nike Tiempo Legend VIII

Javában zajlik a szezon utáni vakáció, a játékosok regenerálódnak a hosszú idény után, ám a sportszergyártásban ilyenkor sem tétlenkednek. A Nike a napokban jelentette be hivatalosan, hogy innováció várható, érkezik az új Nike Tiempo Legend VIII.

A focicipőt két tényező jegyében készítették el: kényelem és tökéletes labdaérintés. A Nike Tiempot viselő játékosok számára ez a két legfontosabb szempont egy mérkőzés során.

A cipőt legutóbb két éve, 2017 nyarán „updatelték”, mikor is megjelent a Nike Tiempo Legend VII. Már akkor hatalmas előrelépés volt, hogy a cipőben a bőr elemeken kívül megjelent a Nike kötött anyaga, a Flyknit. Ami egyrészt jobb illeszkedést a viselőnek a stratégiai pontokon, másrész a cipő súlyát is redukálta egy picit.

A visszajelzések nagyon pozitívak voltak, a korábbi VI-os generációhoz képest, így a Nike is úgy gondolta, hogy ezen az úton kell tovább haladniuk, és annak ellenére, hogy egy bőr cipőről van szó, ugyanúgy fel kell használniuk a modern technológiákat és innovációkat.

A Nike Tiempo VIII felépítése hasonló az előző szériához képest, mégis történtek fontos újítások, amelyeket szeretnék megemlíteni:

A Nike Tiempo VIII négy részből áll:

  • Prémium kengurubőr felsőrész – a tökéletesen érzékletes labdaérintés érdekében.

 

  • Quadfit hálós szerkezet – körbe öleli a lábfejet a tökéletes kényelemért és lezárásért.

 

  • Flyknit „alagút” – szintén körbe öleli a lábfejet és személyre szabott illeszkedést biztosít a viselőnek

 

  • Hyperstability talpszerkezet – a tökéletes tapadás, és könnyű irányváltoztatásokat segíti elő

 

Minden kétséget kizáróan a legnagyobb újítás a Quadfit háló megjelenése a cipőben. Ha emlékeztek ezzel a technológiával már találkozhattunk korábban, mégpedig a Nike Phantom Vision focicipőben. Számomra nagyon pozitív a Nike részéről, hogy egy bevált technológiát más cipőkben is felhasználnak, így most a megújult Tiempo Legend VIII-ban.

A bőr felsőrész terén is nagyot alkotott a Nike. Az egy részből álló felsőrész teljesen varrásmentes és szerintem egy új dimenzióba emelte a puha bőr fogalmát.

A Flyknit anyagot már megszokhattuk a VII-es szériában, de ebben az esetben nem csak a nyelv készül ebből az anyagból, hanem egy teljes „alagút” ami körbe öleli a lábfejünk középső részét, és tökéletes illeszkedést biztosít nekünk.

Ami a talpszerkezetet illeti, nem igazán történt említésre méltó változtatás, a talpszerkezet könnyű és rugalmas. Szokás mondani: ami jó azon minek változtatni?

Összességében rám nagyon pozitív első benyomást tett a megújult Tiempo, ami most egy időben két féle színösszeállításban érkezik a Football Factorba.

Személy szerint a fehér verziót preferálom, rég láttam ennyire letisztult mégis gyönyörű focicipőt.

Mindenesetre egy biztos, a Nike Tiempo VIII méltó riválisa a nemrég szintén jelentősen megújult Adidas Copa 19-nek.

 

A cipőről készült Unboxing videónkat IDE kattintva megtekintheted.

A cipről készült promóciós videót IDE kattintva megtekintheted.

 

A Nike Tiempo Legend VIII 2019.06.17-től elérhetó a Football Factorban.

 

Nézz szét Webshopunkon!

NIKE FOCICIPŐK

ADIDAS FOCICIPŐK

FOOTBALL kiegészítők

LEGÚJABB FOCILABDÁK

Tamás

Kovács Tamás vagyok, a Football Factor csapatának tagja. A labdarúgás az életem szerves részét képezi. Tizenkét évig aktívan fociztam, és a mai napig is űzöm, hobbi szinten. Jelenleg a Testnevelési Egyetemen tanulok Rekreáció szervezést és Sportmenedzsmentet. Minden focicipő mögött áll egy történet. Cikkeimmel igyekszem majd még érdekesebbé tenni Számotokra az üzletben kapható termékeinket illetve betekintést nyújtani a sportszergyártás világába.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.