Itt a VB pack a németektől – az Adidas Energy Mode
Termékbemutató/teszt

Itt a VB pack a németektől – az Adidas Energy Mode

Az Adidas hamar válaszolt a Nike „Just Do It” világbajnokságra készített kollekciójára, hiszen a napokban piacra került az Adidas „Energy Mode” pack, amelynek darabjait a tornán olyan játékosok fogják majd hordani, mint Mo Salah (ha a sérülése engedi), Lionel Messi, Dele Alli vagy Thomas Müller. A pack kifejezetten színesre és feltűnőre sikeredett, ám a legnagyobb érdekessége, hogy két új cipő is az „Energy Mode”-ban debütál: az X és a Nemeziz 18+. Lássuk, mit is tartogatnak számunkra a német cipőkészítők!

Az első dolog, ami feltűnt, hogy az új kollekció témája talán nem olyan egyértelmű, mint a korábbi Adidas packekben, hisz első ránézésre a cipők színváltozataiban semmi közös nincs. Ettől függetlenül azért a névről ki lehet találni, hogy mi is volt a mögöttes koncepció: energikus és feltűnő színek, amit biztos, hogy mindenki észre fog venni az év legnagyobb sporteseményén.

További érdekesség, hogy az Adidas nem egy, hanem két új cipőt tartogatott a világbajnokságra. Míg a Nemeziz kisebb, addig az X teljes ráncfelvarráson esett át. Ezekről röviden lentebb olvashattok.

X 18+

Ugyan az X 17-es változata is nagyon népszerű volt, úgy gondolom, hogy a legújabb generáció még nagyobb magasságokba emelheti majd az X szériát. Mégpedig azért, mert a cipő nagyon sok szempontból a régi F50 Adizerora emlékeztet, amit nagyon sokan imádtak.

A cipő legnagyobb újítása mindenképpen az, hogy immáron az X is kapható fűző nélküli változatban. Ugyan személyesen nem volt alkalmam kipróbálni, de úgy tűnik, hogy ennek a kialakítása kifejezetten jól sikerült (bár szerintem egy fűzős cipő mindig is több komfortot és jobb tartást fog nyújtani, mint egy fűzőtlen). A lábbeli állítólag nagyon szoros, s a formája még az előzőnél is jobban simul az ember lábára. A gyártó célja nyilvánvalóan az, hogy az X-ből egy igazi úgynevezett „speedboot”-ot készítsen, amely könnyű és a gyors. Mindezt az úgynevezett „skeleton weave” szövési technológia segíti. A cipő FG változata egyébként új stoplikat is kapott.

Szerintem a cipő formája nagyon is a pozitív irányba változott: ez az új alak sokkal jobban tetszik, mint a korábbi változat. A cipő anyagába a technológia részeként hullámos mintákat szőttek, ami megint csak jól néz ki. A kék-sárga csíkokkal kiegészített színváltozat számomra elég semleges, egészen biztos vagyok benne, hogy a jövőben lesznek ennél jobb színváltozatok is.

Nemeziz 18+

Az X-el ellentétben a Nemeziz legújabb generációja olyan nagyon sokat nem változott. A 18+ 360 Agility-t továbbra is a bandázs-szerű csíkokból összeálló konstrukció jellemzi. Az anyag állítólag egy picit puhább, mint eddig, s úgy tűnik, hogy a lábujjak környékén is egy kicsivel finomabb szövést alkalmaztak a németek a még nagyobb kényelem érdekében. A fűzőtlen változatnál az egyik legfeltűnőbb változtatás a magas szár megjelenése. Ahogy más cipőknél, valószínűleg itt sem tesz hozzá túl sokat a cipőhöz ez a funkció, de bizonyára sokan vannak, akik kényelmesebbnek találják az ilyesfajta csukákat. A cipő FG változatának a stoplijai teljesen ugyanazok, mint a 17-nek.

A Nemeziz színváltozatával is picit úgy vagyok, mint az X esetében: egyáltalán nem rossz, de nem is vagyok oda érte különösebben. A „Pyro Storm” packben már láthattunk egy nagyon hasonló narancssárga-fekete változatot. Egyébként szerintem az alacsonyabb szárú, fűzős (18.1 és lejjebb) Nemeziz jobban néz ki.

Predator 18+

Az ikonikus Predator legújabb változatában a színváltozaton kívül semmi új nincs. Őszintén szólva elég nehéz véleményt formálnom róla, mert hol tetszik, hol nem, de azt mindenképp fontos megemlíteni, hogy a cipő mintha az 1998-as Predator Accelerator egyik színváltozatát próbálná újraéleszteni. Az ilyen apróságok szerintem mindig nagyon érdekesek és izgalmasak.

Copa 18.1

A Copa egy igazi klasszikus. Éppen ezért úgy gondolom, hogy ez a színváltozat most nem sikerült olyan jól, hiszen az „Energy Mode” élénk színei véleményem szerint nem illenek olyan nagyon ehhez a fajta régi típusú cipőhöz.

Összességében azt gondolom, hogy az „Energy Mode” egy jó kis pack lett, s a világbajnokságban rejlő reklámpotenciált nagyon jól használja ki az éles színeivel.

 

Nézz szét Webshopunkon!

ADIDAS focicipők

VB labdák

FOOTBALL kiegészítők

 

Gábor

Hajdu Gábor vagyok, harmadéves anglisztika hallgató az ELTE-n. Több, mint tíz éve szenvedélyem a futball, mind aktív hobbi-játékosként, mind pedig elkötelezett szurkolóként. Ezen felül mindig is különösen nagy érdeklődést mutattam foci termékek és azon belül is a focicipők iránt. Manapság aktívan követem a nagyobb és kisebb sportszergyártók legújabb termékeinek megjelenését.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.