KETTÉVÁLASZTOTT TALPSZERKEZET? IGEN! –  ADIDAS NEMEZIZ 19
Termékbemutató/teszt

KETTÉVÁLASZTOTT TALPSZERKEZET? IGEN! – ADIDAS NEMEZIZ 19

A napokban a német sportszergyártó óriás, az Adidas bejelentette, hogy megreformálja 2017 óta piacon lévő focicipőjét. Májusban a boltok polcaira kerül az új, NEMEZIZ 19.

2 éve bombaként robbant a hír, hogy egy teljesen új, forradalmi technológiákat tartalmazó cipő fog landolni a boltok polcain, ez volt az akkor még „gyerekcipőben” járó Adidas Nemeziz 17+.
A cipőt többek között olyan sztárok viselik azóta is, mint: Messi, Firmino és Lingard.

Az első széria 2017 nyarán debütált az Adidas Dust Storm elnevezésű kollekciójában. A legnagyobb újdonságnak a focicipő anyaga számított, amit az Adidas legújabb „Agility bandage” technológiája alkotott. Az anyag lehetővé tette, hogy a cipő rendkívül jól illeszkedjen, és jó lezárást adott a cipőnek, viszont rugalmas volt, így elősegítette a gyors irányváltoztatásokat.
A Nemeziz 17+, csúcs kategóriás focicipő, fűző nélküli kialakítást kapott, míg a Nemeziz 17.1 szintén felsőkategóriás modell, cipőfűzőkkel ellátott konstrukciót kapott, így mindenki tudott kedvére választani.

Érdekesség, hogy Messi „Signature modelljein” megmaradt a „Agilty Knit 1.0” felsőrész, míg az általános verzión megjelent az új, „Agility Knit 2.0”. A talpszerkezetben is különböztek a Messi modellek. A nemeziz 17+, és 17.1 modelljein az Adidas egy teljesen új talpszerkezetet alkalmazott, a „Torsion frame-et”. A Nemeziz Messi modelleket azonban a „Sprint frame” talpszerkezettel dobták piacra.

Személy szerint nagyon tetszett az első Nemeziz modell. Ha külalakra annyira nem is volt szép, kialakításban nagyszerű cipő volt. Ez volt talán a legkényelmesebb focicipő, amit valaha viseltem.

 

A debütálás után egy évvel a német sportszergyártó cég bejelentette, hogy érkezik a focicipő második, megújított verziója, a Nemeziz 18+. A közelgő világbajnokságon így minden játékos már az új típust viselhette.

 

A Nemeziz 18+-on nem sok változtatást ezközöltek, de azért érdemes megemlíteni, hogy miben változott az előző szériához képest.

A cipő legfontosabb alkotó eleme, az „Agility bandage” megmaradt, de egy kicsit megváltozott az anyag szerkezete. Jobban illeszkedett, erősebb tartást biztosított.
A 18+-os fűző nélküli változatnak a szárát enyhén megemelték, így részben magasszárú cipőt hoztak létre, mely még jobb lezárást biztosított a cipőnek.
A legnagyobb változtatást a focicipő orránál lévő anyagban ezközölték. Míg a 17-es verziót a korábban már említett „Agility knit 2.0” alkotta, addig a 18-as verzió megkapta a teljesen új, szintetikus „Agility wave” felsőrészt.

A talpszerkezetben nem volt változás, megmaradt a „Torsion frame” stoplirendszer, mely elősegíti a gyors irányváltoztatásokat.

 

Így érkezünk el 2019 Május 4.-éhez, mikor is érkezett a bejelentés, hogy ismét megreformálják a Nemezizt. A megújult modell az Adidas „302 Redirect” kollekciójával érkezik.

Az új széria, a Nemeziz 19+ ismét fűző nélküli kialakítással érkezik. A felsőrész ezúttal V alakú lezárást ad a cipőnek mely lehetővé teszi a könnyű felvételt, ugyanakkor tökéletes lezárást biztosít a cipőnek. A textil „Torsion Tape” felsőrész rendkívüli illeszkedést tesz lehetővé, ugyanakkor elősegíti az irányváltoztatásokat.

A legnagyobb változtatást a talpszerkezetben alkalmazták. Az Adidas focicipők történelmében először megjelent a kettéválasztott  stoplirendszer, hasonlóan a tavaly debütált Nike Mercurialéhoz. A cipő „Torsion system” talprendszere így rendkívül rugalmas, és segíti a gyors irányváltoztatásokat.

A korábbiakhoz híven, szintén érkezik a 19.1-es változat is, mely technológiákban azonos, azonban fűzővel ellátott kialakítással kerül a boltok polcaira.

Az első Nemeziz 19 tűzpiros színben pompázik, melyet króm ezüst talpszerkezettel és azonos színű „Adidas csíkokkal” és felirattal láttak el.

Első ránézésre nekem nagyon megnyerő az új Nemeziz, és alig várom, hogy a pályán is lássam ezt a minden kétség nélkül nagyon látványos focicipőt.

Összességében úgy gondolom, hogy mindenképp javulást ért el az Adidas az előző modellhez képest, ha másért nem is már a kettéválasztott talpszerkezet miatt is.

 

IDE kattintva megtekinthetitek az új NEMEZIZ 19-ről készült unboxing VIDEÓNKAT.

A cipő a „302 Redirect” kollekció részeként hamarosan elérhető a Football Factorban!

 

Nézz szét Webshopunkon!

ADIDAS FOCICIPŐK

NIKE FOCICIPŐK

FOOTBALL kiegészítők

LEGÚJABB FOCILABDÁK

Tamás

Kovács Tamás vagyok, a Football Factor csapatának tagja. A labdarúgás az életem szerves részét képezi. Tizenkét évig aktívan fociztam, és a mai napig is űzöm, hobbi szinten. Jelenleg a Testnevelési Egyetemen tanulok Rekreáció szervezést és Sportmenedzsmentet. Minden focicipő mögött áll egy történet. Cikkeimmel igyekszem majd még érdekesebbé tenni Számotokra az üzletben kapható termékeinket illetve betekintést nyújtani a sportszergyártás világába.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.