A 4. forduló “leg”-jei – NB1-es összefoglaló
Magyar foci

A 4. forduló “leg”-jei – NB1-es összefoglaló

Az NB1 2020-2021-es szezonjában is jelentkezünk az „Leg”-ekkel, azaz a tavalyihoz hasonló formában számolunk be minden elmúlt NB1-es fordulóról a Football Factor Blogon. A már az előző szezonban megszokott 6 kategóriában minden forduló után győztest hirdetünk: ezek a legszebb gól, a legjobb játékos, a legjobb meccs, a leglátogatottabb meccs, a forduló legjobb edzője, valamint a legnagyobb meglepetés.

Eseménydús fordulón vagyunk túl az OTP Bank Ligában, meglehetősen gólgazdag találkozókat láthatott a nagyérdemű a 4. fordulóban. Volt két hatgólos és egy ötgólos találkozó is, és a pályán kívül is akadt nem egy olyan közjáték, ami szintén a forduló krónikájához hozzátartozik – erről majd részletesen később. A fordulót követően a kezdeti nehézségek ellenére élre állt a MOL Fehérvár, viszont az egy meccsel kevesebbet játszó Ferencváros is ott van a nyomában. Először kapott ki az eddig igen meggyőző MTK, így ők hátrébb szorultak a tabellán. A Budapest Honvéd viszont megszerezte első győzelmét, igaz, ennek ellenére sem tudtak érdemben előrelépni a táblázaton. Jöjjön a „Leg”-ek, a forduló összefoglalója!

A forduló legszebb gólja:

Rendszerint távoli bombák, húsz-harminc méteres löketek szoktak a kategória nyertesei lenni, ám ezúttal egy egészen más műfajból, de annál szebb góllal győzött Gazdag Dániel DVTK-nak lőtt első találata.

A Budapest Honvéd középpályása hatalmas meccset játszott; a második gólja is szép egyéni teljesítmény után született. De a szebbik egyértelműen az első volt: a mérkőzés 41. percében a magyar játékos indult meg a pálya jobb oldalán, nem tudták sem szabályosan, sem szabálytalanul megállítani, a tizenhatoson belül megcsinált egy cselt, majd álló helyzetből nemes egyszerűséggel átemelt mindenkit és a labda behullott a hálóba. Gyönyörű, magyar pályán ritkán látható találat volt, sok esélye nem volt Antal kapusnak.

A forduló legjobb játékosa:

Mesterhármast lőni akkor is nagy szó, ha az ellenfél történetesen koronavírusos fertőzés miatt igencsak tartalékos összeállításban tud csak pályára lépni, és jópár napja edzeni sem tudott. Tokmac Nguent mindenesetre ez nem igen zavarta, 28 perc alatt rámolt be három gólt a Paks hálójába a Ferencváros támadója, aki gyakorlatilag már a 25. másodpercben eldöntötte a mérkőzést korai góljával.

A szezon kezdete óta bombaformában futballozik a norvég-kenyai szélső, most hatékonyságával is mezőny fölé nőtt. Nem meglepetés, hogy övé lett a forduló magasan legjobb Instat-indexe (433) – nem volt nála jobb ezen a hétvégén, ehhez kétség nem férhet, és aligha lennének bánatosak a fradisták, ha megtartaná formáját szerdára is, a Dinamo Zagreb ellen.

A forduló legjobb meccse:

Az Újpest – Kisvárda mérkőzésen hat gól született, de nemcsak emiatt lett e forduló legjobbja.  A mérkőzés nagyon sokáig nyílt volt, még akkor is, amikor a Várda ismét kettővel vezetett. Az Újpest egyszer már egyenlített mínusz kettőről a mérkőzés folyamán, még az első félidőben, de a szabolcsiak a második félidő kezdete után nem sokkal berámoltak újabb két gólt.

A játékot egyébként inkább az Újpest irányította, a negyedik kerültiek mentek is előre becsülettel, főleg Simon Krisztián volt nagyon aktív, viszont a súlyos védelmi hibák megbosszulták magukat. A Kisvárda viszont remekül használta ki az adódó lehetőségeket. A mérkőzésre összességében elmondható volt, hogy közönségszórakoztató és jóiramú találkozót láthattak a nézők.

A forduló leglátogatottabb meccse:

A Ferencváros – Paks találkozóra ugyan egy hazai Fradi-meccshez képest viszonylag kevesen látogattak ki, ez mégis bőven elég volt arra, hogy a forduló leglátogatottabb találkozója legyen: összesen 7021-szer fordult a beléptető kapu, ennyien látták tehát, hogy az FTC könnyed, 5-0-s győzelmet arat a Paksi FC ellen.

A forduló legjobb edzője:

Először győzött a ZTE az idényben, de nem akárhogyan: 0-3-ra múlták felül az Új Hidegkuti Nándor Stadionban az eddig nagyon magabiztos, látványos és hatékony támadófocit bemutató MTK-t úgy, hogy szinte alig hagytak nekik esélyt.

Emiatt Boér Gábor, az egerszegiek szakvezetője ebben a fordulóban a legjobb edző a Football Factor Blognál. Remekül találta meg az ellenszert Michael Boris együttese ellen, és nagyon fontos 3 pontot szerzett csapatával, ráadásul abszolút jó és eredményes focit mutattak be a zalaiak.

A forduló legnagyobb meglepetése:

Ugyan volt nem egy példa rá akár a közeli, akár a távoli múltból, de ennyire feldúlt nyilatkozat- és szurkolói renitenskedés-cunami rég volt már még az NB1-ben is, úgyhogy ezúttal ez a forduló meglepetése. Szerencse, hogy voltak jó meccsek is, mert máskülönben tényleg csak arról lehetne beszélni a forduló kapcsán, hogy mennyi közjáték volt, ami részben érthető, részben pedig nem igazán profi futballhoz méltó. De haladjunk szép sorjában.

Már a fordulót megelőzően ment az üzengetés paksi részről, ugyanis a Ferencváros nem ment bele az egymás elleni mérkőzésük elhalasztásába. A tolnaiak azért kértek halasztást, mert több, mint egy hete nem tudtak edzeni, és több játékosuk is a coviddal bajlódott, de tegyük azt is hozzá, hogy végül majdnem egy kezdőre való, kellő élvonalbeli rutinnal rendelkező játékost sikerült összeszedniük, ráadásul a mérkőzés kezdete előtt kevesebb, mint egy nappal nyújtották be a halasztási kérelmet. Böde Dániel mérkőzés utáni nyilatkozatában az erkölcsöt hiányolta a ferencvárosi vezetők részéről, de Lovrencsics Gergő sem adott nyugodt interjút: őt a paksi szurkolók folyamatosan szidalmazták, először csak csendre intette őket, majd ki is szólt nekik, annak ellenére, hogy a riporter próbálta arra kérni őt, hogy az interjúra koncentráljon.

A DVTK-Honvéd meccsen pedig Feczkó Tamás adott egy feldúlt, érzelemdús értékelést, ebben főként Gazdag Dániel második, (valóban) lesről született találatát nehezményezte. Gazdag pedig maga is adott egy kisebb balhéba fulladt interjút a meccset közvetítő televíziónak, ugyanis közben a lelátóról sértegették és majdnem meg is dobták őt, így idő előtt véget ért a nyilatkozat. Egyébként a kispesti sajtófőnököt sem kímélték a miskolci drukkerek, őt is dobálni kezdték, de ez a TV-ben már nem látszódott.

És akkor végül foglaljuk össze az eredményeket:

Ferencváros – Paks 5-0

Mezőkövesd – Budafok 1-0

Diósgyőr – Budapest Honvéd 2-4

Fehérvár – Puskás Akadémia 3-1

Újpest – Kisvárda 2-4

MTK – Zalaegerszeg 0-3

 

Nézd meg Webshopunkat is!

MAGYAR VÁLOGATOTT felszerelések

FERENCVÁROS felszerelések

LEGÚJABB FOCILABDÁK

UTCAI CIPŐK

EXKLUZÍV FOCICIPŐK

KAPUSKESZTYŰK

FOOTBALL KIEGÉSZÍTŐK

Kovács Gergő

Kovács Gergő Péternek hívnak, 18 éves vagyok, jelenleg a BME-n tanulok villamosmérnöknek. Nagyjából 4 éve kezdtem el blogírással foglalkozni, az általam létrehozott Magyar Foci Blogot is azóta szerkesztem. Cikkeimet a Football Factor Blogon főként szakmai témákban írom, de célközönségemnek az egész magyar futballtársadalmat tekintem: írásaim között a szakemberek mellett a szurkolók is megtalálhatják a számukra hasznos tartalmakat.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.